Extra large  avc4451
TAP: Brahim Díaz scoret et drømmemål, men Real Madrid gikk likevel på tap mot Real Sociedad forrige søndag.

Før kampen: Real Betis (H)

Real Madrid tar i mot Real Betis på Santiago Bernabéu til sesongens aller siste kamp.

Real Madrid – Real Betis
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 38
Søndag 19. mai, kl. 12:00
Strive

Real Madrid tar i mot Real Betis på Santiago Bernabéu i morgen formiddag, i det som blir sesongens aller siste kamp. Det kommer til å bli en spesiell kamp for mange, ettersom Real Madrid skal avslutte en av sine aller dårligste sesonger i dette årtusen. I tillegg betyr kampen også farvel med flere spillere som har vært med oss i flere sesonger. Real Madrid gikk på et skuffende tap på Anoeta forrige søndag, og Real Sociedad vant hele 3-1 på hjemmebane. Brahim Díaz kunne by på et lyspunkt i form av en vakker scoring, men det hjalp lite når Jesús Vallejo fikk rødt kort like før pause. Dermed hadde Real Madrid en tøff oppgave foran seg, og det endte til slutt med tap. Nå er det Real Betis som står for tur på hjemmebane. 

Sesongens siste kamp

Når Real Madrid tar i mot Real Betis på Santiago Bernabéu skal spillerne for aller siste gang prøve å redde noe av stoltheten før sesongen er over. Det å avslutte sesongen sterkt virker å være en viktig prioritet for Zinédine Zidane og hans mannskap, spesielt etter fadesen på Anoeta forrige helg. Real Madrid skal altså avslutte en av lagets aller dårligste sesonger i dette årtusen, og det å gi Bernabéu-publikumet en verdig avskjed for sesongen er veldig viktig for klubbledelsen, i følge MARCA. Real Madrid har enda ikke gitt bort poeng på Santiago Bernabéu under Zinédine Zidane, og det er klart at den franske treneren ønsker å fortsette denne statistikken, mens laget samtidig også avslutter sesongen på best mulig måte. 

Det har vært en lang og tung sesong. Real Madrid er nå på sin tredje hovedtrener for sesongen, og det føles veldig rart å tenke tilbake på optimismen de fleste fans følte på i sesongens aller første kamper. Noe av den beste fotballen Real Madrid har spilt denne sesongen var tross alt i de to-tre første kampene av sesongen, med Lopetegui som trener. Siden den tid har Real Madrid sparket to trenere, ansett Zinédine Zidane som trener kun ni måneder etter at franskmannen trakk seg, og kastet bort muligheten til å kjempe om trofeer denne sesongen. Selv om laget vant klubb-VM i desember, betyr nok det svært lite når sesongen nærmer seg slutten, og man ikke har noe som helst å spille for. De fleste spillerne er nok mest ivrige etter at sesongen skal være slutt, og at man endelig kan få løst problemene med spillerlogistikk og begynne på forberedelsene til neste sesong. Spillerkjøpene, som er tilnærmet ferdigstilt før sesongen er over, er et klart signal fra klubben om at laget nok en gang skal være med å kjempe helt i toppen av Europeisk fotball i den kommende sesongen. 

Farvel med Navas og Bale?

Etter den sesongen Real Madrid har hatt er det ingen tvil om at kommer til å bli endringer i laget før den kommende sesongen. Det betyr at morgendagens match kan bety farvel for flere spillere som ikke kommer til å være en del av Zidanes tropp til neste sesong. Blant disse er spillere som ikke alltid har fått så mye spilletid, samt spillere som har vært helt avgjørende for at Real Madrid, før årets sesong, dominerte Europeisk fotball i fem år. Det er klart at ingenting er bekreftet enda, men flere spanske medier har likevel vært klart i sin tale om hvilke spillere som kan bli nødt til å finne seg en ny arbeidsgiver i sommer. Det kan derfor bety at morgendagens kamp mot Real Betis kan være Gareth Bale og Keylor Navas sin siste kamp i en Real Madrid-drakt, og spillerne skal få muligheten til å ta ordentlig farvel med Santiago Bernabéu-publikumet.

Dette kommer til å bli en trist affære for mange, ettersom både Navas og Bale har vært avgjørende brikker i et historisk Real Madrid-lag, uansett hvor mye kritikk de har vært offer for. Gareth Bale skal lenge ha hatt et ønske om å fortsette i Real Madrid, og han ville ikke gi opp prosjektet i Madrid. Det faktum at Zidane har vraket Bale fra troppen til de to siste serierundene er likevel et tegn på at waliseren ikke er en del av Zidanes planer for neste sesong. MARCA meldte tidligere denne uken at Bale ønsket å ta ordentlig farvel med Bernabéu-publikumet mot Betis i morgen, ettersom det mest sannsynlig vil bli hans siste kamp for Real Madrid. Selv om ingenting er avgjort og sikkert enda, må vi likevel ha i bakhodet at vi kanskje ser Bale for siste gang i en Real Madrid-drakt i morgen. 

