Extra large di
MÅNEDENS SPILLER: Martin Ødegaard ble kåret til månedens spiller i den nederlandske ligaen etter en flott april måned.

Leiesoldatene - Ødegaard i drømmeform

Få med deg hvordan Real Madrids utlånte spiller har klart seg i sine klubber i april.

Mateo Kovacic – Chelsea

Mateo Kovacic har ikke hatt et veldig vellykket låneopphold i den engelske hovedstaden denne sesongen, og han har slitt med å spille seg til en fast rolle på midtbanen. Dette er spesielt urovekkende når konkurransen hans består av Loftus-Cheek og Barkley, som har levert brukbare sesonger, men som Kovacic burde starte over. Heller ikke april har vært en veldig suksessfull måned for den kroatiske midbanespilleren, som kun startet i tre av syv kamper for Chelsea. 

Måneden generelt har vært svært varierende for Chelsea, som selvsagt er med helt i toppen av Premier League, men de har ikke klart å ta et godt grep om den fjerdeplassen ingen vil ha. Laget har likevel klart å komme seg videre til semifinalen av Europa League hvor de møter Eintracht Frankfurt over to kamper. Sarris mannskap spilte uavgjort mot Manchester United og gikk på tap mot Liverpool, hvilket gjør at kampen om fjerdeplassen langt ifra er avgjort. Det er ingen tvil om at det kommer til å bli svært spennende sesongavslutning for Chelsea sin del.

Nøkkelkampen: Chelsea 4-3 Slavia Praha – 18. april

Mateo Kovacic startet på midtbanen for Chelsea i den svært underholdende 4-3 kampen i kvartfinalen av Europa League. Kroaten spilte hele kampen for Chelsea i en mer utpreget defensiv midtbanerolle. Han var en av lagets beste spillere med en matchrating på 7.3. Midtbanespilleren traff på 91% av pasningene sine, hvilket selvsagt er svært imponerende. I tillegg hadde kroaten seks vellykkede av seks taklingsforsøk, og han var derfor den spilleren på banen som hadde flest. Alt i alt en svært god kamp av Mateo Kovacic. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/7
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0

Theo Hernández – Real Sociedad

Theo Hernández har hatt et relativt vellykket låneopphold i Real Sociedad så langt, og den franske venstrebacken har fått rikelig med spilletid i San Sebastián. April har derimot vært en stor skuffelse for Theo, som kun har startet én av lagets seks kamper denne måneden. Backen virker å være helt ute av laget om dagen, og han har blitt erstattet av unggutten Muñoz på venstrebacken. Det kan selvsagt være så enkelt at Real Sociedad forbereder seg på neste sesong, hvor Theo Hernández mest sannsynlig ikke vil være i klubben. Den franske backen fikk også muligheten i sluttminuttene av to andre kamper, og han har derfor deltatt i tre av seks kamper denne måneden. 

Måneden generelt har vært relativt skuffende for Real Sociedad, og laget vant kun to av seks kamper i april. Real Sociedad har vært i relativt god form siden jul, men de siste månedene har baskerne skuffet mer. Laget ligger nå på niendeplass på tabellen, og med kun tre kamper igjen av sesongen er det matematisk umulig for laget fra San Sebastián å sikre seg en plass i Europa League. 

Nøkkelkampen: Celta Vigo 3-1 Real Sociedad – 7. april

Theo Hernández startet sin eneste kamp for måneden da Real Sociedad gjestet nedrykkstruede Celta Vigo i begynnelsen av april. Real Sociedad spilte en svært svak kamp, og et Celta-lag som hadde fått en enorm boost etter at Aspas kom tilbake, fikk med seg tre svært viktige poeng fra denne kampen. Theo spilte hele kampen på venstreback for Real Sociedad, uten å imponere nevneverdig. Den franske backen hadde tre vellykkede taklinger, og han leverte også en pasningsstreffiskkerhet på 85%.

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 1/6
 • Mål: 0
 • Holdt nullen: 0

Martin Ødegaard – Vitesse

Martin Ødegaard har virkelig levert varene i Vitesse denne sesongen, og nordmannen har vært en av de beste spillerne i ligaen de siste månedene. Unggutten har vært såpass god at det til og med har vært mye snakk om at han kan returnere til Real Madrid i sommer, og være med å kjempe om en plass i troppen til Zidane til neste sesong. Også april har vært en strålende måned for Martin Ødegaard, og unggutten har spilt hele kampen i alle av Vitesses fem kamper denne måneden. Det resulterte i én scoring og tre målgivende pasninger på fem kamper. Dette blir desto mer imponerende når man ser på hvilke lag de har spilt mot. Ajax, AZ Alkmaar og PSV er svært tøffe motstandere. Derfor er det vanvittig imponerende at Ødegaard også ble kåret til månedens spiller i Eredivise for april. 

