Extra large james
I DRØMMEFORM: James Rodríguez har virkelig funnet godformen for Bayern München den siste tiden.

Leiesoldatene - James i storform

Les deg opp på hvordan Real Madrids utlånte spillere har klart seg i sine klubber i mars.

Mateo Kovacic

Mateo Kovacic har hatt et skuffende låneopphold i den engelske hovedstaden så langt, og både han og Chelsea har til tider skuffet stort denne sesongen. Heller ikke mars ble en veldig bra måned for Kovacic, og han har fortsatt til gode å score mål for Chelsea. Det er selvsagt ikke hovedoppgaven til Mateo Kovacic å score målene, men det er ingen tvil om at tre målgivende pasninger på 40 kamper for Chelsea er svært svakt, spesielt når Kovacic som oftest er den offensive spilleren i en midtbanetreer bestående av Jorginho og Kanté. Kovacic sliter også med å spille seg til fast plass på laget, og han har også i mars kjempet med både Loftus-Cheek og Barkley om den siste plassen på midtbanen. 

Måneden har i det store og det hele vært brukbar for et Chelsea-lag som jakter topp fire i Premier League, og dermed plass i neste sesongs utgave av Champions League. Chelsea ligger for øyeblikket på sjetteplass på tabellen, kun ett poeng bak Tottenham på tredje. Laget har vunnet fire av seks kamper i mars, hvorav to var i åttendelsfinalen av Europa League. I tillegg har Chelsea tatt tre poeng mot både Fulham og Cardiff i Premier League, men det er ingen tvil om at Maurizio Sarri og hans mannskap vil være svært skuffet over å kun ta ett poeng i de to kampene mot Everton og Wolves. I tillegg var seirene mot Cardiff og Fulham svært knepne, til tross for at begge disse lagene så godt som har rykket ned fra Premier League allerede. Det må derfor tas grep, og resultatene må bli bedre dersom Chelsea vil spille Champions League neste sesong. 

Nøkkelkampen: Dynamo Kiev 0-5 Chelsea – 14. mars

Mateo Kovacic startet Chelseas bortekamp mot Dynamo Kiev i en defensiv midtbanerolle i en midtbanetreer bestående av Kanté og Loftus-Cheek. Dette er selvsagt en rolle Kovacic har bekledd tidligere, blant annet i Real Madrid under Zidane. Selv om Kovacic langt fra var strålende i denne kampen, er det kroatens beste prestasjon for Chelsea i mars. Han traff på 88% av pasningene sine, og han hadde hele fem vellykkede taklinger. Alt i alt en godkjent kamp av Kovacic i kampen som sikret Chelsea en plass i kvartfinalen av Europa League. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 4/6
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0 

Theo Hernández – Real Sociedad

Theo Hernández hadde en svært tøff start på sitt låneopphold i San Sebastián, men etterhvert som sesong utviklet seg ble både Real Sociedad og Theo bedre og bedre. Også mars måned ble en god måned for Theo individuelt sett, på tross av dårlige resultater for laget. Han spilte alle kampene i mars, og han ble også kåret til banens beste i én av disse. Det var hjemmekampen mot Levante, og der registrerte franskmannen seg for en målgivende pasning. Han har likevel vært delaktig i et forsvar som ikke har holdt et eneste rent bur i mars, og det derfor ingen tvil om at Theo har flere hakk å gå på defensivt. 

Mars måned har altså vært svært dårlig for Real Sociedad, og det baskiske laget har ikke vunnet en eneste kamp. Real Sociedad fikk en skikkelig boost etter at Alguacil ble ansatt som hovedtrener på nyåret, og helt fram til mars var laget ubeseiret. I årets første vårmåned har likevel Real Sociedad kun tatt to poeng på fire kamper. Motstanden har vært av varierende vanskelighetsgrad, og lagets to tap kom mot Atlético Madrid og Sevilla. Uavgjortresultatene mot Levante og Real Valladolid vil likevel være en stor skuffelse for Algualcil og hans menn. 

