Extra large untitled1
PRESSEKONFERANSE: Zidane møtte pressen etter at laget hans tok en overbevisende 3-0-seier mot Athletic Club i går.

Zidane: – Vi var veldig fokuserte

Zidane snakket med pressen i etterkant av gårdsagens 3-0-seier mot Athletic Club.

Real Madrid tok i mot storlaget Athletic Club på Santiago Bernabéu i går, og de helhvite fra Madrid tok en svært seier mot et av formlagene i La Liga. Real Madrid har hatt for vane å spille svært dårlige første omganger under Zidane, men i går var det betraktelig bedre, selv om det sto 0-0 til pause. I andre omgang var det Karim Benzema-show, og den franske spissen scoret likegodt alle tre målene til Real Madrid på søndag ettermiddag. Det første kom på hodet etter et godt innlegg av Marco Asensio, mens også scoring nummer to var med hodet for franskmannen. Han stanget da inn en corner på bakerste stolpe. Det tredje målet kom da Herrerín var fullstendig på bærtur, og Karim Benzema kunne sette ballen i et tomt bur fra om lag 30 meter. 

Les også: Real Madrid 3-0 Athletic Club

Zidane møtte pressen etter den svært sterke hjemmeseieren mot en stor rival. Der fikk Zidane blant annet spørsmål om nemlig Karim Benzema, og nok en gang brukte treneren tid på å hylle sin landsmann. I tillegg snakket Zidane om at laget hadde kontrollert kampen bedre enn tidligere, og at konsentrasjonsnivået var svært høyt. Den franske treneren fikk også spørsmål om Brahim Díaz og Gareth Bale. 

Vi føles oss veldig bra. Vi la inn en god prestasjon, både i den første og den andre omgangen, men vi spilte best i andre. Vi startet likevel bra, og de eneste vi manglet var målene. Jeg er fornøyd med innstillingen, fordi vi klarte å lese kampbildet veldig bra.
Det er alltid viktig, og derfor kan vi være veldig fornøyde med den første omgangen. Når du scorer det første målet endrer kampen seg fullstendig. Vi scoret to til, mens de kun skapte én sjanse. 

Konsentrasjon

Vi spilte veldig bra, og vi holdt nullen. Vi gjorde forskjellen med ballen, men først og fremst måtte vi forsvare. Vi var veldig fokusert i alle områder hvor motstanderen kunne gi oss problemer, og kvaliteten på spillerne våre var veldig tydelig i dag. Jeg vet ikke om det er vår beste kamp, men det aller viktigste er seieren.

Benzema

For meg forandrer det ingenting. Jeg kjenner spilleren han er, og det gjør lagkameratene hans også, og vi vet hva han kan bidra med til laget. Det han gjør i form av mål er veldig imponerende, og jeg er glad på hans vegne. De stoler på han, han vet at ting alltid kan bli gjort bedre, og han vil alltid forbedre seg. På det første målet fikk han god hjelp av Asensios innlegg og at Vallejo vant tilbake ballen. Vallejo hadde en strålende kamp. Det var et godt angrep, og jeg er ikke overrasket over det Karim gjør. 
Jeg vet ikke om han er den beste nieren i verden, fordi det er mange gode spillere det ute, men når du ser på alt han har gjort i løpet av sine ti år her… Jeg vet ikke hvorvidt han er to mål ifra sin mest målrike sesong, men det er klart at det betyr en del. Alle har rett til sin mening om hvem som er best. I mine øyne er han den beste, men alle kan ha sin mening. Med åtte mål på rad er han er den beste spilleren akkurat nå. 

Brahim

Han er en god spiller. Jeg kjente ham fra før, og det jeg liker med Brahim er at når han får ballen går han rett i angrep. Han liker å ha ballen og linke opp med andre. Det er synd at han ikke scoret på den sjansen han hadde, jeg hadde likt å se ham score. Det er synd, for han var bare utpå i 10 eller 12 minutter. 

Plystring mot Bale

Han hadde muligheten til å score, og jeg synes synd på ham, fordi jeg hadde likt å se Bale score. Jeg kommer ikke til å involvere meg i disse tingene. Du kan stille spørsmålene, men jeg kan ikke svare på den måten jeg vil. 
Pmn6