Extra large huescaa
PRESSEKONFERANSE: Zidane snakket med pressen etter gårsdagens seier mot Huesca.

Zidane etter kamp: Huesca (H)

Zinédine Zidane snakket med pressen etter gårsdagens knepne seier mot tabelljumbo Huesca.

Real Madrid tok i mot Huesca på Santiago Bernabéu i går kveld, og det viste seg å være en betraktelig tøffere kamp for Los Blancos enn det som var forventet før kampen. Tabelljumbo Huesca scoret først i Madrid, og det tok ikke mer enn to minutter før bortelaget var i ledelsen. Real Madrid tok over etter det, og før timen var spilt hadde Real Madrid snudd kampen. Ceballos og Isco stod for Real Madrids scoringer. Huesca utlignet et kvarter før full tid, men en strålende scoring av Karim Benzema gjorde at Real Madrid fikk med seg alle tre poengene i Zidanes andre kamp som Real Madrid-trener denne sesongen. 

Les også: Real Madrid 3-2 Huesca

Det var flere høyaktuelle samtaleemner etter gårsdagens kamp, og Zidane hadde mye på hjertet etter den tettspilte kampen mot tabelljumboen. Real Madrid stilte med et svært reservepreget lag, og Zidanes egen sønn, Luca Zidane, fikk en sjelden mulighet fra start i buret til Los Blancos. Det var også svært labert oppmøte på kampen, og det var også et samtaleemne under pressekonferansen etter kampen. I tillegg snakket Zidane om Karim Benzema, Isco, motivasjonen til spillerne og hva det betydde at han valgte å bruke mange spillere som ikke har spilt mye tidligere. 

Det var en ganske sprø kamp, det var gøy å se. Det jeg tar med meg fra det er seieren og det arbeidet som ble lagt ned.  Vi er kapable til å prestere mye bedre, men vi må gratulerer motstanderne våre, for de spilte en god kamp. 
Som jeg sa i går, de er et lag som fortjener å være høyere på tabellen. De beviste det i dag fordi de leverte en god prestasjon, og kanskje fortjente å få med seg noe fra kampen. Fotball handler om spille helt fram til det 90. minutt, og vi fikk seieren takket være Karims mål. Vi fortsette å prøve helt fram til slutten, og vi fikk belønning for det. 

Benzema

Han er en spiller som har vært her i mange år, og han gjør det bra. Dette er kanskje hans beste sesong. Vi er fornøyde med ham. Det er ni kamper igjen av sesongen, og vi er avhengige av ham. Karim er spilleren vår, og jeg kan ikke se for meg at det endrer seg. 

Motivasjon

Når en klubb som Real Madrid vet at det ikke er noen trofeer igjen å kjempe for er det tøft, men spillerne er profesjonelle, og vi vil avslutte sesongen sterkt. Motivasjonen kommer naturlig. Det var perioder under kampen hvor vi slet, men det jeg kan ta med meg fra det er seieren og det arbeidet som ble lagt ned av spillerne. De scoret et tidlig mål, og så utlignet de igjen, men vi trodde at vi kunne vinne helt til siste slutt, og vi klart å gjøre det.

Rotasjonene

Jeg prøver ikke nye spillere, jeg prøver å velge det best mulige laget i hver kamp. Etter de internasjonale kampene, med all den reisingen og lite hvile, er det spillere som har vært her i 15 dager, og jeg ga den muligheten til å spille. Før man starter en sesong, må du ikke tro at man vinner trofeer med bare elleve spillere. I mine dager med 30 kamper kanskje, men med 50 og 60 nå er det umulig. Folk tror kanskje at jeg vil gjøre alle fornøyde og se bra ut, men det er ikke tilfellet. Jeg gjør det ikke for å gjøre dem fornøyde. I tillegg, du kan velge en spiller til 50 kamper for å så ta han ut i én, og han vil være sint. Jeg gjør det fordi det er min måte å tenke på.

Oppmøtet

Du må akseptere det fansen gjør. Vi er her, og de bestemmer selv. Hvis de vil komme å se kampen, er vi kjempe fornøyd med det. Dette året kommer vi ikke til å vinne noe, og det kan være en viktig faktor.

Luca

Jeg er fornøyd med debut hans og med seieren. Luca er tredjevalget på keeperplass. Courtois var ikke helt i form, og vi ville hvile Keylor etter å ha spilt med landslaget. Jeg ville gi ham muligheten i dag, og det gikk bra. Når jeg bruker er det ikke fordi han er min sønn, men fordi han er en Real Madrid-spiller. Han har karakter, kvalitet og personlighet, og han er ganske moden. Teknisk er han en spiller som ikke er redd. Han har vært i klubbens akademi i 16 år, og det betyr mye. 

Isco

Vi vet hva slags spiller han er. Jeg har startet han i begge kampene, og han har scoret to mål. Jeg er glad for ham, og vi vet hvor viktig er han for laget. Vi har ni kamper foran oss, og det kommer til å være endringer. Vi spiller på onsdag, og da vil det være endringer. 
Pmn6