Extra large fsfd
PRESSEKONFERANSE: Zidane møtte i går pressen for å snakke om kveldens bortekamp mot Leganés.

Zidane: – Det kommer til å bli endringer

Zidane møtte pressen i forkant av kveldens kamp mot Leganés.

Real Madrid tar i morgen den korte turen til Leganés for å spille bortekamp i La Liga, og Los Blancos skal da spille sin første mandagskamp på fire år. Det betyr at det er over en uke siden Real Madrid spilte kamp sist, og etter flere skuffende prestasjoner på rad er det mange som forventer at Real Madrid skal heve seg de neste kampene. Karim Benzema har likevel vært avgjørende for laget sitt, og Real Madrid står, mye på grunn av Benzemas scoringer, med fire seire på fem kamper under Zidane. 

Les også: Før kampen: Leganés (B)

Zinédine Zidane stilte som vanlig opp på pressekonferanse i forkant av morgendagens kamp, og også denne gangen ble overganger og kjøps og salg av spillere et stort tema på pressekonferansen. Zidane har vært svært tydelig på at det vil bli gjort endringer i laget til sommeren, og også i dag brukte Zidane en del tid på å svare på spørsmål om overganger. Kroos, Bale og Isco var spillere Zidane snakket om, mens Karim Benzema selvsagt mottok en liten hyllest av sin franske trener. 

Jeg forventer å se en motstander som er ivrige etter å slå Real Madrid, og et motivert og aggressivt lag som har hatt en bra sesong. De spiller god fotball, og de er ikke kun et aggressiv og defensivt solid lag. Jeg forventer å se det beste av Leganés i morgen kveld, og det er derfor vi må spille bra hvis vi vil få med oss poengene.
Den gode tingen er at ingen her er ute etter å gjemme seg. Alle har lyst til å spille, og de trener godt. Alle er tilgjengelige denne uken, utenom to eller tre skadde spillere. Selv om det ikke er lett må vi vise vår motivasjon, ikke for å vinne trofeer, men for å komme på andreplass. Det kan endre mange ting.
Vi har hatt en lang uke, men med mange treningsøkter, og det er vært en god uke. Vi har gjort det meste ut av det for å jobbe med spillernes fysiske form, og når du får en uke får du masse til å jobbe godt. På den andre siden, når du har tre kamper på én uke får du ingen mulighet til å jobbe med ting. Mange lag har spilt på mandag, og nå er det vår tur. 

Kroos’ form

Kroos har litt magesjau. Han hadde en dårlig natt, han var ikke på trening, og vi får se hvordan ting utvikler seg mellom i dag og i morgen. Han var dog ikke frisk nok til å komme på trening i dag.

Benzema

Benzema kan spille sammen med hvem som helst, fordi gode spillere kan spille sammen. Karim er en unik spiller, han er ikke en klassiske nummer ni. Han startet mer sentralt, og han er kapabel til å gjøre mange ting. Han kan også skaffe deg mål som en nier, og han kan linke opp med mange spillere.

Marcos Llorente

Vi får se hva som skjer neste sesong. Jeg har kjent ham lenge. Vi var sammen i Castilla, og han forbedrer seg hele tiden. Den eneste tingen er at det beste for ham vil være å spille mer. Jeg husker da han spilte fast i Alavés, og da hadde han en strålende sesong.

Bale

Jeg forventer det samme av ham som jeg gjør av alle andre. Vi har syv kamper igjen, vi kommer til å gjøre flere endringer i lagoppstillingene, og jeg stoler på ham. Vi stiller opp på forskjellige måter, og det er ikke noe mer til det enn det. 

Courtois’ skade

Han føler seg ikke helt bra. Det er bare et ubehag, og han har to eller tre problemer. Det er mer enn ett problem, og når det er tilfellet er det lurt å ikke ta noen sjanser. 

Kroos og overgangsrykter

Han er veldig god spiller, og en nøkkelspiller for oss. Jeg er ikke den eneste som sier det. Han er har vært her i fem sesonger, og han har gjort veldig gode ting her i løpet av den tiden. Han er kald spiller, og han lar ikke presset ta overhånd. Jeg har alltid likt ham. Det er snakk, og det vil alltid være snakk om Kroos og andre spillere. 
Alle spillerne som er her er gode og viktige. Det eneste jeg kommer til å se er at det vil bli endringer. De endringene vil ikke bli gjort nå, men etter sesongen vil alt bli klart. Vi kommer til å se endringer, og det er spillere som kommer til å bli værende. Jeg kommer til å bruke Toni i disse kampene. Det har ingenting å gjøre med hvor mye han har spilt denne sesongen, men jeg vil se litt på andre spillere. Toni er en veldig god spiller. 

Samtaler med spillerne om framtiden

Dette er samtaler som jeg ikke kommer til å ha med det første. Vi har kamper nå, og vi har syv igjen. Det kommer til å være en tid hvor vi kan snakke om dette. Vi kommer ikke til å la alle dra, men jeg kommer ikke til å si hvem som drar. 

Cristiano Ronaldo

Cristianos situasjon er en vi ikke kan gjøre noe med, han er borte. Vi kan hente hvilken som helst spiller, men ingen vil klare å gjøre det Cristiano gjorde. Det er nå en gang slik liver er, han gjør det bra i sin nye klubb, og vi er glade på hans vegne. Han er nå i et annet kapitel i sin karriere. Jeg er lei av å gjenta meg selv, men vi kommer ikke til å vinne noe denne sesongen, og vi skal prøver å avslutte denne sesongen sterkt. Vi skal prøve komme så høyt som mulig på tabellen, og klatre forbi laget som for øyeblikket er på andreplass, nemlig Atlético. Det er målet vårt. 

Fjorårets Copa del Rey-tap mot Leganés

Det var veldig tøft for meg, det var et nederlag. Det var et veldig smertefullt tap. Etter å ha vunnet den første kampen, likte jeg ikke måten vi tapte på den kvelden. 

Vinícius

Han har kommet inn i år, han er en ung spiller, og jeg vil se ham tilbake før sesongen er over. Han gjør det bra, han er ute på gresset nå, og han tar ting stille og rolig. Han kommer til å være tilbake snart. 

Isco

Det er mange spillere her vi kunne tjent mye penger på ettersom de er veldig gode. Det er mange som har lyst til å kjøpe Real Madrid-spillere, og det er ingenting nytt. Isco er en viktig spiller, jeg liker ham, og vi får se hva som skjer neste sesong. Du vet hva jeg synes om han, og jeg kommer ikke til å si mer enn det. 

Mulig Champions League-reform

Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i framtiden. Det er mange rykter som går der ute, men jeg har alltid tenkt at det er tøft å kvalifisere seg til Champions League. Å få muligheten til å spille i turneriningen for en klubb som aldri har gjort det før er fantastisk. Når det kommer til endringene får vi bare se hva som skjer. Det må være en balanse, og vi får se hvordan ting blir

Potensiale til engelske lag

Jeg tror ikke at spanske lags seiersrekke er over, men de engelske lagene gjør virkelig sitt beste for å vinne i år. Ligaen deres forbedrer seg, treneren tilbyr noe nytt og tar med seg erfaring. Jeg tror ikke at den spanske fotballen kommer til å miste sin anerkjennelse. 
Pmn5