Nøkkelkampen: Real Sociedad 1-1 Levante – 15. mars

Theo Hernández startet Real Sociedads hjemmekamp mot Levante på venstrebacken, og den unge franskmannen leverte en strålende kamp for det baskerne. Han ble kåret til banens beste spiller, og han hadde også en fantastisk målgivende pasning til Adnan Januzaj tidlig i første omgang. Selv om resultat ikke holdt til slutt (takket være en annen utlånt Real Madrid-spiller), er det ingen tvil om at Theo leverte en solid prestasjon. Han traff på 86% av pasningene sine, og han hadde også to avslutningsforsøk i kampen. Tre vellykkede taklinger og en vunnet hodeduell tyder også på en solid defensiv prestasjon av Theo Hernández. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 4/4
 • Holdt nullen: 0
 • Målgivende pasninger: 1

Martin Ødegaard - Vitesse

Martin Ødegaard har hatt et strålende låneopphold i Vitesse denne sesongen, og den unge nordmannen har også i mars spilt strålende fotball til tider. Han har ikke levert like mange målpoeng som han har gjort de siste månedene, men det er ingen tvil om at Ødegaard har vært svært solid også i mars. Han har hatt to målgivende pasninger, samt blitt kåret til banens beste spiller i én kamp. Alt dette kom likevel i én kamp, og han har nå gått tre kamper på rad uten å registrere målpoeng for sitt Vitesse. Det har selvsagt også vært en travel måned for Ødegaard, som også spilte begge kampen for Norge i EM-kvalifiseringen. Han har likevel vært en av lagets beste spillere i det som har vært en relativt dårlig måned for Vitesse. 

Mars måned har altså vært relativt vanskelig for Vitesse, og laget har kun vunnet én av fire oppgjør i mars. Laget åpnet måneden på best mulig måte da de slo NAC Breda på hjemmebane med solide sifre, men siden den tid har Arhnhem-klubben kun tatt to poeng på de neste tre kampene. Kampen mot Feyenoord var selvsagt svært tøff, og det var neppe forventet at laget skulle få med seg noe fra det oppgjøret. De resterende kampene er likevel kamper som Vitesse skal vinne, og lagets dårlige form de siste rundene gjør at de nå ligger ni poeng bak Europaliga-plassen i Eredivisie. Dermed ser det svært mørkt ut for Vitesse med tanke på å spille i Europa neste sesong. Verre kan det også bli med tanke på at lagets neste to kamper er mot tredjeplass AZ Alkmaar og serieleder PSV Eindhoven. 

Nøkkelkampen: Vitesse 4-1 NAC Breda – 2. mars

Martin Ødegaard startet på høyrekanten i Vitesses hjemmekampen mot tabelljumbo NAC Breda i Arnhem. Den kampen kunne bare gå én vei, og Vitesse hadde, til tross for en vanskelig start, til slutt få problemer med å slå laget som ligger soleklart sist i den nederlandske ligaen. Vitesse var banens beste spiller med en matchrating på 9,0. Han hadde to målgivende pasninger, og han var totalt sett svært solid i pasningsspillet sitt. 82% pasningstreffsikkerhet er svært imponerende for en offensiv midtbanespiller som Ødegaard, som ofte skal spille den siste ballen gjennom motstanderens forsvar. Han hadde også to skudd på mål, hvilket var delt flest av alle på banen. Nok en strålende kamp av nordmannen. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 4/4
 • Mål: 0
 • Målgivende: 2

Achraf Hakimi - Borussia Dortmund

Achraf Hakimis låneopphold i Borussia Dortmund har vært en stor suksess, og marokkaneren har vært en av Dortmunds beste spillere denne sesongen. Mars har likevel vært en noe tøff måned for både Hakimi og Dortmund, og den unge backen har slitt i mars, på lik linje med resten av laget. Hakimi har kun startet to av fem kamper for Dortmund i mars, men han har også blitt byttet inn ved to anledninger. Den alltid så offensive backen har ikke vært involvert i en eneste scoring denne måneden, og mars ble avsluttet på verst mulig måte da Hakimi først ble byttet inn, for så å bli byttet ut på grunn av skade kun fem minutter senere. Vi får håpe at skaden ikke er for alvorlig for Real Madrids utlånte back. 

