Extra large  he14336
SEIER: Real Madrid slo Celta Vigo på Santiago Bernabéu for to uker siden.

Før kampen: Huesca (H)

Real Madrid tar i mot Huesca på Santiago Bernabéu i morgen kveld.

Real Madrid - Huesca
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 29
Søndag 31. mars, kl. 20:45
Strive

Real Madrid spiller sin andre hjemmekamp på rad når Huesca kommer på besøk til Santiago Bernabéu i morgen kveld. Zinédine Zidane skal lede laget sitt for kun andre gang denne sesongen, og hans retur til trenerbenken har vært en stor suksess for Real Madrid så langt. Positivitet og optimisme er ordene som beskriver Real Madrid i disse dager. Real Madrid gikk også seirende ut av Zidanes første kamp tilbake da de slo Celta Vigo 2-0 på Santiago Bernabéu for to uker siden. Da var de utskjelte spillerne Marcelo og Isco som var kampens store spillere, og de sto til sammen for én scoring og én målgivende pasning. Gareth Bale scoret Real Madrids andre mål, og dermed fikk Zidane en drømmestart på sitt andre opphold som hovedtrener for Real Madrid. Nå er det tabelljumbo Huesca som står for tur i Madrid. 

Samme som sist?

Da Zidane var hovedtrener for Real Madrid sist hadde han en liten gruppe spillere som var svært viktige for ham, og som han ofte ga svært mye tillit til. Blant disse var Isco, Marcelo og Keylor Navas, og de tre var noen av de som ble hardest rammet av Santiago Solaris ønske om å bruke unge spillere som han kjente til. Navas spilte knapt noe som helst under Santiago Solari, mens Isco ofte kunne bli utelatt av troppen til kampen. Marcelo spilte nok noe mer enn de to andre, men også han var upopulær hos den argentinske treneren, og han fikk til tider også mye kritikk av både fans og media. Dette endret seg dog drastisk da Real Madrid tok i mot Celta Vigo på Santiago Bernabéu for to uker siden, i det som var Zidanes første kamp tilbake som hovedtrener for Real Madrid. Plutselig virket det som om tiden hadde stått stille de siste ni månedene, og plutselig kunne man se både Navas, Isco og Marcelo tilbake i lagoppstillingen for Real Madrid. 

Dette ga umiddelbar suksess, og alle tre spillerne var helt avgjørende for at Real Madrid fikk med seg tre poeng fra hjemmekampen mot Celta. Keylor Navas hadde en refleksredning uten like i første omgang, mens Isco sendte Real Madrid i føringen like etter at timen var spilt på Santiago Bernabéu. Marcelo var nest siste mann på ballen da Gareth Bale satte ballen i mål på 2-0-scoringen, og dermed var alle tre helt avgjørende for at Real Madrid tok med seg alle tre poengene i Zidanes retur. Disse tre endringene tyder på en trend hos Zidane, ettersom dette var spillere som også var viktige for ham da han var trener sist. Dermed er det svært lite som tyder på at Zidane vil gjøre noe annerledes i morgendagens kamp. Courtois sliter litt med ubehag, og han vil derfor, mest sannsynlig, ikke være tilgjengelig til kampen. Casemiro er tilbake fra suspensjon, og det er godt mulig at det vil bli en endring i midtbanen for Real Madrid i morgen, og med tanke på at både Modric, Asensio og Kroos er ute av troppen, får vi nok se Isco fra start igjen for Real Madrid. 

Sliter etter landslagspause

Real Madrid har hatt en rekke spillere på landslagsoppdrag den siste uken, og onsdag returnerte spillerne til Madrid og trening på Valdebebas. Landslagspausen gikk uten store problemer for Real Madrid, og det er ingen virkelig skader å melde om fra spillernes kamper de siste to ukene. Courtois har fått en liten smell, men ikke noe som vil holde belgieren ute i noe lenger enn noen få dager. Dette er selvfølgelig gledelig nytt for Zinédine Zidane, men bare det faktum at det har vært landslagspause kan være nok til at den franske treneren frykter morgendagens kamp mer enn det som kanskje er vanlig. Det er nemlig slik at Real Madrid har slitt stort etter å ha returnert fra landslagspause denne sesongen, og flere av de mest overraskende og ydmykende tapene har kommet i den første kampen etter en halvannen ukes lang landslagspause for Real Madrid-spillerne. Real Madrid har nemlig ikke vunnet en eneste kamp like etter en landslagspause på tre forsøk denne sesongen. 

