Extra large vale
KNEPENT: Real Madrid tok en svært knepen seier mot Huesca søndag kveld.

Før kampen: Valencia (B)

Real Madrid gjester Estadio Mestalla i morgen til en svært tøff bortekamp mot Valencia.

Valencia - Real Madrid
Estadio de Mestalla, Valencia
La Liga Santander, runde 30
Onsdag 3. april, kl. 21:30
Strive

Real Madrid gjester mektige Mestalla til morgendagens svært tøffe bortekamp mot et Champions League-jagende Valencia-lag. Valencia kan med seier i denne kampen være oppe på fjerdeplass i ligaen, og det er derfor svært mye som står på spill for Los Ches i morgen. Real Madrid møtte tabelljumbo Huesca på søndag, i det som viste det å være en svært tøff kamp for Los Blancos. Huesca scoret kampens første mål etter kun to minutter mot et reservepreget Real Madrid-lag, og da det kun gjenstod et par minutter av kampen var stillingen fortsatt 2-2. Da dukket likevel Karim Benzema opp med en drømmescoring, som dermed sikret Real Madrid alle tre poengene. 

Stjernene tilbake

Zinédine Zidane har fått for vane å hvile flere av sine viktigste spillere like etter en landslagspause, og dette var også tilfellet denne gangen. Spesielt Keylor Navas har blitt gitt noen ekstra dager med hvile, ettersom han har en svært lang reise til Costa Rica for å delta på landslagssamling. Dermed fikk costaricaneren hvile mot Huesca på søndag, og Luca Zidane ble gitt en sjelden mulighet fra start for Real Madrid. I tillegg ble både Raphaël Varane, Marco Asensio, Casemiro og Luka Modric hvilt mot Huesca etter å ha spilt begge kampene for sitt landslag i landslagspausen. Det ga muligheten til spillere som Brahim Díaz, Dani Ceballos, Luca Zidane og Nacho Fernandéz i startelleveren til Zinédine Zidane. 

Nå er likevel alle spillerne tilbake i troppen, og det er dermed forventet at alle de store stjernene vil være tilbake i lagoppstillingen til Real Madrid. Det er selvsagt en svært vanskelig bortekamp for Real Madrid på Estadio Mestalla i morgen, og det er dermed ikke særlig overraskende at Zidane valgte å hvile sine viktigste spillere til denne kampen. Courtois er fortsatt ute med litt smårusk, mens også Llorente blir hjemme i Madrid på grunn av et ubehag han kjente på etter kampen mot Huesca. Likevel burde både Kroos, Asensio, Modric og Casemiro være tilbake fra start for Real Madrid. Zidane sa i pressekonferansen etter Huesca-kampen at det ville bli forandringer til morgendagens kamp, og det var da trolig Isco han snakket om. Dermed virker det svært sannsynlig at Modric, Casemiro og Kroos starter sammen på midtbanen. Lucas Vázquez er også med i troppen, og det er dermed også en mulighet for at Vázquez kan bli å finne i startelleveren over Gareth Bale dersom Zidane ønsker å gi waliseren en pause. 

Benzema tilbake i toppform?

Karim Benzema opplevde, på lik linje med resten av laget, en betydelig formdupp i de avgjørende kampene hvor Real Madrid tapte alt på kun en drøy uke. Dette gjorde at franskmannen nok en gang var offer for en del kritikk, blant annet for ikke å prestere i de aller største kampene. Etter Zidanes retur til trenerbenken, og i Solaris siste kamp som trener, har likevel franskmannen funnet tilbake til noe av sin gamle storform. Benzema er inne i en av sine aller beste sesonger for Real Madrid, og i skrivende stund står den franske spissen med 24 mål i alle turneringer, samt syv målgivende pasninger. Det er likevel ingen tvil om at Benzema var mangelfull i kampene mot Barcelona og Ajax. 

