Extra large f r sociedad
SEIER: Real Madrid tok alle tre poengene da Villarreal kom på besøk til Santiago Bernabéu forrige søndag.

Før kampen: Real Sociedad (B)

Real Madrid møter Real Sociedad på Estadio de Anoeta i morgen kveld.

Real Sociedad – Real Madrid
Estadio de Anoeta, San Sebastián
LaLiga Santander, runde 37
Søndag 12. mai, kl. 18:30
Strive

Real Madrid gjester Anoeta og Real Sociedad i morgen kveld i det som blir sesongen nest siste kamp. Anoeta er kjent for å være et svært vanskelig sted å spille bortekamp, og Real Madrid vil neppe få en enkel oppgave når de møter Real Sociedad i San Sebastián i morgen. De helhvite fra Madrid tok tre poeng på Santiago Bernabéu forrige helg da Villarreal kom på besøk. Mariano scoret to ganger i Karim Benzemas skadefravær, mens Jesús Vallejo scoret sitt første mål for Real Madrid. Stillingen ble til slutt 3-2, til tross for at Real Madrid dominerte store deler av kampen. I morgen skal Real Madrid den siste bortekampen for sesongen på en av de tøffeste bortearenaene i Spania. 

Benzema tilbake og Vinícius fra start?

Karim Benzema har vært ute med skade i ett par uker nå, og det har gitt plass til Mariano Díaz i startelleveren til Real Madrid i de siste to kampene. Spissen scoret to mål mot Villarreal forrige helg, men det er likevel ingen tvil om at fansen er svært ivrige etter å se lagets toppscorer tilbake på banen. Karim Benzema jakter også sin personlige målrekord, og franskmannen må score tre mål  for å slå rekorden fra 2011/2012-sesongen, da han scoret 32 mål i alle turneringer. Zidane bekreftet på dagens pressekonferanse at Benzema skal være svært ivrig etter å slå sin egen rekord, og den franske treneren bekreftet samtidig at 31-åringen blir med i troppen til morgendagens kamp.

Dermed kan det være at Karim Benzema spiller for Real Madrid i morgen, men det er likevel usikkert hvor mange minutter det er snakk om. Benzema pådro seg en hamstringskade, og slike skader må man ofte være forsiktige med like etter en retur fra skadeopphold. Det blir likevel spennende å følge med på om Karim Benzema slår målrekorden sin, og om han får muligheten til å prøve allerede i morgen. 

En annen fan-favoritt har også nylig kommet tilbake fra skade, og Vinícius Jr. fikk sine første minutter på banen siden begynnelsen av mars da han ble byttet inn mot Villarreal forrige søndag. Det er fortsatt noe usikkerhet i henhold til hvorvidt Vinícius vil bli like viktig for Zidane som det han var for Santiago Solari, og selv om unggutten nylig han kommet tilbake fra en tøff skade, kan likevel de siste kampene av sesongen gi oss en pekepinn. Vinícius kan bli å se fra start allerede i morgen, dersom Zidane føler at brasilianeren er klar for det, og det er nok svært mange Real Madrid-fans som håper at det er tilfellet. 

Laber poengfangst på bortebane

I forkant av forrige helgs hjemmekamp mot Villarreal hadde Real Madrid tallene på sin side, ettersom laget enda ikke hadde gått på poengtap på Santiago Bernabéu. Zidanes mannskap vant kampen, og dermed har Real Madrid vunnet alle kampene på hjemmebane under Zidane Zidane denne sesongen. Dette er likevel ikke tilfellet på bortebane, og selv om laget ikke gir bort poeng på hjemmebane, blir helhetsbildet av Zidanes retur til Real Madrid i stor grad preget av de dårlige prestasjonene på bortebane. 

Real Madrid har nemlig ikke vunnet en neste kamp på fremmed gress siden Zidane kom tilbake til trenerbenken. To poeng på fire kamper er fasiten for den franske treneren og hans mannskap siden begynnelsen av mars. Det betyr at Real Madrid har tatt to av tolv mulig poeng i disse bortekampene, hvilket er svært oppsiktsvekkende. 