Måneden generelt har selvsagt vært veldig utfordrende for Vitesse, som har møtt fire av topp fem lagene i Eredivisie på fem kamper. Med tanke på dette utgangspunktet har Slutskys lag klart seg svært godt, og de har kun tapt én av disse kampene. Ajax slo Vitesse på Johan Cruijff ArenA, men verken PSV, AZ eller Utrecht klarte å slå Arnhem-klubben. Laget ligger for øyeblikket på syvende plass på tabellen, men med kun to kamper igjen av sesongen, vil de ikke ha muligheten til å klatre opp Europa League-plassen. 

Nøkkelkampen: Vitesse 4-1 PEC Swolle 20. april

Ødegaard spilte nok sin aller beste kamp denne sesongen i hjemmeseieren mot Vitesse i Arnhem. Unggutten leverte hele tre målgivende pasninger i en 4-1-seier, og han oppnådde en matchrating på 10 på Whoscored.com. Nordmannen hadde ti vellykkede driblinger, hvilket var over tre ganger så mange som den spilleren med nest flest. I tillegg bidro Ødegaard svært godt defensivt også, og midtbanespilleren hadde tre vellykkede taklinger. Dette var delt flest med én annen lagkamerat. I tillegg traff Ødegaard på hele 86% av pasningene sine. En helt strålende kamp av Martin Ødegaard, og nordmannen vant sin andre banens beste-utnevnelse for måneden for denne kampen. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 5/5
 • Mål: 1
 • Målgivende pasninger: 3

Achraf Hakimi – Borussia Dortmund

Achraf Hakimi har hatt et strålende låneopphold i Borussia Dortmund, og han har vært viktig for et Dortmund-lag som har vært med å kjempe om ligatittelen fram til de aller siste rundene. Achraf ble likevel skadet i slutten av mars, og den unge marokkaneren har derfor ikke spilt en eneste kamp for Dortmund. Backen ble operert, og han er altså ferdigspilt for sesongen. Det vil bli svært spennende å se hva som skjer med Achraf i sommer, ettersom flere spanske medier har meldt at Zidane ønsker marokkaneren tilbake til Real Madrid. 

Raúl de Tomás – Rayo Vallecano

Raúl de Tomás har levert en strålende sesong i Rayo Vallecano, og på tross av at laget hans har slitt i bunnstriden hele sesongen, har den spanske spissen banket inn mål i La Liga. April har ikke vært mye dårligere for Raúl de Tomás. Han har startet alle kampene han har hatt mulighet til denne måneden, og han har scoret to mål på fire kamper. I tillegg har spissen levert sin første målgivende pasning for sesong i april. Han har likevel vært ute av to kamper, én med karantene og én mot Real Madrid, og Rayo var noe svekket framover på banen uten sin toppscorer. Det hindret likevel ikke Rayo fra å ta med seg tre poeng fra kampen mot Real Madrid. 

Måneden generelt har vært relativt dårlig for Rayo Vallecano, som ikke har klart å kjempe seg ut av bunnstriden. Det skal likevel sies at motstanden har vært svært tøff for Rayo, som har møtt Valencia, Athletic Club, Sevilla og Real Madrid. Dermed er det svært imponerende at Rayo faktisk har vunnet to av disse kampene. For øyeblikket ligger Rayo Vallecano på nest sisteplass i La Liga, med seks poeng opp til Girona på trygg grunn. Selv om det ser veldig mørkt ut for Rayo for øyeblikket skal det fortsatt spilles om ni poeng, og Madrid-klubben skal kun møte lag som også kjemper om å unngå nedrykk. Derfor er det ikke helt umulig for Rayo å holde seg oppe, selv om det ser svært mørkt ut. 

