Extra large fr get
OVERLEGENT: Real Madrid tok en overlegen seier mot Athletic Club på søndag etter tre scoringer av Karim Benzema.

Før kampen: Getafe (B)

Real Madrid møter fjerdeplass Getafe i en svært tøff bortekamp i morgen kveld.

Getafe - Real Madrid
Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
La Liga Santander, runde 34
Torsdag 25. april, kl. 21:30
Strive

Real Madrid skal spille en svært tøff bortekamp mot fjerdeplassen i La Liga, Getafe, i morgen kveld. Real Madrid tok i mot formlaget Athletic Club på Santiago Bernabéu på søndag, og Zidanes mannskap viste seg virkelig fram på første påskedag. Los Blancos tok en 3-0-seier etter nok en strålende forestilling av Karim Benzema, som scoret alle tre målene. Nå er det altså duket for toppkamp mot et lag som kjemper om plass i neste års utgave av Champions League. 

Seks kamper med Zidane

Real Madrid har nå hatt Zinédine Zidane tilbake som hovedtrener i over én måned, og laget har allerede rukket å spille seks kamper under sin franske trener. Det var selvsagt svært mye positivitet rundt Zidanes retur, etter det som har vært en fryktelig sesong for Real Madrid. Laget hadde hatt to trenere allerede, men med Zidane kom også positiviteten tilbake. Det fokuseres selvsagt veldig mye på neste sesong og hvilke nysigneringer som vil komme inn i sommer, men Real Madrid har fortsatt fem kamper igjen av sesongen. Det er derfor spennende å se tilbake på Zidanes første seks kamper tilbake som hovedtrener for Real Madrid. 

Av Real Madrids seks kamper under Zinédine Zidane denne sesongen har de gått seirende ut av fire av dem. Disse seirene kom mot Celta Vigo, Huesca, Eibar og Athletic Club. I tillegg spilte Real Madrid uavgjort mot Leganés, mens de tapte den svært tøffe bortekampen på Mestalla mot et Champions League-jagende Valencia. Det vil si at Zidane har tatt 13 poeng av 18 mulige siden han returnerte til trenerbenken for Real Madrid. Som jeg også har vært inne på tidligere, så er det ingen tvil om at resultatene har blitt bedre for Real Madrid etter at Zidane kom tilbake, spesielt hvis man sammenlikner det med Solaris siste seks kamper som trener. Prestasjonene har likevel ikke vært særlig mye bedre, og Real Madrid har ofte vært avhengige av en sterk opphenting i andre omgang og Karim Benzema til å ta seieren i flere av kampene under Zidane. Det må likevel ikke undervurderes hvor sterkt det er for en trener å motivere spillerne sine tilstrekkelig når de ikke lenger har noe å spille for. Det er derfor ingen tvil om at Zidane har hatt en positiv påvirkning på dagens Real Madrid-lag, selv om det kanskje ikke har vært i så stor grad som mange hadde trodd. 

Historiske Karim Benzema

Det skrives mye om Karim Benzema i disse dager, men det er svært vanskelig å komme utenom Real Madrids toppscorer i det siste. På søndag scoret franskmannen tre nye mål for Real Madrid, og han er dermed oppe i 21 La Liga-scoringer denne sesongen. Karim Benzema har scoret åtte mål på de siste fem kampene, og han viser dermed hvor utrolig viktig han er for dette Real Madrid-laget i dag. Benzema har også egenhendig skaffet Real Madrid syv poeng på de siste tre kampene ved hjelp av målene hans. Det er selvsagt slik at det er et lag som vinner en kamp, men uten målene til Karim Benzema hadde Real Madrid stått med null scoringer på de kampene. 