Dortmunds sesong har vært strålende, og det er ingen tvil om at laget kommer til å være svært fornøyde med den sesongen de har levert, uavhengig av hva de sitter igjen med i slutten av mai. Det er likevel slik at de hadde en overbevisende ledelse over Bayern München på tabellen i Bundesliga, men februar og mars måned har gjort at Bayern nå er helt oppe i ryggen på Borussia Dortmund. Etter Dortmunds seier i månedens siste kamp ble fikk laget nok en gang en luke på to poeng ned til sin bitre rival. Dermed blir det en svært spennende sesongavslutning, spesielt med tanke på at begge lagene også er ute av Champions League. 

Nøkkelkampen: Borussia Dortmund 3-1 Stuttgart – 9. mars

Achraf Hakimi startet og spilte hele kampen for Borussia Dortmund da de slo Stuttgart på hjemmebane i månedens andre kamp. Dette var en sterk seier for Dortmund, ettersom de på kun én uke hadde tapt i Bundesliga, samt blitt slått ut av Champions League. Hakimi spilte en svært god kamp på venstrebacken for Dortmund, og han var den forsvarsspilleren som hadde høyest matchrating. Unggutten traff på 88% av pasningene sine, og han hadde også et skuddforsøk i kampen. Med to vellykkede driblinger og samtlige defensive hodedueller vunnet er det ingen tvil om at marokkaneren spilte en solid kamp for Dortmund. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 2/5
 • Mål: 0
 • Holdt nullen: 0

Raúl de Tomás – Rayo Vallecano

Raúl de Tomás har hatt et strålende låneopphold i Rayo Vallecano for andre sesong på rad, og han er lagets soleklare toppscorer med tolv mål denne sesongen. Det ble stilt spørsmålstegn rundt hvorvidt Raúl de Tomás kom til å takle nivået i La Liga, men det er altså ingen tvil om at spissen har taklet det svært godt. Også mars måned ble god for R.D.T, og han scoret to mål på fire kamper. Det er selvsagt vanskelig å prestere veldig bra for dette Rayo Vallecano laget, som for øyeblikket er i en enorm vanskelig periode. 

Rayo Vallecano har nemlig tapt syv av de siste åtte kampene i La Liga, og før uavgjortkampen mot Real Betis på månedens siste dag hadde laget tapt syv kamper på rad. Dermed ligger Rayo på nestsisteplass på tabellen, med fem poeng opp til Villarreal på trygg plass. Derfor ser det svært tøft ut for Rayo Vallecano i øyeblikket, og med nåværende form tatt i betraktning er det svært lite som tyder på at Madrid-klubben skal klare å holde seg i La Liga. 

Nøkkelkampen: Rayo Vallecano 1-1 Real Betis - 30. mars

Raúl de Tomás startet som vanlig som spydspiss for Rayo Vallecano i hjemmekampen mot Real Betis, og etter å ha tapt syv kamper på rad (!) i La Liga, trengte Rayo sårt poeng mot Sevilla-klubben. De Tomás scoret like etter at timen var spilt på Vallecas, og scoringen var en flott volleyavslutning fra like innenfor sekstenmeteren. Real Betis utliknet like før slutt, men Rayo klarte endelig å bryte den horrible rekken på syv kamper rad med tap. De Tomás hadde fire skudd totalt i kampen, hvilket var delt flest av alle spillerne på banen. Han traff på 82% av pasningene, og spilte alt i alt en svært god kamp på topp for Rayo Vallecano. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 4/4
 • Mål: 2
 • Målgivende: 0

Óscar Rodríguez - Leganés

Óscar Rodríguez har hatt et flott låneopphold i Madrid-klubben Leganés denne sesongen, og mars fortsatte i samme stil for spanjolen. Han har ikke vært den mest målfarlige spilleren i sin tid i Leganés, men i hjemmekampen mot Levante økte kantspilleren antallet scoringer fra to til tre da han scoret kampens eneste mål. Han har spilt tre av fire kamper for Leganés denne måneden, og det var rett og slett fordi han pådro seg sitt femte gule kort for sesongen, og derfor måtte stå over Leganés’ kamp mot Atlético Madrid. 

Måneden generelt har vært brukbar for Leganés, og laget står med to seire og to tap. Tapene kom mot Girona og Atlético Madrid, og i bortekampen på Wanda Metropolitano var det aldri forventet at laget skulle få med seg noe som helst. De var likevel ikke langt unna å stjele med seg poeng fra Atlético Madrid. I tillegg slo Leganés både Levante og Getafe, hvilket et relativt gode prestasjoner, og da spesielt å slå La Ligas fjerdeplass. Dette gjør at laget ligger relativt trygt på tolvteplass på tabellen, og det er lite som tyder på at Madrid-klubben kommer til å kjempe om verken nedrykk eller Europaligaplass. 

