Extra large lege
SEIER: Real Madrid slo Eibar på Santiago Bernabéu etter en sterk snuoperasjon i andre omgang regissert av Karim Benzema.

Før kampen: Leganés (B)

Real Madrid gjester Estadio de Butarque i morgen til en tøff bortekamp i La Liga.

Leganés - Real Madrid
Estadio Municipal de Butarque
La Liga Santander, runde 32
Mandag 15. april, kl. 21:00
Strive

Real Madrid skal spille fotballkamp på mandag for første gang på fire år, og denne gangen er det Leganés som er motstander i La Ligas syvende siste kamp. Når kampen sparkes i gang vil det være over én uke siden Real Madrid spilte kamp sist, og da var det Eibar som kom på besøk på Santiago Bernabéu. Los Blancos slet stort i første omgang i denne kampen, og Eibar tok med seg en fortjent ledelse til pause. I andre omgang var det likevel duket for Benzema-show, og den franske spissen snudde kampen for Real Madrid. De helhvite vant altså 2-1 til slutt, og de har dermed vunnet fire av fem kamper etter Zidane sin retur. I morgen er en tøff bortekamp på Butarque som venter, hvor Real Madrid tapte tidligere i sesongen. 

Hvem starter på midtbanen?

Zinédine Zidane har kommet inn som hovedtrener for Real Madrid, og den franske treneren har gjort en rekke endringer i laget etter returen. Flere av disse valgene har vært på midtbanen, og det er tydelig at Zidane har sansen for svært mange av spillerne som Real Madrid har tilgjengelige på midtbanen i dag. Zidane har selvsagt også valgt å rotere en del i både forsvar og angrep, og spillere som Bale, Sergio Ramos, Varane, Kroos og Modric har alle fått hvilke i enkelte kamper under Zidane. Det er altså tydelig at den franske treneren ønsker å bruke så mange som spillere som mulig, mest sannsynlig for å få tilstrekkelig oversikt over troppen han har tilgjengelig, og følgelig, hva som eventuelt må gjøres med troppen i sommer.

Dette gjør likevel at det blir fryktelig vanskelig å gjette lagoppstillingene til Real Madrid om dagen, og spesielt på midtbanen har altså Zidane valgt å rotere en del de siste kampene. Forrige søndag fikk for eksempel Federico Valverde muligheten fra start for Real Madrid, mens både Marcos Llorente og Dani Ceballos startet hjemmekampen mot Huesca. I tillegg er Isco blitt en betraktelig viktigere del av laget etter at Zidane har kommet tilbake som hovedtrener, og det er tydelig at den spanske midtbanemagikeren nyter svært godt av mengden spilletid han har fått i det siste. Nå er Kroos ute med en liten skade til kampen mot Leganés, og det vil derfor bli svært spennende å se hvem Zidane velger på midtbanen i morgen. 

Helt avhengige av Benzema

Er det en ting som har vært svært tydelig etter at Zidane har tatt over som trener for Real Madrid så er det at ting ikke endrer seg på én dag, og at de forandringene som må gjøres i Real Madrid må strekke seg mye lengre enn kun til treneren. Real Madrid er selvsagt slått ut av alle turneringene, og det er svært begrenset til hvilken grad man som trener klarer å motivere spillere som har vunnet alt, til å fullføre de syv siste kampene uten å ha noe å kjempe for. Dette har gjort at de spillemessige prestasjonene ikke har blitt særlig mye bedre under Zidane, men laget har likevel hatt en redningsmann i de fleste kampene. Karim Benzema har nemlig vært helt avgjørende for Real Madrid etter at Zidane kom tilbake som trener for Los Blancos, og den franske spissen har på mange måter vært grunnen til at Real Madrid har vunnet flere av kampene de siste ukene.

Karim Benzema har nemlig scoret fire mål og leverte to målgivende på Zidanes fire første kamper tilbake på trenerbenken. Mot Celta Vigo spilte Benzema en god kamp, og han kom fra det men en målgivende på den svært viktige 1-0-scoringen i andre omgang. Hjemme mot Huesca slet Real Madrid stort til tider, man én målgivende og én matchvinnende scoring i sluttminuttene gjorde at Karim Benzema nok en gang ble helt avgjørende for at Real Madrid fikk med seg poengene fra den kampen. Benzema fortsatte denne trenden også mot Eibar forrige helg, etter at Real Madrid nok en gang slet stort med å skape sjanser framover på banen. Karim Benzema scoret to ganger i andre omgang, og snudde dermed kampen til seier for Real Madrid. Franskmannen sto nok en gang for det meste Real Madrid foretok seg framover på banen, og spissen kunne, og kanskje burde, gått av banen med både tre og fire scoringer. Det er altså tydelig at Real Madrid har vært helt avhengige av Karim Benzema de siste ukene for å skape ting framover, og score mål. 

