Extra large  1vc7094
MÅLLØST: Kampen mellom Getafe og Real Madrid endte målløs torsdag kveld.

Før kampen: Rayo Vallecano (B)

Real Madrid gjester Rayo Vallecano til bortekamp på Vallecas i morgen.

Rayo Vallecano - Real Madrid
Campo de Fútbol de Vallecas, Madrid
La Liga Santander, runde 35
Søndag 26. april, kl. 20:45
Strive

Real Madrid gjester nedrykkstruede Rayo Vallecano på Estadio de Vallecas i morgen, og dermed er det duket for lagets andre byderby på kun fire dager. Real Madrid kan også, så godt som garantert, sende Rayo Vallecano ned dersom de tar med seg tre poeng fra Vallecas i morgen. Real Madrid spilte også midtukerunde denne uken, og da var det Getafe som var motstander på Coliseum. Den kampen endte 0-0, på tross av at Real Madrid spilte en svært god kamp. Scenen er satt for et spennende oppgjør når Real Madrid møter et Rayo Vallecano-lag som skal gjøre ett siste forsøk på å holde seg i La Liga. 

Courtois og Mariano fra start?

Zidane har vært svært tydelig på at han ønsker å bruke flere forskjellige spillere i et forsøk på å få et godt bilde av troppen sin, slik at han kan vurdere hvor det trengs endringer. Det har så langt ført til masse rotasjoner, og vi har blitt vitne til mange eksperimentelle og spennende lagoppstillinger de siste ukene. Valverde, Brahim, Vallejo og Luca Zidane har alle fått muligheter, mens spillere som Mariano, Ceballos og Llorente sliter med å få tillit under sin franske trener. I tillegg har Keylor Navas tatt tilbake posisjonen som førstekeeper for Real Madrid i Thibaut Courtois’ skadefravær, og costaricaneren var igjen å finne mellom stengene mot Getafe, til tross for at Courtois var tilbake fra skade. 

Nå har situasjonen likevel endret seg en del i løpet av de siste dagene, og det virker svært sannsynlig at spesielt Mariano skal få muligheten fra start for Real Madrid i morgen. Karim Benzema har nemlig dratt på seg en hamstringskade, og franskmannen mister trolig resten av sesongen. Det vil si, så lenge Zidane ikke velger å bruke Bale som midtspiss, at vi får se Mariano fra start mot Rayo Vallecano i morgen. I tillegg uttalte Zidane i etterkant av kampen mot Getafe at vi får se hvem som står i mål mot Rayo i morgen, og det virker derfor ikke usannsynlig at Courtois endelig skal få sin første mulighet fra start under Zinédine Zidane. 

Raúl de Tomás-spørsmålet

Raúl de Tomás har vært lånt ut fra Real Madrid til Rayo Vallecano i to sesonger på rad nå, og den spanske spissen har virkelig levert to gode sesonger på Vallecas. I fjor scoret De Tomás 24 mål i Segunda División, og i år har 24-åringen funnet nettmaskene hele 14 ganger for ett av de dårligste lagene i La Liga. Det er derfor klart at det blir mye interesse rundt Raúl de Tomás. Det ryktes svært mye forskjellig, men det er likevel en del som tyder på De Tomás er foran både Borja Mayoral og Mariano Díaz i rekken til å bli backup til Karim Benzema, dersom ingen ren spiss hentes til sommeren. Det er likevel slik at Raúl de Tomás er vanvittig viktig for Rayo, og i morgen skal laget hans spille den kampen som fort kan bli avgjørende for hvorvidt Los Vallecanos spiller i La Liga neste sesong eller ikke. 

Derfor har det vært mye snakk om hvorvidt Raúl de Tomás får lov til å spille mot klubben han er lånt ut i fra når lagene møttes på Vallecas i morgen. Real Madrid inngår som regel alltid i kontrakten til utlånte spillere at de ikke kan spille dersom lagene møtes, og det er svært vanlig for storklubber å inkludere slike ting i kontrakten. I løpet av uken har det likevel vært noe usikkerhet rundt om De Tomás likevel skal få spille mot Real Madrid. Rayos trener Paco Jémez, sa i forkant av lagets forrige kamp at Rayo hadde bedt Real Madrid om «en tjeneste», og at de dermed skulle tillate Raúl de Tomás å spille. MARCA var likevel raske til å melde om at Real Madrid hadde avslått den forespørselen, og at den eneste måten 24-åringen kom til å spille var dersom Rayo betalte en sum på omkring én million euro for at kontraktbetingelsen skal sees bort i fra. Rayo blir derfor mest sannsynlig uten sin viktigste spiller i sesongens viktigste kamp. 