Nøkkelkampen: Leganés 1-0 Levante – 4. mars

Óscar startet som en del av en trio på midtbanen for Leganés i hjemmekampen mot Levante. Han var helt klart det offensive innspillet i en midtbane bestående av Pérez og Recio, og Ósvar leverte en strålende kamp for sitt Leganés. Han ble kåret til banens beste spiller med en matchrating på 8,1, og han scoret også kampens eneste mål. Óscar hadde også flest avslutningsforsøk av samtlige spillere på banen med sine seks, og han traff også treverket ved én anledning. I tillegg bidro Óscar svært godt defensivt, og han hadde fire vellykkede taklinger på midtbanen for Leganés. En strålende kamp av Óscar Rodríguez. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 3/4
 • Mål: 1
 • Målgivende: 0

Borja Mayoral - Levante

Borja Mayoral har ikke hatt det mest suksessfulle låneoppholdet i Levante denne sesongen, og heller ikke mars måned ble særlig god for den spanske spissen. Han har likevel startet tre av de fire kampene Levante spilte i mars, men han har langt ifra vært målfarlig nok for Levante denne sesongen. Spissen står med tre mål på over 20 kamper i La Liga, hvilket ikke er godt nok for en spiss i La Liga. Det kan derfor se svært mørkt ut for Mayoral med tanke på en eventuell retur til Madrid, spesielt ettersom en annen utlånt Real Madrid-spiss har scoret tolv mål i La Liga denne sesongen. Mayoral klarte likevel å finne nettmaskene én gang i mars, og det er selvsagt positivt å se at spissen oftere og oftere er å se startoppstillingen til Paco López. 

Levante startet sesongen forferdelig, før de senere virkelig tok seg opp. Da var laget på øvre halvdel av tabellen, og de tok selvsagt også en stor skalp da de slo Real Madrid på Santiago Bernabéu. Nå har Levante ikke vunnet en kamp siden midten av februar, og laget befinner seg nå i en posisjon hvor de virkelig må passe seg for å unngå å havne i nedrykksstriden. I skrivende stund skiller det nemlig kun fire poeng mellom Levante og Celta Vigo, laget som ligger på første nedrykksplass i La Liga. Mars har også vært en svært skuffende måned for Levante, og laget står med kun to poeng på fire kamper i La Liga. 

Nøkkelkampen: Real Sociedad 1-1 Levante – 15. mars

Borja Mayoral startet som spiss i Levantes bortekamp mot Real Sociedad, som, på tross av dårlig nylig form, har hatt et stort løft etter jul. Anoeta er alltid en svært tøff arena å spille bortekamp på, og det var derfor ikke forventet at et svært formsvak Levante-lag skulle få med seg noe fra San Sebastián. Derfor var det svært sterk av Levante å ta poeng på bortebane mot Sociedad. Selv om det var en annen utlånt Real Madrid-spiller som ble banens beste spiller, leverte likevel Mayoral en strålende kamp for Levante. Han scoret Levantes utlikningsmål ti minutter før slutt, og han traff også på 82% av pasningene sine. Spissen hadde to skudd på mål, og han var derfor svært solid framover på banen, i det som ble en svært defensiv kamp for Levante. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/4
 • Mål: 1
 • Målgivende pasninger: 0

Andriy Lunin – Leganés

Andriy Lunins sesong blir bare verre og verre, og ukrainerens låneopphold har ikke vært noe annet enn en katastrofe. I mars opplevde likevel den unge keeperen en liten opptur da han fikk starte en kamp i La Liga for kun andre gang denne sesongen. Han fikk muligheten til å vise seg fram i lagets borteekamp mot Atlético Madrid i Iván Cuéllars fravær. Dermed fikk Lunin en etterlengtet kamp fra start for Leganés i det som ellers har vært et forferdelig låneopphold for den unge keeperen i Madrid-klubben. 

