Extra large  he13137
TAP: Real Madrid gikk på tap på Estadio Mestalla mot Valencia på onsdag.

Før kampen: Eibar (H)

Real Madrid tar imot Eibar på Santiago Bernabéu i morgen ettermiddag.

Real Madrid - Eibar
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 31
Søndag 6. april, kl. 16:15
Strive

Real Madrid tar imot baskiske Eibar på Santiago Bernabéu i morgen ettermiddag, og etter ydmykelsen på bortebane i november, burde det være et skikkelig revansjelysten og motivert Real Madrid-lag som går på banen i morgen. Revansjelystne burde de også være etter onsdagens kamp mot Valencia, da de tapte 2-1 på Estadio Mestalla, etter å ha skapt svært få store målsjanser. Goncalo Guedes og Esequiel Garay scoret målene for Valencia, mens Real Madrids toppscorer, Karim Benzema, scoret en sen redusering for Los Blancos. Dermed gikk Real Madrid på sitt niende tap for sesongen, og sitt første tap etter at Zidane returnerte til trenerbenken for Los Blancos. 

Sliter mot baskisk motstand

Real Madrid har slitt stort denne sesongen, og tapet mot Valencia på onsdag var lagets niende tap i 2018/2019-utgaven av La Liga. I tillegg har Real Madrid spilt uavgjort tre ganger. Det er likevel veldig oppsiktsvekkende å se på Los Blancos’ kamper mot baskisk motstand i løpet av denne sesongen, og det er faktisk knapt til å forstå. Av de ni tapene Real Madrid har hatt i La Liga denne sesongen, står nemlig fotballag fra Baskerland for en tredjedel av dem. I tillegg står Barcelona, Sevilla og Valencia for fire av dem, hvilket betyr at nesten alle tapene Real Madrid har gått på denne sesongen, mot lag som ikke er med helt i toppen, har kommet mot basiske lag. I tillegg har Real Madrid spilt en tredjedel av sine uavgjortkamper mot baskiske lag, hvilket betyr at lag fra den nordlige regionen har stått for en tredjedel av poengtapene til Real Madrid denne sesongen. 

Los Blancos har altså tapt tre ganger mot baskiske fotballag, og det første kom allerede i oktober. Da var Real Madrid på besøk hos Alavés, og den kampen endte med en knepen 1-0-seier til hjemmelaget etter en svært sen scoring. Da hadde Real Madrid allerede gått på poengtap i Bilbao i Baskerland for mindre enn en måned tidligere. Neste turen til Baskerland var i slutten av november, da Real Madrid var inne i en svært god periode. Solaris lag tapte likevel 3-0 borte mot Eibar, og den kampen kan du lese mer om senere i artikkelen. Real Sociedad kom på besøk til Santiago Bernabéu i begynnelsen av januar, og også de fikk med seg tre poeng fra kampen mot Real Madrid. Dermed hadde Los Blancos møtt alle de fire baskiske lagene, og kun fått med seg ett poeng fra de fire kampene. Selv om Real Madrid slo Alavés i oppgjøret på Santiago Bernabéu i februar, er det ingen tvil om at baskisk motstand har vist seg å være ekstremt tøff for de helhvite fra Madrid denne sesongen. 

Isco tilbake fra start?

Er det en ting som er vanskelig å si noe om før morgendagens kamp så er det hvem som starter for Real Madrid. Laget hadde en svært tøff bortekamp mot Valencia senest på onsdag, og det er dermed nærliggende å tro at det vil bli gjort endringer i laget til morgendagens kamp. En av endringene som virker svært sannsynlig er at Isco vil være tilbake i laget. Spanjolen var en av Zidanes mest betrodde menn i sin første periode som trener for Real Madrid, og før onsdagens bortekamp mot Valencia, hadde Isco startet begge kampene under Zidane. Det endte i to scoringer på to kamper. Det virker derfor ganske sannsynlig at Isco vil få plass i startelleveren til Zidane i morgen. 