Motstanderen 

Real Madrid møter altså Leganés i morgendagens kamp, og oppgjøret spilles denne gangen på Estadio Municipal de Butarque. Det betyr at Real Madrid tar den svært korte bussturen til bydelen Leganés i Madrid. Butarque tar i overkant av 12 000 tilskuere på maks kapasitet. Leganés rykket opp for første gang i forkant av 2016/2017-sesongen, og siden den tid har de altså fullført to sesongen på det øverste nivået i spansk fotball. Begge gangene har Madrid-klubben så vidt unngått nedrykk, og denne sesongen ser ut til å bli lagets beste plassering i La Liga noensinne. I fjorårets sesong kom også Leganés svært langt i Copa del Rey, etter at de blant annet slo ut Real Madrid av turneringen. Eventyret endte likevel i semifinalen. 

Årets sesong har vært god for Leganés med tanke på at de med kun syv gjenstående serierunder er relativt sikre på å unngå nedrykk. Madrid-klubben ligger i skrivende stund på tolvteplass på tabellen med 40 poeng. De har de vunnet ti kamper, spilt ti uavgjort og tapt elleve. Leganés er det laget som scorer nest minst mål i hele La Liga, men de er også det laget utenom topp seks som har sluppet inn færrest mål. Laget har også tatt noen ordentlige skalper denne sesongen, og verken Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Valencia eller Real Betis har vunnet på Butarque. Det tyder selvsagt på at laget er svært solid defensivt. 

Laget toppscorer er Youssef En-Nesyri, som har scoret åtte mål. I tillegg har lagets argentinske spiss Guido Carrillo scoret seks ganger. Det har seg likevel slik at begge disse spillerne er ute med skade. I tillegg er tredjemann på listen, Óscar Rodríguez, på utlån fra Real Madrid, og spanjolen vil derfor ikke kunne spille i morgen. Dermed lukter det svært lite mål av dette Leganés-laget i morgen, men det er ingen tvil om at laget kommer til å satse på solid defensiv organisering, slik de alltid gjør. 

Historie

Etter at Leganés rykket opp til La Liga i forkant av 2016/2017-sesongen har Real Madrid møtt sin byrival svært mange ganger. Lagene har nemlig møtt hverandre i Copa del Rey i to sesonger på rad, og lagene har dermed spilt mot hverandre hele ni ganger så langt, og etter morgendagens kamp vil oppgjøret mellom lagene ha blitt spilt hele ti ganger på tre sesonger. Av de ni oppgjørene mellom lagene har Real Madrid vunnet syv, mens Leganés har vunnet to ganger. Begge disse seierne kom i Copa del Rey for Leganés, og i fjorårets sesong slo altså Leganés Real Madrid ut av turneringen. Denne sesongen var det imidlertid Real Madrid som gikk videre fra åttendelsfinalen mellom lagene. 

Lagene har også spilt mot hverandre hele tre ganger allerede denne sesongen, hvorav ett av oppgjørene har vært i La Liga, og to av oppgjørene var i Copa del Rey. Real Madrid vant hjemmekampen i La Liga tidlig i sesongen, og den gangen sørget Benzema, Bale og Ramos for 4-1-seier på Santiago Bernabéu. Også i Copa del Rey gikk Real Madrid seirende ut av hjemmekampen, og også den gangen skrev kaptein Ramos seg på scoringslisten. Lucas Vázquez og Vinícius Jr. sto for lagets to siste scoringer, og dermed vant Real Madrid 3-0. Dermed føles det ikke like ille at Real Madrid tapte returoppgjøret på Butarque etter å ha spilt en helt elendig kamp. Leganés vant fortjent 1-0 på sin hjemmebane, men det holdt altså ikke, og Real Madrid gikk videre fra åttendelsfinalen. 

Mulig startellever:

                                      Navas
     Odriozola, Varane, Nacho, Marcelo
                 Modric, Casemiro, Isco
                Bale, Benzema, Asensio

Pmn6