Nøkkelkampen: Atlético Madrid 1-0 Leganés – 9. mars

Andriy Lunin fikk endelig starte en kamp for Leganés da laget gjestet Wanda Metropolitano i et aldri så lite Madrid-derby. Iván Cuéllar var ikke tilgjengelig til å starte kampen, ettersom han måtte sone karantene for å ha pådratt seg for mange gule kort. Dermed ble Lunin kastet inn i en av de tøffeste bortekampene som er mulig å spille i La Liga. Det ble likevel en svært positiv opplevelse for den unge keeperen, på tross av at laget hans tapte 1-0 mot byrivalen. Lunin gjorde tre gode redninger, og han reddet også straffespark fra Saúl Ñíguez. Dermed har Lunin reddet to straffer denne sesongen. Lunin var sitt lags beste spiller, og det er ingen tvil om at unggutten virkelig viste seg fram. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 1/4
 • Straffe reddet: 1 

Rodrygo Goes - Santos

Det er fortsatt pre-season for Santos i Brasil, og Sampaoli og hans mannskap fortsetter forberedelsene til sesongstart i april. Rodrygo har deltatt i alle kampene for sitt Santos i mars, men laget har kun spilt fire offisielle kamper. Den brasilianske unggutten har scoret ett mål på disse fire kampene, men han har kun blitt foretrukket fra start to ganger under Sampaoli i de offisielle kampene så langt. 

Santos har nemlig også i mars deltatt i Campoenato Paulista, som er en offisiell turnering for lag fra regionen São Paulo i Brasil. Laget har nå spilt sin første kamp i semifinalen, og der tapte de 2-1 mot Corinthinas. Det betyr at Santos ikke har det beste utgangspunktet til å gå videre til finalen, etter å ha tapt den første kampen mot laget som har vunnet turneringen flest ganger. Santos gikk også videre i den brasilianske cupen etter å ha slått América i den andre runden av cupen. 

Santos 4-0 América – 8. mars

Rodrygo startet Santos’ cupkamp på hjemmebane mot América i angrep, og den unge brasilianeren leverte en god kamp for sitt lag. Han scoret lagets tredje scoring da han ble spilt fri i motstanderen boks, og han var iskald i avslutningsøyeblikket med en god avslutning i lengste hjørne. Rodrygo har slitt med å spille seg til fast plass i laget til Sampaoli, og det er derfor ingen tvil om at denne gode prestasjonen var svært positiv for Rodrygo. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 2/4
 • Mål: 1
 • Målgivende: 0

James Rodríguez – Bayern München

James Rodríguez' sesong i Bayern München har vært preget mye opp og ned, og sesongen startet tungt for colombianeren. James slet med å spille seg inn i det nye systemet til Niko Kovac, og det var tydelig at midtbanespilleren ikke helt passet inn i det nye Bayern München. Deretter ble han skadet over lengre periode, men etter returen fra skade har det virkelig sett lysere ut for James i Bayern. Mars spesielt har vært en flott måned for James, og colombianeren har scoret fire mål og levert én målgivende på fem kamper for de regjerende tyske mesterne. 

Måneden har for Bayern München vært intet mindre enn svært skuffende, på tross av å ha vunnet fire av fem kamper i mars. I tillegg tok Bayern over tabelltoppen i Bundesliga etter å ha passert Borussia Dortmund på målforskjell, men i månedens siste kamp gikk Bayern på poengtap, og dermed er igjen Dortmund på toppen av tabellen i Tyskland. Den store skuffelsen, og det som har preget måneden aller mest, er tapet mot Liverpool på Allianz Arena, som sendte Bayern München ut av Champions League så tidlig som i åttendelsfinalen. 

Nøkkelkampen: Bayern München 6-0 Mainz 05 – 17. mars

James Rodríguez startet Bayerns hjemmekamp mot Mainz som en hengende spiss like bak Robert Lewandowski, og colombianeren scoret likegodt tre mål. James scoret tre flotte mål, og han ble også kåret til banens beste spiller. James scoret blant annet på et flott skudd fra like utenfor sekstenmeteren, mens han også leverte en delikat chip på sin tredje scoring. Med tanke på at James ble byttet ut etter kun 73 minutter er det svært imponerende at colombianeren maktet å score hattrick, og det er ingen tvil om James er i svært god for Bayern München om dagen. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 5/5
 • Mål: 4
 • Målgivende: 1
Pmn6