Real Madrids første poengtap i La Liga denne sesongen var på bortebane mot Athletic Club, og da endte det 1-1 på San Mamés i Bilbao. Dette var like etter sesongens første landslagspause, og det var på mange måter i denne kampen at Real Madrid begynte å slite spillemessig under Julen Lopetegui. Sesongens andre landslagspause var i midten av oktober, og også denne gangen gikk det galt for Real Madrid da de spilte sin første kamp tilbake. Los Blancos hadde allerede tapt to kamper på rad, og de hadde kun scoret et mål på de siste fire kampene. Da Levante kom på besøk på Santiago Bernabéu ble ikke situasjonen noe bedre, og Real Madrid gikk på et ydmykende 1-2-tap på hjemmebane mot Levante. Kun en drøy uke senere fikk Julen Lopetegui sparken som trener for Real Madrid. Den største smellen Real Madrid har gått på i La Liga denne sesongen er nok likevel bortetapet mot Eibar, da Los Blancos ble ydmyket på Ipurúa i Baskerland. Real Madrid tapte hele 3-0 mot Eibar, og dermed klarte laget ikke å ta mer enn ett poeng på tre kamper like etter en landslagspause, og tapene mot Levante og Eibar kan ikke ses på som noe annet enn en katastrofe. Det ligger nok derfor litt ekstra press på Zidane før morgendagens hjemmekamp mot Huesca. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i morgendagens hjemmekamp er altså tabelljumbo Huesca, som kommer fra byen av samme navn, og ligger i regionen Aragón, nord-øst i Spania. Laget spiller denne sesongen sin aller første sesong på det øverste nivået i La Liga, og laget fra Aragón hadde fram til 2008 aldri vært høyere enn tredje divisjon i spansk fotball. Siden den tid har det gått strålende for Huesca, og på tross av to nye sesongen i tredje divisjon, klarte laget etter hvert å etablere seg som et stabilt Segunda-lag. I fjor kom laget på andreplass i Segunda División, og dermed rykket laget direkte opp til La Liga, for første gang i klubbens historie. Lagets hovedtrener er Francisco Rodríguez, og han overtok etter Leo Franco fikk sparken som hovedtrener for Huesca i begynnelsen av oktober. Det er vanskelig å se at trenerbyttet har hatt noen særlig effekt, og laget ligger altså helt sist på tabellen i La Liga.

Huescas første sesong på det øverste nivået i spansk fotball har altså vært en katastrofe for Huesca så langt, og laget har kun tatt 22 poeng. Det betyr at det er hele syv poeng opp til trygg grunn, og det er svært lite som tilsier at Aragón-klubben skal klare å snu skuta på nåværende tidspunkt. Huesca er blant lagene som har scoret færrest mål i La Liga denne sesongen, mens de også er blant lagene som slipper inn flest, hvilket ikke er gode tall når man kjemper om å unngå nedrykk i sin første sesong i La Liga. 

Laget har kun vunnet fire kamper, og tre av dem har kommet i de siste syv kampene. Dette viser en form for formtopp for Huesca, og mellom 1. februar og 2. mars tok laget ti poeng på fem kamper. Det inkluderer også en sterk seier mot Sevilla. Det er likevel slik at Huesca ikke har klart å opprettholde den formen, og laget har nå tapt de to siste kampene sine i La Liga. Med et svært tøft kampprogram foran seg, ser situasjonen svært mørk ut for Huesca. Lagets toppscorer er Esequiel Ávila, som har scoret seks mål denne sesongen, og han har levert to scoringer og én målgivende på de siste tre kampene. 

Historie

Ettersom Huesca kun har spilt i La Liga for første gang denne sesongen, er det ikke særlig mange oppgjør å se tilbake på mellom Real Madrid og Huesca. De har likevel møttes allerede én gang denne sesongen, og da var det El Alcoráz som var scenen for oppgjøret mellom Real Madrid og Huesca. Gareth Bale åpnet scoringslisten allerede etter åtte minutter med en flott volleyscoring, men etter dette ble Real Madrid til tider rundspilt av et aggressivt Huesca-lag. Huesca hadde over dobbelt så mange avslutninger som Real Madrid, og de ledet også sjansestatistikken gjennom hele kampen. De klarte likevel ikke å finne nettmaskene, og kampen endte med 0-1-seier til Real Madrid. 

Mulig lagoppstilling:

                                           Navas
           Odriozola, Ramos, Nacho, Marcelo
                   Valverde, Casemiro, Isco
                   Vázquez, Benzema, Bale

Pmn6