Extra large carvu
TAP: Real Madrid gikk på tap mot Rayo Vallecano forrige søndag etter en svært svak prestasjon.

Før kampen: Villarreal (H)

Real Madrid tar i mot Villarreal på Santiago Bernabéu i morgen til sesongen nest siste hjemmekamp.

Real Madrid – Villarreal
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 36
Søndag 5. mai, kl. 16:15
Strive

Real Madrid tar imot Villarreal på Santiago Bernabéu i morgen ettermiddag, og Real skal prøve å avslutte sesongen på best mulig måte. Forrige søndag gikk Real Madrid på et ydmykende tap mot nedrykkstruede Rayo Vallecano på Vallecas, og flere av spillerne burde ha et ønske om å revansjere svært dårlige prestasjoner. Med tre kamper igjen av sesongen har Real Madrid intet mer å spille om, annet enn prestisje og stolthet. Det spørs likevel hvor langt man kommer med det som eneste motivator. 

Full pott på hjemmebane under Zidane

Real Madrid har fått en liten boost etter at Zinédine Zidane returnerte som hovedtrener, men laget står likevel med to tap og to uavgjort på de siste seks kampene. Dette er selvsagt ikke særlig imponerende tall, men Zidane har likevel vært ganske klar på at han har vært fornøyd med prestasjonene i seg selv i flere av kampene, på tross av at resultatet ikke har stått til forventningene. Tapet mot Rayo Vallecano var likevel en stor skuffelse, og det har vært tydelig at Real Madrid har slitt stort på bortebane. 

På hjemmebane har derimot ting gått betraktelig bedre for Real Madrid, og på Santiago Bernabéu har Zidanes mannskap vunnet alle kampene sine. Dette inkluderer seiere mot Celta Vigo, Huesca, Eibar og Athletic Club, og Real Madrid har dermed tatt hele tolv poeng av tolv mulige på sin egen storstue. Dette lover selvsagt svært godt før morgendagens kamp, spesielt med tanke på at Real Madrid vant hele 3-0 mot et formsterkt Athletic Club på Santiago Bernabéu for to uker siden. Mange er nok likevel bekymret før morgendagens kamp, med tanke på at hovedaktøren i 3-0-seier mot Athletic Club, Karim Benzema, ikke kommer til å være tilgjengelig. Tallene er likevel tydelige, og Real Madrid har enda til gode å tape poeng på Santiago Bernabéu under Zinédine Zidane denne sesongen. 

Vinícius Jr. endelig tilbake?

Vinícius Júnior var navnet på alles lepper på nyåret, og den brasilianske unggutten tok fotballverden med storm da han fikk muligheten av Santiago Solari. Vinícius Jr. gikk inn i et Real Madrid-lag som slet enormt offensivt, og brasilianeren tilbydde en helt ny dimensjon framover på banen for Real Madrid. Han var strålende over to kamper mot Barcelona, og også i bortekampen mot Ajax ble 18-åringen helt avgjørende for Real Madrid. 

I returoppgjøret mot det nederlandske storlaget måtte likevel Vinícius ut med skade tidlig i kampen, og vi har ikke sett unggutten på banen siden den tid. Flere har pekt på fraværet av Vinícius som en av de største årsakene til at Real Madrid har slitt framover på banen i lang tid nå, og det har vært tydelig at den farten, fryktløsheten og spillegleden som unggutten kunne tilby har manglet i lang tid – også etter at Zidane overtok som trener.

Nå er det endelig duket for Vinícius’ retur på fotballbanen, i hvert fall hvis man skal ta MARCAs og Zidanes ord på det. MARCA meldte tidligere i dag at det brasilianske stjerneskuddet ville være med i kamptroppen i morgen, og Zidane bekreftet dette selv på pressekonferansen i dag. Zidane var også veldig klar på at man må være tålmodige med Vinícius, og at de blir nødt til å ta ting rolig. Det kan bety at unggutten neppe blir å finne i startelleveren, men at vi kanskje får se ham i aksjon i løpet av kampen. Vinícius var et stort lyspunkt i en ellers veldig skuffende periode for Real Madrid, og det vil derfor være svært gledelig for Real Madrid-fansen å se den brasilianske driblefanten tilbake på banen, forhåpentligvis, i morgen. 