Gareth Bale startet kampen mot Valencia på benken, og det er dermed en god sjanse for at waliseren igjen blir å finne i startelleveren mot Eibar i morgen. Det er likevel svært vanskelig å spå hva slags inngang Zidane har til denne kampen, og hvor mye som legges i den. Det er ikke kamp før neste helg, men det er likevel kun tre dager siden laget spilte sist. Det kan derfor være store rotasjoner, med én av stopperne og Marcelo ute, eller det kan bli en mer moderat rotering fra Zidanes side. Dette gjelder også på midtbanen og i angrepet, og en spiller som Karim Benzema har spilt alle kampene etter Zidanes retur. Det vil altså bli svært spennende å se hvordan Zidane setter opp laget i morgendagens hjemmekamp mot Eibar.

Motstanderen 

Det er altså Eibar som er Real Madrids motstander i Zinédine Zidanes fjerde kamp tilbake som hovedtrener for de regjerende verdensmesterne. Eibar kommer, som tidligere nevnt, fra Baskerland, og mer presist fra byen Eibar. Laget er selvsagt svært kjent for å ha rykket opp to sesonger på rad, og dermed fikk sin første sesong på det øverste nivået i spansk fotball i 2014/2015. Før dette hadde laget nemlig stort sett spilt sin fotball på andre- og tredje nivå i Spania. Siden den tid har laget klart å etablere seg som et ganske solid lag midt på tabellen i La Liga, og fjorårets niendeplass er den beste plasseringen laget har hatt på det øverste nivået siden opprykket i 2014. Det var likevel ikke en enkel vei til denne stabiliteten for Eibar, ettersom de faktisk rykket ned fra La Liga i sin første sesong. De fikk likevel beholde plassen sin i ligaen, ettersom Elche, som kom på trettendeplass, ble sendt ned til Segunda División på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben. 

Denne sesongen har vært mye av det samme for Eibar, og de ligger relativt trygt på ellevte plass i La Liga, med tanke på nedrykk. Ti poeng skiller Eibar på ellevteplass og Celta Vigo på 18. plass. Det baskiske laget har vunnet ni kamper denne sesongen, og de har blant annet tatt poeng fra både Real Madrid, Atlético Madrid, Alavés, Valencia og Sevilla denne sesongen. I tillegg har Eibar spilt tolv uavgjortkamper denne sesongen, hvilket er blant det høyeste i ligaen. Eibar er heller i sin beste form for tiden, og baskerne har kun vunnet én av de siste fem kampene. Tre av dem dog endt med uavgjort. Lagets toppscorer er brasilianske Charles på spissplassen, mens midtbanespillere Joan Jordán og Fabián Orellana har flest assist, med fire hver. 

Historie

Ettersom Eibar ikke har spilt mer enn fire fulle sesongen på det øverste nivået i spansk fotball, er det ikke svært mange kamper å se tilbake på mellom lagene. De har likevel møttes to ganger hver sesong siden opprykket i 2014. De har spilt mot hverandre ni ganger etter at Eibar rykket opp, og Real Madrid har vunnet hele syv av dem. Én gang har kampen endt uavgjort, mens Eibar har gått seirende ut av oppgjøret én gang. Denne seieren kom selvsagt i Baskerland i november. Fire ganger har lagene møttes på Santiago Bernabéu, og Real Madrid har vunnet tre av dem. Poengtapet kom da lagene spilte uavgjort, etter å ha scoret ett mål hver i 2016/2017-sesongen. Det er likevel det eneste målet Eibar har scoret på Santiago Bernabéu, og målforskjellen mellom lagene på Real Madrids storstue er på hele 11-1. 

Lagene spilte selvsagt også mot hverandre i Eibar i november, og det tapet står nok frem som ett av de aller mest ydmykende tapene denne sesongen. Eibar var det soleklart beste laget, til tross for at Real Madrid var inne i en svært god periode, og de knuste Real Madrid med hele 3-0. Real Madrid stilte også med tilnærmet toppet førsteellever, og det baskiske laget var likevel fullstendig overlegne. Enrich, Kike og Escalante scoret målene for Eibar på dagen, og det burde ikke være noen tvil om at det vil være et revansjelystent Real Madrid-lag som entrer Santiago Bernabéu-gresset i morgen ettermiddag.  

Mulig startellever:

                                          Navas
       Odriozola, Ramos, Varane, Marcelo
                  Modric, Casemiro, Isco
                Bale, Benzema, Vázquez

Pmn6