Extra large regne df
UAVGJORT: Real Madrid fikk ikke med seg mer enn ett poeng fra Estadio de Butarque på mandag.

Før kampen: Athletic Club (H)

Real Madrid tar i mot Ahletic Club på Santiago Bernabéu i morgen ettermiddag.

Real Madrid – Athletic Club
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 33
Søndag 20. april, kl. 16:15
Strive

Real Madrid tar imot den baskiske giganten Athletic Club på Santiago Bernabéu. Det er altså duket for et oppgjør mellom to av de historisk største lagene i spansk fotball, og det ligger naturlig nok svært mye prestisje i et å vinne et oppgjør av den størrelsen. Real Madrid har allerede spilt en kamp denne uken, men det var altså en del av den forrige serierunden i La Liga. Da gjestet de Estadio Butarque i Leganés, og Los Blancos fikk ikke med seg mer enn ett poeng fra sin byrival. Leganés tok ledelsen like før pause, men Karim Benzema var nok en gang på jobb, og franskmannen sikret uavgjort for Real Madrid. Nå er det Athletic Club som står for tur på første påskedag. 

Stjernene svikter

Etter at Zinédine Zidane kom inn som hovedtrener i begynnelsen av mars har dette Real Madrid-laget sett en liten opptur, og laget har vunnet tre av fem kamper under den franske treneren. De har likevel svinget helt enormt i prestasjonene, ikke bare fra kamp til kamp, men også fra omgang til omgang. Real Madrid spilte helt håpløse første omganger mot Eibar og Huesca, men en god prestasjon i andre omgang sikret likevel seier. Det har altså vært en bedring i resultater i løpet av de siste ukene, men spillemessig er det fortsatt ofte svært svakt av Real Madrid. Dette kan selvsagt ha sammenheng med at det ikke er noe å spille for lenger denne sesongen, og at motivasjonen til spillerne derfor er betraktelig lavere som et resultat av det. Det er likevel spesielt de store stjernene som har sviktet i det siste.

Det er kanskje nettopp de største stjernene denne mangelen på motivasjon rammer hardest også. Dette er spillere som har vunnet alt som er å vinne, og mange av dem har vært med på et Real Madrid-lag som enten har vunnet, eller kommet svært langt i, Champions League de siste fem årene. Det er derfor forståelig at spillere som Marcelo, Kroos, Asensio, Bale og Nacho sliter med å gi alt de har utpå banen i disse dager. Fokuset ligger nok mye på neste sesong hos disse spillerne. Derfor er det også mye usikkerhet rundt de forskjellige posisjonene på banen, og hvem som fortjener å starte for Real Madrid i de siste kampene av sesongen. Valverde og Ceballos har spilt gode kamper, mens både Brahím Díaz og Sergio Reguilón har vist gode tendenser når de har fått muligheten. Derfor vil det bli svært spennende å se hvordan Real Madrid stiller opp, ikke bare i morgen, men også resten av sesongen. 

Fortsatt ingen Sergio Ramos

Sergio Ramos har slitt med en skade i et par uker nå, men det var mye som tydet på at Real Madrids kaptein skulle være tilbake til søndagens kamp mot Athletic. Det var blant annet MARCA som i slutten av uken meldte at den spanske midtstopperen ikke ville ha noen problemer med å rekke kampen. I dag har dessverre rapportene vært noe helt annet, og det er nå svært lite sannsynlig at Ramos vil være klar. Han trente nemlig ikke med laget i dag, og det er derfor høyst usannsynlig at han vil rekke morgendagens kamp. 

Dette er selvsagt et stort tap for Real Madrid, som helt tydelig har manglet en leder på banen de siste kampene. Real Madrid har slitt defensivt hele sesongen, men spesielt de siste kampene har vært vanvittig svake av Zidanes mannskap. Stopperparet Varane og Nacho har vært uvanlig svakt i de siste kampene, og det var nok svært mange som håpet på at Sergio Ramos ville være klar til en tøff kamp mot et formsterkt Athletic Club. 

Motstanderen

Det er altså Athletic Club som Real Madrids motstander i morgendagens hjemmekamp. Athletic er, sammen med Real Madrid og Barcelona, det eneste laget som aldri har rykket ned fra La Liga, og det er derfor ingen tvil om at Real Madrid møter en av gigantene i spansk fotballsammenheng i morgen. Laget har vunnet La Liga hele åtte ganger, og det er kun tre lag som har vunnet den spanske ligaen flere ganger enn Athletic Club. I tillegg har laget vunnet den spanske cupen hele 23 ganger, men sist gang laget vant La Liga eller Copa del Rey var i 83/84-sesongen, da de vant begge deler i løpet av én sesong. Fjorårets sesong var en stor skuffelse for Bilbao-klubben, som ikke klarte å komme høyere på tabellen enn sekstende plass. 

Årets sesong har også vært preget av mange nedturer for det basiske laget. De startet sesongen med å miste sin førstekeeper Kepa Arrizabalaga til Chelsea, og på grunn av klubbens overganspolitikk var det vanskelig å finne en direkte erstatter. Sesongen startet også sportslig ekstremt dårlig for Athletic Club, som kun hadde vunnet to kamper i La Liga før jul. Eduardo Berizzo fikk sparken, Gaizka Garitano kom inn, og Athletic begynte å vinne fotballkamper. Etter ansettelsen av Garitano har baskerne nemlig bare tapt fire kamper, og laget er nå oppe i toppen og snuser på en plass i Europa neste sesong. Athletic ligger for øyeblikket på syvendeplass i La Liga, kun tre poeng bak Valencia på den første Europa League-plassen. 

Historie

Oppgjøret mellom Real Madrid og Athletic Club har historisk sett vært en av gigantoppgjørene i spansk fotball, og selv om det har forsvunnet litt de siste tiårene, er det ingen tvil om at det ligger masse historie i dette oppgjøret. Oppgjøret mellom lagene blir ofte galt El Viejo Clásico eller El Otro Clásico, som sier noe om posisjonen dette oppgjøret har i spansk fotball. Fram til 2011 var oppgjøret mellom Real Madrid og Athletic Club også det oppgjøret som var blitt spilt flest ganger. Lagene har møttes hele 230 ganger opp gjennom årene, og 174 av disse var i La Liga. Real Madrid står med 89 seire, Athletic Club står med 51 seire, mens oppgjøret mellom lagene har endt uavgjort hele 35 ganger. 

Uavgjort ble også resultatet da disse lagene møtte hverandre sist, og det var så tidlig som i fjerde serierunde av årets sesong. Real Madrid hadde vunnet sine tre første kamper, men i Bilbao gikk Lopeteguis mannskap på sitt første poengtap for sesongen. Muniaín Sendte Athletic i føringen, før Isco utliknet for Real Madrid like etter timen spilt. Sist gang lagene møttes på Santiago Bernabéu var i april i fjor, og også da endte kampen uavgjort mellom lagene. 

Mulig lagoppstilling:
                                    Navas
       Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo
            Modric, Casemiro, Kroos
            Bale, Benzema, Asensio

Pmn6