Siden den tid har likevel Karim Benzema virkelig funnet tilbake storformen for Real Madrid, og den hardtarbeidende spissen har nå vært involvert i seks scoringer på tre kamper for laget sitt. Det vil si at Benzema har scoret tre mål og hatt tre målgivende pasninger på tre kamper for Real Madrid, hvilket er veldig imponerende. Benzema er selvsagt også en spiss som er veldig mye for laget sitt enn kun en ren målscorer, og det har svært tydelig denne sesongen, hvor han også begynner å nærme seg tosifret antall målgivende pasninger. Karim Benzema scoret to mål og hadde én målgivende i Santiago Solaris siste kamp, og det var på bortebane mot Real Valladolid. I tillegg registrerte Karim Benzema seg for én målgivende pasning mot Celta Vigo, i en kamp hvor han også var svært god. I søndagens kamp fikk vi også se en Karim Benzema i storform, og franskmannen ble helt avgjørende for Real Madrid. Han var involvert i to av de tre scoringene til de helhvite, og han scoret matchvinnerscoringen i sluttminuttene. Det er altså ingen tvil om at Benzema er i strålende form om dagen. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i den svært tøffe bortekampen er altså Valencia, laget som spiller sine hjemmekamper på mektige Estadio de Mestalla. Dette var selvsagt stadionet hvor kampen mellom Spania og Norge ble spilt for halvannen uke siden. Mestalla regnes ofte som et av de stadionene i Spania som har best stemning på hjemmekampene, og det er ingen tvil om at det kommer til å bli et ellevilt trøkk når Real Madrid skal få bryne seg på Valencia. Klubben har vunnet La Liga hele seks ganger, og på listen over mestvinnende klubber i La Liga, ligger klubben på femteplass. Sist gang Valencia vant den spanske ligaen var så sent som i 2003/2004-sesongen. Laget har også tapt to Champions League-finaler, samt vunnet Europa League i 1980. 

Laget er selvsagt en historisk gigant i spansk og internasjonal fotball, og det er ingen tvil om at dette lever til den dag i dag. Selv om det er flere år siden Valencia har vært med å kjempe om ligatittel eller vært med i sluttfasen av Champions League, har laget vært med å prege fotball-Europa i stor grad det siste tiåret. Store spillere som David Silva, Juan Mata, David Villa, Pablo Aimar og mange flere har vært med å dominere verdensfotballen i en årrekke, og det er ingen tvil om at Valencia har vært en viktig del av dette. De siste årene har likevel Valencia vært en skygge av seg selv, og før fjorårets fjerdeplass hadde laget havnet på nedre halvdel av tabellen i to sesonger på rad. 

Etter fjorårets suksess sesong var det mange som forventet at Valencia kun skulle bli enda bedre i årets sesong, men laget har slitt med å leve opp til forventningene. Nysigneringene Batshuayi, Gameiro og Guedes ble ikke det de hadde forventet, og spesielt sistnevnte har vært plaget med skader denne sesongen. Det har likevel vært ganske sikkert hele veien at trener Marcelino García hadde full tillit fra både klubben og spillerne, hvilket virkelig har lønnet seg etter jul. Laget har nemlig ikke tapt en kamp i La Liga siden begynnelsen av januar. De har likevel kun vunnet ni kamper denne sesongen, og Valencia er det laget som har spilt soleklart flest uavgjortkamper i år med sine 16. Nå ligger Valencia på sjetteplass i La Liga, mens de også er videre til kvartfinalene i Champions League. Derfor går Valencia en svært spennende sesongavslutning i møte. 

Historie

Real Madrid og Valencia har selvsagt møttes utallige ganger i både spansk- og europeisk-fotballsammenheng. 165 ganger har oppgjørene mellom lagene blitt spilt, og Real Madrid har et relativt solid overtak med tanke på seire over Valencia. 85 ganger har Los Blancos stukket av med seieren, hvilket er over halvparten av alle kampene mellom lagene. Valencia har vunnet 44 ganger, mens oppgjøret mellom lagene har endt uavgjort 36 ganger. Real Madrid har også slitt på bortebane mot Valencia de siste årene, og fjorårets 1-4-seier var første seier på Mestalla siden slutten av 2013. 

Lagene møtte hverandre også i La Liga tidligere denne sesongen og da var det Real Madrid som stakk av med alle poengene på Santiago Bernabéu. Kampen endte med 2-0-seier til Real Madrid etter at Valencias danske midtbanespiller Daniel Wass scoret selvmål og Lucas Vázquez scoret i sluttminuttene. Sist gang lagene møttes på Estadio Mestalla var altså forrige sesong, og da tok Real Madrid med seg alle poengene fra Valencia for første gang siden 2013. Da scoret Cristiano Ronaldo to ganger på straffespark før pause, mens Santi Mina skjøt ny spenning inn i kampen med sin scoring like før timen var spilt. En scoring hver av Marcelo og Toni Kroos i sluttminuttene sikret likevel en svært flatterende 1-4-seier, i det som var en svært jevn og tettspilt kamp. 

Mulig lagoppstilling:
                                             Navas
            Odriozola, Ramos, Varane, Marcelo
                       Modric, Casemiro, Kroos
                        Bale, Benzema, Asensio

Pmn6