Extra large ziz
PRESSEKONFERANSE: Zinédine Zidane snakket med pressen etter ettermiddagens seier mot Eibar.

Zidane: – Benzema er avgjørende for laget

Zidane møtte pressen for å diskutere seieren mot Eibar lørdag ettermiddag.

Real Madrid tok en svært knepen seier mot Eibar i ettermiddag, og det måtte en real snuoperasjon til for å få med seg alle tre poengene fra denne kampen. Eibar tok ledelsen i første omgang, og Real Madrid skapte tilnærmet ingenting på Santiago Bernabéu. Dette førte til en vanvittig misnøye fra Bernabéu-publikumet, og de uttrykket denne misnøyen med å bue på flere av Real Madrid-spillerne. Blant spillerne som fikk høre det av fansen var Gareth Bale og Raphaël Varane, og Zidane snakket om denne situasjonen på pressekonferansen i etterkant av kampen.

Les også: Spillervurderinger: Eibar (H)

I tillegg snakket Real Madrids franske trener om Gareth Bale, og han var tydelig på at han ikke ønsket å diskutere framtiden til waliseren i Real Madrid. Han understreket også at Bale fortsatt er Real Madrid-spiller. I tillegg brukte Zidane en del tid på å hylle spillerne sine etter at laget hevet seg svært mange hakk i andre omgang. Spesielt Karim Benzema fikk ekstra hyllest fra sin franske trener, og spissen var helt avgjørende for Real Madrid i dag. Han scoret nemlig to mål i andre omgang, og sikret dermed seier på Santiago Bernabéu. 

Jeg kommer ikke til å si hva vi snakket om i pausen. Vi hadde ting som måtte endres fra første omgang. Vi endret det, spilte sammen og løp sammen. Det endret kampen. I den første omgangen manglet vi selvtillit, spesielt i begynnelsen, og det var veldig komplisert.
Vi må gratulere spillerne, de kjempet for det. I andre omgang endret ting seg. Alle sammen bidro utpå der, og det var helt annerledes enn den første omgangen. Treneren spiller også en nøkkelrolle i slike kompliserte øyeblikk. Det gode er at vi reagerte på det og endret det. Vi har vår stolthet intakt, og vi viste det utpå der. Spillerne viste at det å kjempe for hverandre, å løpe for hverandre, kan gi deg resultater.

Reaksjon

Jeg er glad på spillernes vegne, det var en tøff situasjon. Folk glemmer at disse spillerne er mennesker, og de føler at det er normalt å bue på dem. I denne situasjonen måtte vi alle jobbe hardt. Jeg må bare berømme mine spillere, for i andre omgang sto de samlet. Vi endret fokus, og vi fikk et resultatet gjennom å hjelpe hverandre. Det var en sterk reaksjon, og vi er fornøyde.

Lagets form

Det er en vanskelig tid. Det som foregår utenfor banen hjelper heller ikke, men vi må akseptere det. Spillerne og treneren må komme seg ut av dette som et lag. Situasjonen er dårlig, og det er ingen unnskyldninger. Når du er i godt driv fortsetter du å vinne kamper, og når du er i dårlig form er det vanskelig å komme ut av det. I første omgang i dag var vi dårlige, men i andre omgang var vi veldig gode. Vi manglet selvtillit i den første omgangen, og du blir nødt til å se på det positive. 
Vi kommer gradvis til å komme oss gjennom denne tøffe perioden ved å jobbe hardt og fokusere på det positive. Vi kommer ikke til å vinne noe denne sesongen. Det er tøft å spille for ingenting, men jeg mener ikke at vi kommer til å slutte å kjempe. Det er grunnen til andre omgangen var svært god, og at vi vant til slutt. I de syv resterende kampene av sesongen skal vi kjempe som et lag. 

Benzema

Han har vært avgjørende for laget. Han scorer mer mål nå enn tidligere, men han har alltid vært en veldig viktig spiller. Jeg vil snakke om laget. Karim vet veldig godt at laget har vært avgjørende for han også, og jeg vil understreke det. 
Jeg er svært glad for Karim, men alle spillerne reagerte bra, og spilte med stolthet for å vinne kampen. Karim har en fantastisk sesong, og han scorer mange mål. Folks oppfatning av ham har endret seg på grunn av det, men han har alltid vært en avgjørende spiller. 

Bales framtid

Jeg kommer ikke til å kommentere på hva som kommer til å skje. Han er en Real Madrid-spiller, som har to år igjen av kontrakten, og vi får se hva som skjer. Vi er ikke fornøyde med buingen, men fansen kommer her for å se laget sitt spille bedre, og vi er ikke i den beste formen akkurat nå. Fansen vet at denne sesongen er over nå, og det eneste vi har å spille for er de resterende syv kampene i ligaen. Vi skal prøve å komme på andreplass. Folk er skuffet fordi vi ikke kommer til å vinne noe. 

Isco

Han trener godt, men jeg vil ikke diskutere en spillere spesielt. Isco har gjort en god jobb, jeg tror ikke at han er noe annerledes enn tidligere. Han spiller litt mer, og jeg synes at han trener godt. 
Pmn6