I tillegg har Karim Benzema blitt historisk for Real Madrid, og hans posisjon som en Real Madrid-legende har virkelig blitt stadfestet denne sesongen. Franskmannen har stått for Real Madrids åtte siste scoringer, hvilket er rekord for en Real Madrid-spiller. Dersom han scorer lagets neste mål vil han også tangere La Liga-rekorden, som for øyeblikket er på ni scoringer på rad. Det legges derfor enorm tillit til Real Madrids franske spiss i disse dager, og det er mye som tyder på at det også vil være tilfellet neste sesong. Det vil derfor bli svært spennende å se om Karim Benzema klarer å opprettholde denne utrolige formen også inn i neste sesong. 

Motstanderen

Real Madrid møter altså fjerdeplass Getafe i morgendagens toppkamp i La Liga. Madrid-klubben spiller sine hjemmekamper på Coliseum Alfonso Pérez i bydelen Getafe i Madrid. Stadionet har en kapasitet på over 17 000 tilskuere, og det forventes fulle tribuner til morgendagens kamp. Getafe rykket opp til La Liga for aller første gang før 2004/2005-sesongen, og siden den tid har laget kun spilt én sesong i Segunda División. Da rykket Getafe rett opp igjen etter å ha sikret opprykket via play-off. Påfølgende sesong klarte Getafe å komme helt oppe på åttendeplass i La Liga, hvilket selvsagt er enormt imponerende for et nyopprykket lag. Getafe har for øvrig også spilt to Copa del Rey-finaler på rad i 2006/2007- og 2007/2008-sesongen, dog uten å vinne noen av dem. 

Nå ligger likevel Madrid-klubben an til å spille sin beste sesong noensinne. Getafe ligger nemlig før øyeblikket på fjerdeplass i La Liga, og de ligger dermed på Champions League-plass. Madrid-klubben tok en svært viktig seier forrige helg da de slo Sevilla med hele 3-0 på hjemmebane, en seier som gjorde at laget nå har en luke på to poeng ned til femte- og sjetteplassen. Det er dermed enormt mye å spille om for dette Getafe-laget når de tar i mot Real Madrid i morgen. 

Getafe er også det tredje mest gjerrige laget i hele La Liga, og det er kun Valencia og Atlético Madrid som har sluppet inn færre mål en Getafe denne sesongen. Dette kan selvsagt tyde på at lagets trener José Bordalás virkelig har fått skikk på det defensive i dette Getafe-laget, og til den grad at de faktisk kan spille Champions League neste sesong. Lagets toppscorer er den spanske spissen Jaime Mata, som står med hele 14 ligascoringer, mens Jorge Molina ikke er mye dårligere med sine 13 scoringer. Lagets tredje spiss, Ángel Rodríguez har også scoret syv mål, og det er derfor tydelig at Getafe har flere svært målfarlige spillere framover på banen, og at målene kan komme fra flere spillere. 

Historie

Getafe rykket som sagt opp til La Liga for første gang før 2005/2006-sesongen, og siden den tid har Real Madrid møtt sin byrival 27 ganger. Real Madrid har et svært overbevisende overtak på Getafe i disse oppgjørene, og de helhvite fra Madrid har vunnet oppgjøret hele 20 ganger. Fem ganger har Getafe stukket av med seieren, mens oppgjøret har endt uavgjort to ganger. Det er likevel svært lenge siden Getafe har maktet å ta poeng mot Real Madrid, og sist gang kampen endte med noe annet enn tre poeng til Los Blancos var i august 2012. Da vant Getafe 2-1 på sin hjemmebane.

Lagene har selvsagt også spilt mot hverandre en gang tidligere denne sesongen, og da var det også Real Madrid som stakk av med seieren. Kampen, som ble spilt på Santiago Bernabéu, endte 2-0 etter scoringer av Dani Carvajal og Gareth Bale. Dette var også serieåpningen i La Liga i slutten av august, og det er ingen tvil om at lagene siden tid har hatt vidt forskjellige sesonger i forhold til hva som var forventet av dem i forkant.

Mulig startellever:

                                                 Navas
                          Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
                                Modric, Casemiro, Kroos
                                   Bale, Benzema, Asensio

Pmn6