Det samme gjelder også Keylor Navas, som tilsynelatende har tapt kampen om keeper-plassen til Thibaut Courtois. På mandag kom rapporten fra Jugones om at Keylor Navas ikke var i planene til Zidane til neste sesong, og at Luca Zidane skal fungere som andrekeeper. Samme kilde meldte også noen dager senere at Keylor får bli dersom han ikke finner seg en annen klubb i sommer. Det er likevel en god sjanse for at morgendagens kamp vil bli Keylor Navas’ siste i Real Madrid, og at også han skal ta farvel med Real Madrid-fansen i morgen. 

Tar Benzema rekorden?

Karim Benzema har hatt en strålende sesong, og franskmannen har vært Real Madrids soleklart beste spiller denne sesongen. Benzema har nytt godt av å være Real Madrids hovedtrussel foran mål, og spissen står for øyeblikket med 30 scoringer i alle turneringer. Forrige uke var Benzema tilbake fra skade, og den gang utrykket Zidane at hans landsmann har et sterkt ønske om at denne sesongen skal bli hans mestscorende i en Real Madrid-drakt. Benzema scoret nemlig 32 mål i 2011/2012-sesongen, hvilket betyr at han må score tre mål mot Real Betis i morgen for å kunne slå sin egen målrekord. Franskmannen står også med 21 scoringer i La Liga, og han vil med scoring i morgen stå alene på andreplass på toppscorerlisten, og dermed legge Luis Suárez bak seg. 

Kampen mot Real Sociedad forrige søndag ble likevel en skuffelse for Karim Benzema, og etter en skuffende forestilling av laget gikk også franskmannen målløs av banen. Det er likevel ikke en umulig oppgave for Karim Benzema å score tre mål på hjemmebane, ettersom han faktisk har scoret seks mål de tre siste kampene på Santiago Bernabéu. Dette inkluderer også et hat-trick mot Athletic Club i franskmannens forrige kamp på Santiago Bernabéu. Det blir altså ingen lett oppgave for Benzema i morgen med tanke på å slå hans egen målrekord, med det er nok ingen tvil om at både han og lagkameratene hans vil ha et stort ønske om at han skal klare det. 

Motstanderen

Real Madrid tar altså i mot Real Betis på Santiago Bernabéu i morgen. Betis er en av de største merkevarene i La Liga, og de er en av klubbene som er aller mest fulgt i spansk fotball, til tross for å kun ha vunnet La Liga én gang. Klubben har stort sett befunnet seg i La Liga, og den har i perioder kjempet helt i toppen av spansk fotball. Sevilla-klubben vant også den spanske cupen i 2005, men siden den tid har Betis slitt med å komme seg tilbake på det nivået de har vært tidligere. I 2009 rykket Betis ned til Segunda División, og de brukte to sesonger på å komme seg tilbake i La Liga. I 2014 rykket Sevilla-klubben ned igjen, men da rykket de rett opp igjen. I fjor havnet laget på en svært sterk sjetteplass i La Liga.

Det var derfor stilt store forventninger til Real Betis denne sesongen, og med en rekke imponerende signeringen, var det mange som trodde at Betis skulle være med å kjempe om en plass i neste års Champions League. Slik har det likevel ikke gått for Betis, og før morgendagens kamp er laget helt ute av kampen om en plass i Europa League til neste sesong. Trener Quique Setién sitter neppe veldig trygt i stolen sin etter en skuffende sesong, og for to uker siden ble Julen Lopetegui observert på tribunen i lagets bortekamp mot Eibar. Det har likevel vært noen lyspunkt i Betis denne sesongen, og det har vært i form av Sergio Canales og Giovani Lo Celso, som begge har levert strålende sesonger. Betis sliter likevel med å score mål, og fraværet av en stabilt god spiss har vært tydelig denne sesongen. 

Historie

Real Madrid og Real Betis har en relativt lang historie mellom seg, og lagene har møtt hverandre hele 109 ganger opp igjennom historien. De helhvite fra Madrid har gått seirende ut av oppgjøret 62 ganger, mens Betis har tatt tre poeng mot Real Madrid 24 ganger. I tillegg har oppgjøret mellom lagene endt uavgjort 23 ganger. 

De siste sesongene har bydd på flere underholdende og spennende oppgjør mellom lagene, og senest forrige sesong tok Real Betis med seg alle tre poengene fra Santiago Bernabéu i La Liga. Dette kom etter en sen scoring, fire minutter på overtid, av Antonio Sanabria. Det motsatte oppgjøret i Sevilla ble et oppgjør som mange kommer til å huske i lang tid framover. Kampen endte med 3-5-seier til Real Madrid, hvor begge lagene ledet oppgjøret minst én gang hver. 

Real Madrid møtte også Betis i Sevilla tidligere i sesongen, i det som viste seg å bli en svært spennende kamp på Benito Villamarrín. Real Madrid tok en tidlig ledelse med en Luka Modric-scoring, men etter en drøy time spilt utliknet den tidligere Real Madrid-spilleren Sergio Canales for hjemmelaget. Dani Ceballos spilte mot sin gamle klubb på sin gamle hjemmebane, og den spanske midtbanespilleren avgjorde kampen med et smart frispark i lenge hjørnet kort tid før slutt. Dermed vant Real Madrid 1-2 borte mot Real Betis i januar. 

Mulig lagoppstilling:

                                         Navas
         Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo
                 Modric, Casemiro, Kroos
                   Bale, Benzema, Brahim

Pmn6