Extra large chelsea
NYE MØTER: Real Madrid og Chelsea har vært i flere forhandlinger det siste året.

– Mye taler for at Hazard blir i Chelsea

Vi har tatt en prat med Øystein Vinje, leder i Chelseas norske supporterklubb.

Den siste tiden har det vært svært sterke rykter rundt Eden Hazard og Real Madrid, og det er få som tviler på at de regjerende Champions League-mesterne har kontaktet Chelsea angående belgieren. Spørsmålet er imidlertid hvorvidt Chelsea er klare for å selge, og hvilken overgangssum de eventuelt krever for å slippe sin stjernespiller, som kun har ett år igjen av kontrakten.

Les også: Flere år siden sist mandagskamp

Chelsea sikret seg også Mateo Kovacic på lån før sesongen, i tillegg til at Thibaut Courtois forlot engelskmennene i det samme overgangsvinduet. Det er med andre ord ingen tvil om at Real Madrid har hatt noen timer bak forhandlingsbordet sammen med Chelsea det siste året. Mange er spente på hva som skjer i sommer, og for å sikre oss perspektivet til en Chelsea-supporter, har vi tatt en prat med Øystein Vinje, som er leder i Chelseas norske supporterklubb.

Først: Han er vel kjent for de fleste, men hvordan vil du beskrive Eden Hazard som spiller? Hva er hans styrker og svakheter?

Eden Hazard er etter min mening verdens beste spiller for tiden. Han spiller i den klart tøffeste ligaen, der alle lag er kapable til å slå alle. Premier League har seks lag som kan vinne serien, i motsetning til Spania, Italia og Tyskland, der det maksimalt er 1-3 lag som kjemper om gullet. Hazard har prestert på høyt nivå i denne ligaen over flere år, og vinner kamper alene. Hans store styrke er rykket og teknikken. Han har ingen problemer med å komme seg ut av trange situasjoner, og selv om han er overlegen de fleste, er han ikke egoistisk i det hele tatt. Hadde han vært noe mer egoistisk, kunne han muligens hatt noe flere mål, men hans enorme lagfølelse er også en styrke. Hans svakheter er det ikke lett å finne, men han kan til tider "falle ut" av kamper. Spesielt de kampene der lag setter punktmarkering på han, og er flinke til å hindre at han får ball. 

Hvordan ser du på mulighetene for at Hazard ender opp i Real Madrid i sommer? Hvor store summer skal til for at Chelsea lar ham gå?

Det har vært mye skriverier, og rykter, rundt Hazard og Real Madrid. Alle vet at Hazard er en beundrer av Zidane, så at han kom tilbake som manager, er ikke positivt for Chelsea. Men alle vet også at Hazard er en veldig lojal spiller, han elsker å spille den fotballen Sarri ønsker at Chelsea skal spille, og familien stortrives i London. Det er med andre ord mange ting som taler for at han signerer en ny kontrakt med Chelsea, men så lurer Zidane i bakgrunn. At Chelsea ser ut til å gå mot en overgangsnekt, gjør jo at vi ikke får erstattet Hazard ved et salg, og det spørs om Hazard ønsker å sette Chelsea i denne posisjonen. Det er sagt fra Chelsea sitt hold at vi ikke selger for under 100 millioner pund, uansett. Spørsmålet er om Real Madrid virkelig har lyst å bruke de summene på en spiller som nærmer seg 29 år i august? 

Hazard har ikke vært noen stor målscorer for Chelsea, selv om denne biten kanskje har blitt overdrevet. Han har også spilt under konservative trenere som Mourinho og Conte. Ser du for deg at Hazard ville ha levert på samme nivå dersom han gikk LaLiga, eller ville du ha forventet at han tok nye steg for en klubb som Real Madrid?

At Hazard ikke regnes som noen stor målscorer, er fordi alle sammenligner han med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Dette er en helt umulig sammenligning, i og med at Messi spiller for det beste laget i Spania og Ronaldo for det beste i Italia. De to klubbene har knapt noe motstand annet enn i 4-6 kamper i året, mens Hazard spiller 30-38 knallharde kamper per sesong. I tillegg tar Messi og Ronaldo straffer og frispark for sine lag, mens Hazard kun har vært straffelegger hos Chelsea i et par sesonger og aldri tar frispark. Hazard ville garantert ha levert høyere tall dersom han spilte for Real Madrid. I Chelsea er Hazard den ubestridte leder, og den vi ser til når det butter. I Real Madrid vil han bli en av mange, og kan både profitere på det eller tape på det. Blir veldig vanskelig å si. 

Chelsea har en overgangsnekt hengende over seg. Hva er siste nytt her? Hva forventer folk i Chelsea-leiren at utfallet blir av ankesaken?

Siste nytt om overgangsnekten er at Chelsea sine advokater var hos UEFA den 9. april for å legge frem sin anke. Det var satt av flere timer til dette, og det endelige svaret skal komme rett over påske. Dersom overgangsnekten vedstår, vil Chelsea ta dette videre til høyeste hold, som er Court of Arbitration i Lusanne. Chelsea supportere over hele verden forventer at UEFA vil opprettholde nekten, da UEFA ved flere anledninger har vedtatt dommer mot Chelsea på tynnere bakgrunn enn andre som har sluppet unna. Hva som kommer ut av saken i CAS, er umulig for oss å si, da vi ikke har noen innsikt i saken annet enn hva media har lagt frem.

Hvordan vil du oppsummere Mateo Kovacics sesong for Chelsea? Virker det som at Chelsea ønsker å beholde ham, og tror du Kovacic selv ønsker å bli værende?

Mateo Kovacic sin sesong har vært veldig opp og ned. Han startet sesongen veldig bra, med noen imponerende kamper, men har i den senere tid falt veldig av. Når Chelsea ønsker å spille 4-3-3 med den såkalte "Sarri-ball" så blir Kovacic for defensiv til å bekle en av de to indreløperrollene. Noe av grunnen til at Chelsea sliter med å innta en topp fire-plass, er at vi scorer for få mål fra midtbanen. Jorginho som er anker har kun et par mål, Kanté som er blitt omskolert til indreløper er ingen målscorer, og det er heller ikke Kovacic. Nå som Ruben Loftus-Cheek er blitt skadefri, så er plassen til Kovacic truet, i og med at Ruben scorer flere mål og er mer fremoverrettet. Rykter fra London sier at Sarri er fornøyd med Kovacic, og ønsker å beholde han. Dette avhenger helt og holdent på to ting: 1. Blir overgangsnekten stående, så er det over og ut. 2. Ønsker Chelsea å bruke de summene Real Madrid krever for en spiller vi alt har 3-4 stykker av? Kovacic har i flere intervjuer ytret et ønske om bli, i og med at han trives godt i klubben og i London.

Vi takker Øystein Vinje for gode svar, og ønsker ham lykke til videre med arbeidet for Chelseas norske supporterklubb. Det blir svært spennende å se hva som kommer ut av forhandlingene mellom Real Madrid og Chelsea i sommer...

Pmn5