Extra large skjermbilde 2019 04 05 kl. 22.45.50

Overgangsnytt: Hva vet vi?

Mange spillere kobles til Real Madrid om dagen. I denne artikkelen gir vi en oversikt over de mest sannsynlige overgangene.

"Silly season" startet svært tidlig i år, etter at Real Madrid mistet gullhåpet i både LaLiga, Champions League og Copa del Rey så tidlig som i mars. Da laget ikke lenger hadde noe særlig å spille for, mistet kampene interesseverdi, og de spanske mediene måtte rette søkelyset mot andre saker for å vinne lesernes oppmerksomhet. Valget falt, ikke overraskende, på det kommende overgangsvinduet, hvor det ventes at Real Madrid gjør flere viktige endringer.

Les også: Lucas Vázquez: – Jeg vil bli i Real Madrid

Forventningene blant supporterne er høye, og blant spansktalende Madridistas, snakkes det om en "Summeriana". Dette er ordet man bruker om et sommervindu der Real Madrid gjør store signeringer. De siste årene har dette ordet stort sett blitt brukt ironisk (Real Madrid har ikke gjort en skikkelig stjernesignering siden 2014), men i år ser Florentino Pérez & Co virkelig ut til å mene alvor.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvilke medier kan du stole på. Nå er det også på tide at vi gir dere en oversikt over de ryktene som virker mest troverdige per dags dato.

Eden Hazard

Det er ikke ofte at man tar det for gitt at en av verdens beste spillere skal ende opp med å bytte klubb. Eden Hazard har imidlertid gjort det veldig tydelig at han ønsker seg et klubbskifte i sommer, og at det er Real Madrid han ønsker å spille for. Flørtingen mellom Hazard og Real Madrid har pågått i månedsvis, og belgieren dukker blant annet stadig opp i media og uttrykket sin beundring for Zinédine Zidane, som han beskriver som sitt barndomsidol.

At Hazard hyller barndomsidolet sitt, trenger selvsagt ikke å bety at en overgang er i vente. Hazard har likevel gitt så kraftige hint som det omtrent er mulig å gi, og selv Chelsea-trener Maurizio Sarri uttalte følgende etter West Ham-kampen:

100 millioner pund er altfor billig for en spiller som Hazard. Han er nesten uerstattelig. Klubben ønsker ikke å selge ham, men hvis Eden ønsker seg nye utfordringer, blir det veldig vanskelig å beholde ham. Jeg respekterer hans avgjørelse.

Som om ikke Sarris uttalelser var bevis nok, har flere av de aller mest troverdige Real Madrid-journalistene vært klare på at de to klubbene er godt i gang med forhandlingene. Dette har også blitt bekreftet av den belgiske journalisten Kristof Terreur, som regnes som en ekstremt sikker kilde når det kommer til spillere fra Belgia.

Nøkkelfaktoren er selvsagt at Hazard kun har ett år igjen av kontrakten. Chelsea, som vanligvis ikke selger sine beste spillere, må dermed velge mellom å motta en relativt stor sum i år, eller å risikere å miste sin beste spiller gratis i 2020. Det var denne risikoen som gjorde at man endte opp med å selge Thibaut Courtois langt under markedsverdien i fjor sommer, og den gangen var det nettopp Real Madrid som stod klare.

Spørsmålet ser ikke ut til å være hvorvidt Hazard havner i Real Madrid eller ikke, men hvor mye penger Chelsea til slutt kommer til å sitte igjen med. Det er fortsatt tidlig, og sesongen er ikke engang avsluttet, men Kristof Terreur og José Félix Díaz virker begge samstemte om at Zinédine Zidane ønsker å gjennomføre overgangen så tidlig som mulig. Chelsea skal angivelig kreve 110-115 millioner euro for Hazard, mens Real Madrid mener at Hazard bør være verdt 80-90 millioner euro. Det ventes at klubbene kommer til enighet om en sum som ligger cirka midt imellom disse to summene.

Paul Pogba... Eller Christian Eriksen?

Det er ikke ofte at Zinédine Zidane snakker veldig høyt når han blir spurt om spillere fra andre klubber. Franskmannen gjorde imidlertid et unntak da han ble spurt om Paul Pogba. Zidane skrøt voldsomt av sin landsmann, og sa blant annet at Pogba "behersker alt som er viktig på en fotballbane", samt at "Pogba liker Real Madrid, og når tiden hans i United er over, hvorfor ikke prøve lykken i Madrid?"

Les de fulle uttalelsene her: Zidane: – Jeg er veldig glad i Pogba

Spekulasjonene hadde allerede foregått en stund, men de satte virkelig fart etter Zidanes uttalelser. Carlos Carpio, som er nestredaktør og også den mannen vi selv omtaler som den nest mest troverdige i MARCA, skriver at Pogba er Real Madrids "Plan A" på midtbanen. José Félix Díaz, som vi regner som MARCAs mest troverdige, har også skrevet om saken.

