Extra large guti
DRØM: Real Madrid-legenden drømmer om å bli Real Madrid-trener i fremtiden.

Guti: - Drømmen er å komme tilbake

Real Madrid-legenden Guti, som for tiden er assistent i Besiktas, har blitt intervjuet av MARCA.

Hvordan er det å være assistent i Besiktas?

Vel, det er en fin erfaring å få. Jeg er fornøyd med at jeg tok dette steget og det utvikler meg som trener. Denne sesongen har ikke gått helt  som vi ønsket, men jeg er fornøyd med denne jobben.

Er det forskjell mellom å trene Real Madrid sine unggutter kontra et seniorlag som Besiktas?

Ja, uten tvil. Når du jobber med yngre gutter så ønsker dere å vinne, men hovedfokuset er fremdeles på å utvikle spillerne. Du vil se de ta steget til å bli profesjonelle spillere, men i et lag som Besiktas er de allerede det, siden de er her. Besiktas er et lag i Tyrkia som ønsker å kjempe for å vinne alle titler. Jeg visste at det ikke ville bli enkelt å komme hit, men jeg er fornøyd med min avgjørelse.

Hvordan har sesongen deres vært?

Det har ikke helt gått etter planen med tanke på de resultatene vi har fått. Det har vært et tøft år, men jeg klager ikke. 

Når innså du at du ville bli trener?

Når jeg trente de unge spillerne i Real Madrid gikk det opp for meg at det er dette jeg vil gjøre i fremtiden. Jeg liker å være den som har autoritet til å ta avgjørelser.

Over til Real Madrid, de har hatt en grusom sesong...

Som en Madridista har det vært en smertefull sesong. Vi har hatt mange fine år i Europa, men dette har vært en komplisert sesong. Det er ting som kan skje når du har oppnådd så mye suksess. Vi må forholde oss rolige, se på mulige løsninger og komme tilbake igjen neste sesong.

Du har opplevd lignende situasjoner som spiller?

Real Madrid kommer alltid tilbake. Real Madrid vet at de må endre på ting som ikke fungerte denne sesongen, og  det er jeg sikker på at de vil gjøre. De trenger å signere noen nye spillere, og det blir ingen problem, siden alle vil spille for Real Madrid.

Forventet du å se Zidane tilbake igjen så tidlig?

Det overrasket meg, men Zidane har gjort mye bra for Real Madrid og klubben var i en tøff situasjon. Florentino Pérez og Zinedine Zidane har også et veldig godt forhold. Alle vi Madridistas er glade for at han er tilbake. 

Mange Real Madrid-supportere ønsker å se deg som trener en dag...

Det er min største drøm å komme tilbake til Real Madrid. Jeg jobber med det hver dag. Det å få sitte på den benken er noe av det største du kan oppnå innen fotballen. Jeg vet at det ligger masse hardt arbeid foran meg, men det skremmer meg ikke.
Pmn6