Extra large figo
LEGENDE: Luís Figo spilte for Real Madrid i fem år, mellom 2000 og 2005.

Figo: – Ramos fortjener gullballen

Luís Figo stilte opp til intervju med MARCA, og der snakket han blant annet om Real Madrids kaptein.

Luís Figo spilte for Real Madrid i fem år, og den portugisiske kantspilleren er ofte et symbol på Galáctico-filosofien i Real Madrid. Portugiseren ble hentet fra Barcelona like før 2000/2001-sesongen for det som på den tiden var tidenes dyreste overgang - 62 millioner euro. Det var på det tidspunktet en svært kontroversiell overgang, ettersom Real Madrid hadde benyttet seg av utkjøpsklausulen som var knyttet til Figos kontrakt i Barcelona. Dette førte til en svært tøff retur til den katalanske hovedstad, og det var et av samtaleemnene under MARCAs intervju med Figo.

Les også: Casemiro: – Zidane er mer enn en trener

Figo snakket altså om hvordan det var å returnere til Camp Nou i en Real Madrid-drakt, mens han også fortalte om de forskjellige trenerne han har hatt i både Barcelona, Real Madrid og Inter. I tillegg snakket den portugisiske angrepsspilleren om Sergio Ramos, og hans posisjon blant de beste spillerne i verden. Figo var svært tydelig i sin hyllest av Real Madrids kaptein, og portugiseren mente til og med at Sergio Ramos burde vinne Ballon d'Or. 

Sergio Ramos

Det er klart at Ramos fortjener å vinne Ballon d'Or. Å være forsvarsspiller er som å være en keeper – det er mye vanskeligere å vinne prisen, men Cannavaro klarte det. Det avhenger av tidspunktet, men ut ifra kvalitet i seg selv er det ingen tvil om at Ramos burde vinne den. 

Viktigste trenere

Jeg hadde en store gleden av å jobbe med Cruyff. Han var en mester med tanke på filosofi, og han var en fantastisk læremester. Queiroz var treneren min på landslaget, men med de andre lagene har jeg jobbet med Del Bosque og Mourinho. Det er vanskelig å velge mellom dem, ettersom de alle var viktige for meg. 

Overgangen fra Barcelona til Real Madrid

Når du tar en sjanse tror du alltid at det vil være for det beste. Jeg så etter annerkjennelse, og å forbedre meg på alle måter, både økonomisk, prestisjemessige og med å vinne titler. 
Da jeg signerte for Inter var det rett og slett for fotballgleden. 
Pmn6