Det virker tydelig at Zinédine Zidane ønsker seg en ny sentral midtbanespiller, og at Pogba er på toppen av ønskelisten hans. Samtidig er det viktig å huske at Pogba har to år igjen av kontrakten med Manchester United, og at de sistnevnte også har en opsjon på forlengelse av kontrakten med ett år. Dette betyr at Man United absolutt ikke har noe behov for å selge, spesielt med tanke på at den engelske klubben er blant de aller rikeste i hele Fotball-Europa.

Ole Gunnar Solskjær har fått det beste ut av Pogba etter å ha overtatt som Man United-trener, og det virker lite sannsynlig at man ønsker å slippe Pogba for mindre enn 150 millioner euro. Kanskje vil britene kreve opp mot 200 millioner euro for å slippe sin stjernespiller. Dette er summer som Real Madrid tvilsomt vil være villige til å godta.

Carlos Carpio trekker også frem Pogbas lønn, som er på €14 millioner netto i året, i tillegg til Mino Raiola. Sistnevnte er Pogbas agent, og det sies at Florentino Pérez har et svært anstrengt forhold til Raiola. I artikkelen sin skriver også Carpio at Raiola mottok nærmere €50 millioner i forbindelse med Pogbas overgang fra Juventus til Man United, noe som virkelig understreker hvor komplisert denne avtalen kan bli for Real Madrid.

Dersom Pogba-avtalen viser seg å bli umulig, skrives det at Christian Eriksen er Real Madrids "Plan B". I likhet med Eden Hazard, har Eriksen bare ett år igjen av kontrakten. Selv om Tottenhams styreleder Daniel Levy har rykte på seg for å være en voldsomt tøff forhandler, er det ingen tvil om at Eriksen ville ha blitt et langt billigere alternativ en Pogba. Ryktene rundt Eriksen har ikke vært like sterke, men det snakkes om en sum på rundt €70 millioner for den danske landslagsspilleren.

Luka Jović

Karim Benzema har kanskje vært Real Madrids beste spiller denne sesongen, men franskmannen fyller 32 i desember, og det er ingen tvil om at Real Madrid snart må se seg om etter en erstatter. Det florerer ikke av spissalternativer på dagens overgangsmarked, og spillere som Harry Kane og Kylian Mbappé vil være nesten umulige å få tak i. Dette betyr at Real Madrid må se etter andre alternativer, gjerne spisser som er yngre og kan komme for en lavere sum.

Luka Jović er en svært populær spiller om dagen. Serberen har virkelig blomstret i Bundesliga denne sesongen, og i alle turneringer står Jović med hele 25 scoringer og 7 målgivende pasninger. Dette er selvsagt svært imponerende for en 21-åring, og det er disse tallene som gjør at Eintracht Frankfurt-spilleren har blitt sterkt linket til flere av de største klubbene i Europa.

Søndag 14. april slo MARCA stort opp på forsiden med tittelen: "JOVIC ES EL 9", noe som betyr at serberen er Real Madrids prioritet nummer én i jakten på å forsterke seg på spissplass. Det må nevnes at Jović har blitt sterkere koblet til andre klubber, i tillegg til at denne overskriften ser ut til å stamme fra en sak fra Juan Ignacio García-Ochoa, en journalist med langt lavere status enn de andre vi tidligere har nevnt.

Likevel har Real Madrid-fans grunn til å være optimistiske. Carlos Carpio underbygger påstanden om at Jović er klubbens hovedprioritet i spissjakten. Det gjør også Libertad Digitals Sergio Valentín, som påstår at forhandlingene allerede er i gang mellom Real Madrid og Eintracht Frankfurt. Valentín har de siste årene bygget seg opp et rykte som seriøs og relativt troverdig journalist når det kommer til Real Madrid-overganger. For Jović snakkes det om en overgangssum på 70 millioner euro.

Keylor Navas

Når det gjelder spillerne som allerede er i Real Madrid, har det vært få konkrete rykter rundt hvem som er på vei bort. Halve troppen har blitt koblet til andre klubber, men det virker ikke å være noe nevneverdig. Zidane har selv uttalt at han ikke har bestemt seg for hvilke spillere som han ønsker å beholde. På den måten bygger han opp under ryktene om at de gjenværende kampene av sesongen fungerer som en slags "audition" for spillerne, og at Zidane ikke kommer til å ta en avgjørelse før sesongen er over.

Det er selvsagt ikke umulig at Zidane snakker sant, men er det noe denne katastrofesesongen har avslørt, så er det at Real Madrid starter planleggingen av utformingen av stallen i lang tid før selve overgangsvinduet åpner. Det virker dessuten lite sannsynlig at Zidane skal ta så viktige valg basert på bare 10 kamper, spesielt med tanke på at han allerede trente majoriteten av spillergruppen i nesten tre år i sin forrige periode som Real Madrid-trener. Zidane skal også ha fulgt klubben tett i sin fraværsperiode, så franskmannen har helt sikkert et godt inntrykk av hvem han ønsker å beholde og ikke.