Motstanderen

Det er altså Villarreal som gjester mektige Santiago Bernabéu i morgen ettermiddag, og selv om laget har slitt de siste årene, er det ingen hvem som helst som kommer på besøk. Laget har siden slutten av 90-tallet stort sett spilt i La Liga, med unntak av et par sesonger i Segunda División. I fjorårets utgave av La Liga avsluttet Villarreal helt oppe på femteplass, og siden opprykket før 2013/2014-sesongen har den gule ubåt aldri kommet lavere enn sjetteplass på tabellen. Villarreal har vært relativt stabile i topp seks av La Liga siden midten av 2000-tallet, og de har vist seg å være et svært vanskelig lag å slå for topplagene i Spania. Laget har også gått langt i Europeiske turneringer tidligere, og de har blant annet én semifinaleplass fra Champions League og tre semifinaler fra Europa League å vise til. 

Derfor var det urolig overraskende at Villarreal rykket ned fra La Liga i 2013. Kun to sesonger tidligere hadde laget spilt semifinale i Europa League, og sesongen før oppnådde den gule ubåt en fjerdeplass i La Liga. Likevel rykket Villarreal ned fra La Liga etter en dramatisk avslutning på sesongen. Laget rykket likevel rett opp igjen, og siden den tid har Villarreal nok en gang etablert seg blant de beste lagene i Spania, og senest denne sesongen kom laget helt til kvartfinalen i Europa League, på tross av å ha slitt i ligaen hele sesongen. 

Denne sesongen har altså vært relativt svak for Villarreal, som i lang tid slet i bunnstriden av La Liga. De siste ukene har det likevel sett noe bedre ut for laget fra Villarreal, og de har nå tatt ti av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Selv om laget ikke er sikret fornyet kontrakt i La Liga matematisk, befinner Villarreal seg i en betraktelig bedre situasjon enn de gjorde for noen uker siden. Med fem poeng ned til Real Valladolid og nåværende form tatt i betraktning, ligger alt til rette for at også neste utgave La Liga kommer til å gå med Villarreal som en av hovedaktørene. 

Historie

Real Madrid har spilt svært mange tette og jevne kamper mot Villarreal de siste sesongene, og av de siste åtte kampene har fire endt uavgjort. Totalt har lagene spilt mot hverandre 37 ganger i La Liga-sammenheng, og selv om kampene de siste årene har vært jevne, er det ingen tvil om at Real Madrid har et relativt godt overtak på laget fra Valencia-regionen. De helhvite fra Madrid har gått seirende ut av 21 av oppgjørene mellom lagene, mens Villarreal kun har vunnet fire ganger. Kampen har likevel endt uavgjort hele tolv ganger, hvilket selvsagt er verdt å legge merke til før kampen. 

Det er også relativt lenge siden Real Madrid tok alle tre poengene i en kamp mot Villarreal, og vi må da helt tilbake til februar 2017. Da vant Real Madrid 2-3 på La Cerámica etter et utrolig comeback i andre omgang, som snudde kampen fra 2-0 til 2-3. Den gangen var det Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og Álvaro Morata som sto for scoringene som snudde kampen på under 30 minutter. Denne seieren var på mange måter et symbol på det Real Madrid-laget som vant La Liga under Zinédine Zidane, som alltid kjempet til siste fløytesignal, og som ofte fikk med seg svært viktige poeng i sluttminuttene eller etter å ha snudd kamper.

Real Madrid har allerede møtt Villarreal én gang tidligere denne sesongen, og som sesongen før endte nok en gang kampen uavgjort mellom lagene på La Cerámica. Resultatet var til og med det samme, og dermed endte oppgjøret 2-2 for andre sesong på rad i Villarreal. Santi Cazorla sendte Villarreal i føringen tidlig i kampen, før Karim Benzema og Raphaël Varane sørget for at Real Madrid ledet 1-2 før 20 minutter var spilt. Åtte minutter før slutt utlignet likevel Villarreal, nok en gang ved hjelp av Santi Cazorla. 

Mulig startellever:

                                  Courtois
      Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
             Modric, Casemiro, Kroos
            Vázquez, Mariano, Asensio

Pmn6