Hva som kan være grunnen til dette misforholdet mellom prestasjoner på hjemme- og bortebane er selvsagt svært vanskelig å si, men det bunner nok ut i at Real Madrid stort sett har møtt lag som spiller om overlevelse eller Champions League-plass på bortebane. Leganés er det eneste unntaket fra dette. Selv om Santiago Bernabéu er halvfullt om dagen, får laget likevel støtte fra supporterne, og det ligger en viss stolthet i å vinne kamper på Santiago Bernabéu. Real Madrid har likevel ingenting å spille om i de siste kampene av sesongen, og på bortebane mister de den støtten de får fra hjemmepublikumet på Bernabéu. Istedenfor har Getafe, Valencia og Rayo Vallecano fått enorm støtte fra sine fans, i deres forsøk på å enten nå Champions League-plass eller unngå nedrykk. 

Motstanderen

I morgen møter Real Madrid en av de helt store i spansk fotballsammenheng når de skal på besøk til Anoeta for å spille bortekamp mot Real Sociedad. La Real kommer fra den baskiske byen San Sebastián, en kystby som er én av de størst turistmålene i Spania. Laget spiller sine hjemmekamper på Estadio de Anoeta, som har en tilskuerkapasitet på like i underkant av 30 000. Real Sociedad hadde sin glansperiode på begynnelsen av 80-tallet da de vant to ligatitler på rad mellom 1980 og 1982. Siden den tid har den baskiske klubben flere andre-, tredje- og fjerdeplasser å vise til i La Liga. Laget vant også Copa del Rey for andre gang i 1987, hvilket var hele 78 år siden første gang de vant de spanske cupen.

Real Sociedad har likevel slitt med å etablere seg som et stabilt topp-fire lag siden tusenårsskiftet, og i 2007 rykket baskerne ned fra La Liga etter fire sesonger på rad med plasseringer blant de seks siste i ligaen. Real Sociedad klarte heller ikke å rykke rett opp igjen, og det tok faktisk så mange som tre sesonger i Segunda División før laget rykket opp igjen. Siden den tid har Real Sociedad avsluttet La Liga-sesonger med alt fra fjerdeplass til femtendeplass, og nok en gang er det tydelig at La Real sliter med stabilitet på det øverste nivået i spansk fotball. I fjor endte Real Sociedad på en tolvteplass etter nok en skuffende sesong. 

Året sesong har variert enormt for laget fra San Sebastián. For øyeblikket befinner Real Sociedad seg på åttendeplass i La Liga, men de har ingen mulighet til å sikre seg spill ute i Europa neste sesong. Laget står med tolv seire og tretten tap i La Liga, mens de har spilt uavgjort elleve ganger. I langt tid så det ut som at Real Sociedad skulle være med å utfordre sin byrival Athletic Club, Valencia og Sevilla om Europa League-plassene, men med ett poeng på fire kamper i april falt klubben fra San Sebastián bak i kampen om Europa-spill. Lagets toppscorer er den lokale gutten Mikel Oyarzabal, med sine 13 fulltreffere. 

Historie

Med mange år i La Liga under kappen for begge lag, har det blitt spilt svært mange oppgjør mellom Real Madrid og Real Sociedad i den spanske ligaen. Hele 142 ganger har lagene møtt hverandre før i morgen, og Real Madrid har et relativt godt tak på motstanderen fra Baskerland. Laget fra Madrid har nemlig vunnet oppgjøret hele 80 ganger, mens Real Sociedad har tatt tre poeng mot Real Madrid 25 ganger. 37 ganger har oppgjøret mellom lagene endt uavgjort. 

Sist gang lagene møtte hverandre var i januar, da Real Sociedad kom på besøk til Santiago Bernabéu. Gjestene tok en tidlig ledelse da Willian José scoret på straffespark før det var spilt fem minutter. Lucas Vázquez pådro seg sitt andre gule kort etter en time spilt, og dermed avsluttet Real Madrid kampen med ti mann. Snuoperasjonen kom aldri, og Real Sociedad kontret inn 0-2 ti minutter før full tid. 

Real Madrid har likevel med seg svært gode minner fra sist gang de spilte bortekamp på Anoeta. Dette var i slutten av september i forrige sesong, og Real Madrid tok med seg alle tre poengene fra Baskerland den gang. Borja Mayoral og Gareth Bale var spissduo for dagen, og begge skrev seg på scoringslisten. I tillegg scoret Kévin Rodrigues både i riktig og feil mål, og dermed endte kampen med 1-3-seier til Real Madrid. 

Mulig startellever: 

                                                   Navas
                    Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo
                            Modric, Casemiro, Kroos
                        Asensio, Mariano, Vinícius Jr.

Pmn6