Hvis man skal trekke frem to spillere som ser ut til å være høyaktuelle for en overgang, må det være to spillere. Først: Keylor Navas. Zidane var svært klar på at det ikke kom til å være noen diskusjon rundt keeperplassen etter sommeren. Dette betyr at Zidane trolig kommer til å velge mellom Courtois og Navas etter sesongen, og selv om costaricaneren er en populær mann blant Real Madrid-supporterne, er det en betydelig aldersforskjell mellom de to. Courtois fyller 27 år i mai og skal med stor sannsynlighet inn i sine beste år som keeper. Navas fyller på sin side 33 år i desember, og det ser dermed ut til å være et relativt enkelt valg for Zidane.

Gareth Bale

Den andre spilleren som ikke virker å være i Zidanes planer, er Gareth Bale. Waliseren ble brukt mye i starten av Zidanes første periode, men ble i større og større grad faset ut mot slutten. Bale gikk til og med så langt at han på direktesendt TV etter Champions League-seieren mot Liverpool, hvor han selv scoret to mål, uttalte at han ønsket å dra dersom han ikke fikk mer spilletid. Dette endret seg  fort da det ble klart at Cristiano Ronaldo dro til Juventus og Bale skulle lede angrepet i portugiserens fravær.

Til tross for Zidanes retur og en tung sesong totalt sett, ser det heller ikke ut til at Bale har endret mening. 29-åringen ønsker å bli værende i Madrid, noe hans agent Jonathan Barnett har vært veldig tydelig på. Tydelig er imidlertid ikke ordet man kan bruke for å beskrive Zidane i hans håndtering av spørsmålene rundt sin walisiske stjernespiller. Mens Zidane har skrytt spillere som Isco og Marcelo opp i skyene, har franskmannen kjølnet veldig på spørsmål om Bale.

Faktisk har Zidane vært så utydelig i håndteringen av disse spørsmålene, at han nesten har gjort seg tydelig likevel. Bale virker ikke å være i Zidanes planer neste sesong. Her møter Zidane to utfordringer: For det første, ser Bale selv ut til å ønske å bli værende. For det andre, er det veldig få klubber som vil ta seg råd til å betale waliserens gigantlønninger. Dette gjelder særlig hvis man tar med i beregningen at Bale fyller 30 år i juli, samt at Real Madrid neppe vil slippe vingen på billigsalg.

Mariano, Vallejo, Brahim og lånespillerne

Tre spillere som ikke kommer til å stjele de største overskriftene i sommer, men som likevel med stor sannsynlighet kommer til å forlate klubben, er Mariano Díaz, Brahim Díaz og Jesús Vallejo. Brahim har fått minimalt med spilletid etter overgangen fra Manchester City, og klubbens plan er helt sikkert å sende unggutten på lån for å sikre ham mer spilletid.

Vallejo har allerede blitt erstattet av Éder Militão, som sammen med Rodrygo Goes er de to eneste spillerne som offisielt er klare for Real Madrid fra og med sommeren. Militão spiller i samme posisjon som Vallejo, ettersom sistnevnte har slitt voldsomt med skader de to siste sesongene, kommer 22-åringen trolig til å bli sendt på utlån eller solgt med tilbakekjøpsklausul. Spanjolen regnes fortsatt som et stort talent, men er nødt til å overvinne skadeproblemene for å kunne regnes som en del av klubbens fremtid.

En annen som har slitt stort med skadeproblemer og dermed fått minimalt med spilletid denne sesongen, er Mariano. Det er ingen garanti for at han blir sendt bort fra klubben i sommer, men Real Madrid ønsker neppe å ta sjansen på å gå en hel ny sesong uten et alternativ til Benzema. Dersom klubben ikke får tak i en Jović-type, kommer Mariano mest sannsynlig til å erstattes av Raúl de Tomás, som har hatt en god sesong for Rayo Vallecano.

Real Madrid har en rekke spillere på utlån denne sesongen: Martin Ødegaard, Andriy Lunin, Theo Hernández, Mateo Kovacic, Borja Mayoral og Achraf Hakimi. Sistnevnte har 12 måneder igjen av lånet med Dortmund, mens fremtiden til de resterende fortsatt ikke er avgjort. Samtlige har muligheten til å skaffe seg en plass i troppen, men de har også alle muligheten til å bli sendt på nye utlån. James Rodríguez er også på utlån i Bayern München, men det ventes at tyskerne aktiverer kjøpsopsjonen de har på 27-åringen.

Det er fortsatt veldig mye som kan endre seg de neste månedene, men det blir utvilsomt veldig spennende å se hva Real Madrid ender opp med å gjøre.

Hvilke spillere ønsker du deg inn og ut av klubben? Vi vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet!

Pmn6