Extra large  he11445
HERJET: Karim Benzema briljerte i den andre omgangen, og scoret tre ganger mot Athletic Club.

Spillervurderinger: Athletic Club (H)

Karim Benzema leverte varene nok en gang, og herjet med baskerne.

Real Madrid 3-0 Athletic Club
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 33
Søndag 21.april, kl:16.15

1-0 Karim Benzema (47') - Assist: Marco Asensio
2-0 Karim Benzema (75') - Assist: Luka Modric
3-0 Karim Benzema (90') - Assist: Gareth Bale

Oppgjøret mellom Real Madrid og Athletic Club de Bilbao startet relativt rolig, og det ble en sjansefattig første omgang, hvor ingen av lagene virkelig skapte noe nevneverdig. Begge lag var frempå et par ganger, men det stod 0-0 til pause. Den andre omgangen startet med et smell hvor Karim Benzema scoret etter kun to minutter. Vertene fortsatte å dominere spillet fullstendig, og et kvarter før full tid utnyttet franskmannen en feil fra Herrerin, og scoret sitt andre for kvelden. I kampens siste ordinære spilleminutt klønet målvakten det til igjen, og franskmannen sikret sitt hat-trick ved å sette ballen i åpent mål. Dermed ble det tre poeng, og en komfortabel seier for Real Madrid. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7): Har ikke en veldig travel ettermiddag, men er bunnsolid de gangene han blir satt på prøve. Stopper Iñaki ved et par anledninger, og de få andre avslutningene som kommer hans vei. Er i tillegg bunnsolid de gangene han må bruke beina, og spiller totalt sett en god kamp hvor han holder nullen. 

Dani Carvajal (6): Er aktiv i begynnelsen av kampen, hvor han løper mye opp langs siden, men blir dekket opp av forsvaret. Får til noe mer i den andre omgangen, og spesielt når Lucas forlater banen da det åpner seg opp for kombinasjoner. Er solid defensivt, hvor han har god kontroll. 

Raphaël Varane (5): Blir ikke satt på mange prøvelser, men er trygg de gangene han blir det. I tillegg er han trygg med ballen i beina, og solid i luftrommet. Har en god makker som redder de med et par god taklinger, men totalt sett har han god kontroll defensivt. 

Jesús Vallejo (7): Spiller fra start for første gang på veldig lang tid, og gjør seg absolutt ikke bort. Har et par svake pasninger til å begynne med, men tar seg enormt opp mot slutten hvor han har noen ekstremt viktige taklinger i duell med Iñaki. Er i tillegg solid i luftrommet, og gjør totalt sett en god kamp. 

Marcelo Vieira (6): Er veldig aktiv i den første omgangen, hvor han stormer opp langs den venstre siden, og kommer til et par avslutninger, men treffer ikke mål. I den andre omgangen gir han Asensio noe mer rom, hvilket er positivt da brassen kan ha bedre kontroll defensivt. 

Luka Modric (7): Jobber som vanlig ekstremt hardt, og er veldig sentral i oppbyggingsfasen hvor han fordeler baller og styrer tempoet i spillet med en enorm ro. Får med seg en målgivende pasning på scoring nummer to, hvor Herrerin feilberegner hjørnesparket hans. 

Carlos Casemiro (5): Blir en relativt rolig kamp for brassen da gjestene ikke klarer å angripe spesielt mye, og sjeldent sentralt i banen da kantene er deres viktigste kilde i angrepet. Dekker opp i forsvar de gangene en av backene blir med offensivt, og er solid på defensive dødballer. 

Toni Kroos (6): Spiller langt bedre enn han har gjort på lenge, hvor han fordeler baller på en eminent måte, og er tredje sist på den første scoringen. Virker å ha energioverskudd sammenliknet med tidligere, og leverer en god kamp. 

Lucas Vázquez (4): Det er som vanlig labert offensivt fra Lucas, men han jobber som vanlig ekstremt hardt defensivt. Det blir umiddelbart mer fart fremover når han forlater banen, og det var en under par kamp fra kantspilleren. 

Karim Benzema (10 BB): Jobber veldig hardt i den første omgangen, men faller tidvis for lavt i banen fordi ballen ikke når angrepet. I den andre omgangen beveger han seg mer i og rundt motstanderen sin 16-meter, og scorer to mål med hodet grunnet dette. Mot slutten av kampen fullfører han kvelden, ved å score sitt tredje mål og får derfor et hat-trick. Fantastisk kamp av franskmannen som virkelig har funnet formen. 

Marco Asensio (7): Presterer mye bedre enn på lang tid. Virker leken med ballen i beina, er aggressiv opp langs siden, kombinerer godt med Benzema, og spiller den målgivende pasningen på det første målet. Danser rundt med forsvarerne ved enkelte anledninger, og virker å ha mer selvtillit enn tidligere. 

Innbytterne: 

Isco Alarcón (6): Er frisk den tiden han er på banen, hvor han kombinerer godt med sine lagkamerater, og er aktiv i flere faser av spillet. Slår noen smarte og gode pasninger, men det ledet dog ikke til noen scoringer. Godt innhopp av magikeren. 

Gareth Bale (6): Virker friskere enn tidligere, hvor han har et par gode løp, og er aggressiv fremover. Er i tillegg smart i forkant av den tredje scoringen, hvor han finner Benzema som setter ballen i åpnet mål. 

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hvem syns du var banens beste søndag ettermiddag? 

Pmn6