Nøkkelkampen: Rayo Vallecano 2-0 Valencia – 6. april

Raúl de Tomás startet på topp for Rayo Vallecano i hjemmekampen mot et Champions League-jagende Valencia-lag. Spissen spilte en strålende kamp for Rayo, og han sendte laget sitt i føringen på Vallecas like etter halvtimen var spilt med en avslutning fra kloss hold. Spissen hadde også seks skudd totalt i løpet av kampen, hvilket var dobbelt så mange som nestemann på listen. I tillegg traff også den spanske spissen på 90% av pasningene sine, og han var en svært viktig brikke i det offensive spillet til Rayo i denne kampen. Nok en strålende kamp av Raúl de Tomás. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 4/6
 • Mål: 2
 • Målgivende pasninger: 1

Óscar Rodríguez – Leganés

Óscar Rodríguez har nytt en god sesong på lån i Leganés, og den unge spanjolen har fått rikelig med spilletid for Madrid-klubben. Han har ikke vært den mest målfarlige spilleren, men han har allikevel bidratt med en del målpoeng for Leganés. April har likevel vært noe skuffende for Óscar, som kun har spilt tre kamper for laget sitt. Han kunne ikke spille mot Real Madrid på grunn av betingelsene i kontrakten, men han har også blitt utelatt av kamptroppen ved to andre tilfeller. Óscar har heller ikke levert noen målpoeng denne måneden. 

Måneden for øvrig har vært noe skuffende for Leganés, som kun har vunnet én kamp i april. Denne kom i månedens første kamp, da de tok i mot Real Valladolid på Butarque. Utover dette har Leganés spilt uavgjort tre ganger, mens to kamper har endt med tap. De spilte selvsagt også uavgjort mot storebror Real Madrid. Leganés ligger svært trygt på trettendeplass på tabellen, og med syv poeng ned til nedrykksplass ligger laget svært godt an før de siste tre serierundene. 

Nøkkelkampen: Leganés 1-0 Real Valladolid – 4. april

Óscar Rodríguez startet på midtbanen for Leganés da de tok i mot Real Valladolid på Butarque, og den spanske midtbanespilleren spilte en brukbar kamp for laget sitt. Óscar hadde to skudd, men ingen av dem gikk på mål, og han leverte også en pasningstreffsikkerhetsprosent på 86%. Spanjolen hadde også to vellykkede driblinger i løpet av kampen, hvilket var delt flest av samtlige spillere på banen. Óscar ble byttet ut med få minutter igjen av opprøret, men unggutten leverte likevel en god kamp for Leganés. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/6
 • Mål: 0
 • Målgivende: 0

Borja Mayoral – Levante

Borja Mayoral har ikke hatt et strålende låneopphold i Levante, og han har kun scoret tre mål for Valencia-klubben denne sesongen. Heller ikke april har vært en veldig målrik måned for den spanske spissen, selv om han har fått flere minutter på banen enn det han har gjort tidligere. Mayoral startet tre av kampene for Levante i april, og han har også deltatt i alle sammen. Det er likevel skuffende for en spiss å ikke score ett eneste mål på en måned, og dessverre føler vi oss nok en gang skuffet over det Borja Mayoral leverer i Levante.

Måneden generelt har også vært skuffende for Levante, og laget befinner seg nå i en situasjon hvor faren for nedrykk har blitt mer og mer reell. For øyeblikket skiller det to poeng mellom Levante og Real Valladolid på nedrykk, og det vil derfor være noen svært avgjørende kamper for Levante i de tre siste serierundene. Denne måneden har Levante kun vunnet én kamp, mens de har tapt tre ganger. I tillegg står Levante med to 2-2-resultater mot Huesca og Espanyol. Levante møter nedrykksrivaler Rayo Vallecano og Girona de to neste kampene, og det er klart at disse oppgjørene vil bli helt avgjørende for Valencia-klubben. 

Nøkkelkampen: Levante 2-2 Espanyol – 24. april

Levante tok i mot Espanyol på Ciutat de Válencia i slutten av måneden, og Borja Mayoral startet på topp for Valencia-klubben. Spissen leverte en brukbar kamp, men nok en gang gikk han målløs av banen. Han leverte likevel en viktig målgivende pasning, og Mayoral var en av lagets beste spillere på dagen. Han maktet å få til tre skuddforsøk i løpet av kampen, hvilket var delt flest av spillerne på banen. To av disse skuddene gikk på mål, men Mayoral gikk altså likevel målløs av banen. En helt godkjent kamp fra den utlånte Real Madrid-spissen. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/6
 • Mål: 0
 • Målgivende pasninger: 1