Motstanderen

Det er altså Rayo Vallecano som skal gjøre ett siste forsøk på å redde sesongen når de tar i mot Real Madrid på Estadio Vallecas i morgen. Laget spiller sine hjemmekamper på Campo de Fútbol de Vallecas som ligger i Puente de Vallecas-regionen i Madrid. Stadionet tar i overkant av 14 000 tilskuere, og det er ingen tvil om at Los Vallecanos trenger all den støtten fra tribunen som de kan få. Rayo rykket selvsagt opp til La Liga før inneværende sesong, med god hjelp fra Real Madrid-utlånte Raúl de Tomás, som scoret hele 24 ganger for Rayo i Segunda División. 

Første sesong tilbake på det øverste nivå har likevel vært en stor skuffelse for Rayo. Laget har slitt i bunnstriden hele sesongen, og før morgendagens kamp mot Real Madrid er det svært lite som tyder på at Madrid-klubben kommer til å spille La Liga-fotball neste sesong. Laget ligger på sisteplass i La Liga, med hele syv poeng opp til trygg grunn. Før morgendagens kamp er det kun fire kamper som gjenstår av sesongen, og det vil derfor være tolv poeng å spille om for Rayo de neste ukene. De har ikke rykket ned matematisk enda, men med tap mot Real Madrid blir det en så godt som umulig oppgave for Los Vallecanos. 

Rayo Vallecano har kun vunnet syv kamper denne sesongen, men de har likevel spilt svært god fotball til tider. De har blant annet slått Valencia, og de var kun en vanvittig sluttspurt unna å slå Barcelona på Vallecas. Lagets toppscorer, i går som i fjor, er Raúl de Tomás, og den spanske spissen har scoret hele 13 ganger i La Liga. Han kommer altså, som sagt, ikke til å spille mot Real Madrid, med mindre Rayo Vallecano trigger klausulen i kontrakten som gjør at han får lov til å spille. 

Historie

Rayo Vallecano har hatt en historie som ikke har gitt dem flest sesonger på det øverste nivået, og det er derfor ikke veldig mange oppgjør å se tilbake på mellom Real Madrid og Rayo. De har møttes 35 ganger totalt i La Liga-sammenheng, og Real Madrid er svært dominerende med tanke på statistikkene. Los Blancos har vunnet oppgjøret hele 28 ganger, og de de har scoret 102 mål på disse 35 kampene. Det gir et snitt på neste tre mål pr. kamp for Real Madrid mot Rayo Vallecano i La Liga. Rayo har har vunnet oppgjøret fire ganger, mens kampen har endt uavgjort tre ganger. 

De siste møtene mellom lagene har likevel vært mye tettere enn tidligere. I desember 2015 vant Real Madrid 10-2(!) mot Rayo Vallecano på Santiago Bernabéu, men de oppgjørene lagene har spilt siden har vært betraktelig tettere. Returoppgjøret i samme sesong endte med 2-3 seier til Real Madrid på Vallecas etter en enorm snuoperasjon. Real Madrid havnet under 2-0 før kvarteret var spilt, men to scoringer av Bale og én av Lucas Vázquez sikret likevel alle tre poengene til Real Madrid den gang. Disse to lagene har også spilt mot hverandre allerede én gang denne sesongen, og også da ble et en svært tett kamp mellom lagene. Real Madrid vant 1-0 på Santiago Bernabéu etter en tidlig scoring av Karim Benzema, i det som var Real Madrids siste La Liga-kamp på i 2018. 

Mulig lagoppstilling:

                                              Courtois
                Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
                       Modric, Casemiro, Kroos
                         Bale, Mariano, Asensio

Pmn6