Extra large  av21439
SCORET: Brahim Diaz scoret sitt første mål for Real Madrid.

Spillervurderinger: Real Sociedad (B)

Brahim Díaz scoret det eneste målet til Los Blancos, og samtidig sitt første for klubben.

Real Sociedad 3-1 Real Madrid
Estadio de Anoeta, San Sebastian
LaLiga Santander, runde 37
Søndag 12.mai, kl:18.30

0-1 Brahim Díaz (5') - Assist: Karim Benzema
1-1 Mikel Merino (25') - Assist: Willian José
2-1 Joseba Zaldua (57') - Assist: Ruben Pardo
3-1 Ander Barrenetxea (66') 

RØDT KORT: Jesús Vallejo (39')

Det var Real Madrid som åpnet kampen best, og Brahim Diaz scoret etter kun fem minutter. Et kvarter senere lå ballen i mål for vertene, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Kort tid senere scoret de omsider igjen, ved Mikel Merino, og denne gang ble målet stående. Lagene gikk dermed inn i hvilen på 1-1. I den andre omgangen var det omtrent kun et lag på banen, og det var Real Sociedad. Like før timen scoret Zaldua, og snaut ti minutter senere satte Barrenetxea spikeren i kista. Dermed endte det 3-1 på Estadio de Anoeta søndag kveld. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (3): Er negativt involvert ved samtlige scoringer på en eller annen måte. Den første går han for tidlig på, og selger seg. Den andre posisjonerer hans seg feil, og sklir mens headingen går. Burde holdt seg på streken i stedet. På den tredje kommer han ikke hurtig nok ned, og klarer ikke holde skuddet. Trekkes dog en karakter opp fordi han redder straffesparket til Willian José. Svak kamp av belgieren som kommer til å få kamp av Navas. 

Dani Carvajal (3): Jobber hardt, og er med fremover ved flere anledninger, men glipper litt defensivt ved to av scoringene. På den første er det gode kombinasjoner, men backen følger ikke spilleren sin, og på den tredje plukker han heller ikke opp riktig spiller. 

Jesús Vallejo (2): Virker litt utilpass sammen med Nacho i begynnelsen av kampen, og blir rundspilt på den første scoringen. Har delvis kontroll i luftrommet, og med pasningene, men må trekkes for å lage straffespark mot slutten av første omgang. Ikke bare lager han straffespark, men han får også direkte rødt kort for hands. Real Madrid blir hardt straffet for dette. 

Nacho Fernández (3): Som sin makker så er han fullstendig ute å kjøre på den første scoringen, og sliter egentlig litt med posisjoneringen gjennom hele kampen, men har noen fantastiske løp defensivt hvor han parkerer Oyarzabal fullstendig. Ingen storkamp, og Nacho må nok belage seg på en sesong som fjerdevalg om han blir værende neste sesong. 

Marcelo Vieira (2): Tja, hva skal man si om det defensive hos Marcelo som ikke er sagt? Er fraværende ved flere anledninger, hvor han er i ingenmannsland. Blir smadret i hodeduell i forkant av scoring nummer to, og gjør særdeles lite som viser til defensiv trygghet. Offensivt stemmer det heller ikke, hvor pasningene ikke sitter, og kombinasjonene uteblir. 

Isco Alarcón (4): Er aktiv i begynnelsen av kampen hvor han blir med fremover for å angripe, og samtidig starter flere av angrepene på midtbanen. Burde scoret på sin sjanse i den første omgangen, men klarer ikke overliste Rulli med venstre. Blir byttet ut før timen, og da blir Los Blancos langt svakere. Ingen toppkamp, helt midt på. 

Carlos Casemiro (4): Får en grei åpning på kampen, hvor han har relativt god kontroll på gjestene når de angriper i midten, men sliter langt mer når han blir flyttet ned som midtstopper. Får lite hjelp av de rundt seg, og blir faktisk stående som eneste forsvarer ved enkelte anledninger. Helt ok kamp. 

Toni Kroos (3): Tyskeren virker friskere enn på lenge i begynnelsen av kampen, og fordeler ballen med bravur, men med en gang det butter imot så faller prestasjonen til tyskeren. Blir joggende mellom motstanderne, får ikke ballen fremover i banen, og ja det ender med en middelmådig prestasjon. 

Marco Asensio (2): Fortsetter sin elendige formkurve, hvor han ikke tilfører noe som helst, verken på høyre eller venstre kant. Faller ofte lavt i banen, og utfordrer ikke spillerne foran seg med teknikk, hurtighet eller skudd. Må opp mange hakk til den kommende sesongen. 

Karim Benzema (3): Kommer aldri inn i kampen slik vi har sett han tidligere i sesongen, og mistet nok formtoppen i skadeavbrekket. Gjør et par gode kombinasjoner tidlig i kampen, men i den andre omgangen er han omtrent usynlig hele veien. Ingen stor kamp, men franskmannen må få lov å ha noen svake kamper han og. 

Brahim Díaz (6 BB): Får en pangstart på kampen, hvor han holder lekestue med forsvaret og scorer sitt første mål i Real Madrid-drakt. Er aktiv, og omtrent den eneste som skaper noe som helst for Los Blancos, men sliter da han ikke får noe hjelp fra sine medspillere. Banens beste i kveld, og det blir spennende å se hvor han havner på lån. 

Innbytterne: 

Luka Modric (3): Kommer inn for å binde forsvaret og midtbanen mer sammen, men lykkes absolutt ikke med dette. Real Madrid har ballen mindre, og utretter mindre med kroaten på banen enn Isco. Jobber hardt, men det kommer dessverre ikke annet ut av det enn et par baklengsmål. Blir spennende å se hvilken fremtid han går i møte. 

Lucas Vázquez (2): Kommer inn, og gjør som han har gjort store deler av sesongen - ingenting. Har et par gode løp, og jobber hardt den tiden han er på banen, men skaper absolutt ingen farligheter. Svakt innhopp, og burde muligens sendes på lån eller selges den kommende sesongen. 

Vinícius Júnior (5): Gjør egentlig et veldig godt innhopp i form av det han bidrar med, og det han skaper, men det resulterer dog ikke i noen scoringer. Er aktiv, utfordrer forsvaret med både hurtighet og teknikk, men den siste pasningen sitter ikke helt, samtidig som han ved flere anledninger har få å spille til. 

Hvem syns du var Real Madrid sin beste spiller mot La Real? 

Pmn6