Andriy Lunin – Leganés

Andriy Lunins låneopphold i Leganés har vært en fullstendig katastrofe. Ukraineren har spilt i underkant av 200 minutter i La Liga denne sesongen, og det er selvsagt svært ugunstig for en ung keeper som trenger erfaring. Det vil derfor bli svært spennende å se hva som skjer med Lunin i sommer, ettersom keeperen absolutt ikke kan ha en sesongen til av det slaget han har hatt i år. Heller ikke april fikk Andriy Lunin spilletid for Leganés. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 0/6

Rodrygo Goes – Santos 

Ligasesongen har akkurat begynt i den brasilianske ligaen, men Santos og Rodrygo Goes har likevel spilt en del kamper i løpet av april måned. Rodrygo skal ankomme Real Madrid til sommeren, og han har derfor kun ett par måneder igjen i Santos. Dermed har det blitt noe mindre spilletid for den brasilianske unggutten i april, og det er selvsagt forståelig at Jorge Sampaoli ønsker å bygge et lag uten Rodrygo. Det brasilianske stjerneskuddet har likevel startet i alle de fire cupkampene for Santos i april, og han har scoret to mål på disse kampene. 

Ligasesongen har altså startet i Brasil, og etter den første runden står Santos med tre poeng. De har også gått videre i Copa do Brasil etter å ha slått både Atlético-GO og Vasco da Gama. Jorge Sampaolis mannskap ble likevel slått ut av Corinthinas i Campoenato Paulista, hvilket er en turnering for lagene fra den brasilianske regionen São Paolo. 

Nøkkelkampen: Santos 2-0 Vasco da Gama – 18. April

Rodrygo Goes startet på høyrekanten for Santos i lagets cupkamp mot Vasco da Gama. Den brasilianske unggutten leverte en strålende kamp for Santos, og han scoret lagets første mål i den svært viktige cupkampen. Rodrygo har fått mindre spilletid for Santos under Jorge Sampaoli, hvilket knyttes til at brasilianeren reiser til Madrid i sommer. Det er likevel svært positivt å se at Rodrygo leverer varene mot et såpass godt lag som Vasco da Gama. Dermed gikk Santos videre fra fjerde runde i cupen. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 4/7
 • Mål: 2
 • Målgivende: 0

James Rodríguez – Bayern München 

James Rodríguez har hatt en veldig varierende sesong i Bayern München, og den colombianske midtbanespilleren hatt perioder hvor han har spilt mye, perioder hvor han knapt har fått minutter på banen, og lange perioder med skadeopphold. I mars så det likevel mye bedre ut for James Rodríguez, som fikk masse spilletid og scoret en del mål for Bayern. Men der mars kunne by på en formtopp for colombianeren, har april vært svært skuffende. James har kun startet én kamp i april, og dette var cupkampen mot et andredivisjons-lag. Han ble byttet ut til pause. Etter dette har James kun deltatt i tre andre kamper, men han har ikke fått mer enn ett kvarter på banen i noen av kampene. 

April har for øvrig vært en strålende måned for Bayern München, som blant annet knuste Borussia Dortmund, og dermed tok over tabelltoppen i Bundesliga. Nå ligger altså de regjerende tyske mesterne an til å vinne sin syvende ligatittel på rad. De gikk også videre til den tyske cupfinalen etter å ha slått FC Heidenheim og Werder Bremen i kvart- og semifinale. Dermed ligger det an til å bli nok en helt vanlig Bayern-sesong, hvor de vinner det som er å vinne i Tyskland, men sliter med å oppnå suksess i Champions League. 

Nøkkelkampen: Bayern München 5-4 FC Heidenheim -  3. april

Ettersom James Rodríguez har hatt en svært skuffende måned i Bayern-drakta, er det svært få høydepunkter å se tilbake på for colombianeren. Det nærmeste James har kommet en nøkkelkamp denne måneden er nok likevel hjemmekampen i cupen mot andredivisjonslaget Heidenheim. Kampen skulle vise seg å bli en mye tettere affære enn det de fleste hadde foresett seg. Kampen endte 5-4 til Bayern etter at Heidenheim hadde snudd til ledelse to ganger i løpet av kampen. James startet på midtbanen til Bayern München, og det er også den eneste kampen han startet for Bayern i mars. Han ble byttet ut til pause, på stillingen 1-2 til Heidenheim. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 1/6
 • Mål: 0
 • Målgivende pasninger: 0
Pmn6