Extra large he12732
LABERT: Det ble ingen stor kveld for Los Blancos, og de måtte til slutt se seg slått av Valencia.

Valencia 2-1 Real Madrid

En meget tannløst Real Madrid måtte se seg slått av Valencia som jakter plass i Champions League.

Valencia 2-1 Real Madrid
Estadio Mestalla, Valencia
LaLiga Santander, runde 30
Onsdag 3.april, kl:21.30

1-0 Gonzalo Guedes () - Assist: Carlos Soler
2-0 Ezequeil Garay (83') - Assist: Dani Parejo
2-1 Karim Benzema (90+3') - Assist: Luka Modric

Los Blancos har vunnet begge sine kamper siden Zinedine Zidane returnerte og tok over remmene igjen. En rekke spillere har fått vist seg frem, og sluttresultatet har endt med seier i begge kamper. Spillet har omsider variert, da det ble en komfortabel oppvisning mot Celta Vigo, men en langt tøffere kamp mot bunnlaget Huesca. Onsdag kveld ventet omsider en tøff motstander i Valencia, da klubben hadde alt å kjempe for i forkant av oppgjøret med tanke på den viktige fjerdeplassen. Kampen var heller ikke meningsløs for Los Blancos, selv om tittelen i LaLiga står utenfor rekkevidde så var det viktig for de utvalgte å vise seg frem med tanke på den kommende sesongen. Det var derfor duket for et spennende oppgjør på Mestalla onsdag kveld. 

Real Madrid: Navas - Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Lucas, Benzema, Asensio

Valencia: Neto - Wass, Garay, Diakhaby, Gaya - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Rodrigo, Gameiro

Guedes med kampens første

Det ble en meget rolig åpning på oppgjøret mellom de to spanske storlagene på Estadio Mestalla onsdag kveld, hvor ingen virkelig klarte å ta kontroll over kampen. De første tjue minuttene ble det ikke skapt noe nevneverdig, med unntak av en halvsjanse til vertene som Rodrigo hælet vekk. Muligens kan det nevnes to situasjoner, en hvor Ramos blir holdt i feltet, og en hvor Odriozola rives ned som begge kunne blitt dømt straffespark på, men dommeren lot spillet gå videre. Drøyt tjue minutter ut i oppgjøret ladet Kroos kanonen fra 16-meteren, men avslutningen ble for svak og gikk rett på Neto. Noen minutter etter halvtimen var passert skulle vi omsider få kampens første scoringen. En corner ble sendt inn i feltet, og Navas bokset ballen ut i returrommet til Guedes. Kantspilleren kombinerte med Soler før han satte ballen i det korte hjørnet til 1-0. 

Et par minutter senere var Rodrigo på full fart fremover, og selv om angriperen fomlet litt så fikk han lagt inn mot Gameiro, men den franske angriperen headet like utenfor. Like etter klemte Kondogbia til på en ball i returrommet, men skuddet til midtbanespilleren endte høyt over. Fem minutter før hvilen var Rodrigo frempå på ny, da han fikk ballen like utenfor 16-meteren, og han forsøkte skru ballen i krysset, men forsøket snek seg utenfor. Et par minutter senere kom Marcelo fremover med ball i beina og klemte til, men skuddet endte over. Asensio var nestemann til å teste skuddfoten, men også han skjøt for svakt, og Neto reddet lett. På overtid av den første omgangen kontret vertene, hvor Wass kom frem langs den høyre siden, og dansken sendte en ball hardt inn langs bakken, men Varane kom i veien og hindret farligheter. Dermed gikk lagene inn i garderoben på 1-0. 

Garay senker gamleklubben

Det var vertene som avsluttet best i den første omgangen, og de startet også best i den andre. Snaut ti minutter ut i omgangen ble Soler sendt i bakrom, og kantspilleren dro seg innover med Casemiro i ryggen før han avsluttet, men Navas hadde stormet ut og reddet. Den påfølgende corneren traff hodet til Kondogbia, men den høyreiste franskmannen headet utenfor. Et par minutter senere kom Marcelo fremover på ny, og klemte til, men igjen endte forsøket rett på Neto. En time ut i oppgjøret ble Rodrigo spilt i bakrom, og angriperen utfordrer Ramos før han siktet på det lengste hjørnet, men ballen endte like utenfor. Ti minutter senere kom gjestene fremover, og Benzema spilte til Modric i feltet, som igjen dyttet til Bale som klemte til, men Parejo kom i veien og blokkerte skuddet. Et kvarter før full tid kom vertene fremover med mange mann, og Rodrigo mottok ballen på siden av feltet før han fant Gameiro i feltet. Franskmannen hælet ballen videre til Soler, som forsøkte et nytt hælspark, men Navas var der og reddet. 

Drøyt ti minutter før full ble et innlegg svingt inn i feltet hvor Ramos ruvet høyest, men selv om kapteinen fikk hodet på ballen så endte forsøket en meter utenfor. Fem minutter senere fikk vertene hjørnespark, og Dani Parejo svingte ballen rett på hodet til Garay, og den tidligere Real Madrid-spilleren gjorde ingen feil da han headet ballen i mål til 2-0. Casemiro gjorde en meget svak jobb med å markere argentineren, og Valencia økte dermed ledelsen. Et minutt før full tid kom Benzema fremover, og franskmannen trakk seg innover i banen før han klemte til, men forsøket gikk rett på Neto. På overtid pekte dommeren på krittmerket etter at Ramos gikk ned i feltet, men reprisen viste at det var offside på kapteinen, og avgjørelsen ble omgjort. Tre minutter på overtid skulle omsider gjestene få et mål da Karim Benzema lurte seg vekk fra sin forsvarer, og stanget et hjørnespark fra Modric i mål til 2-1. Det var omsider for sent, for dommeren blåste av like etter, og Valencia sikret seg tre poeng. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse: 68%
 • Antall skudd: 15
 • Skudd på mål: 5
 • Antall pasninger: 685
 • Vellykkede pasninger: 617 (90%)
 • Nøkkel-pasninger: 12
 • Driblinger forsøkt: 14
 • Vellykkede driblinger: 10 
 • Hjørnespark: 6
 • Offside: 1

Hva er dine tanker om kampen? 

Pmn6