Extra large 2av5009
TAP: Los Blancos klarte ikke å avslutte sesongen på en positiv måte, men Vinícius var igjen god.

Real Madrid 0-2 Real Betis

Det endte med tap i sesongens siste kamp for Real Madrid, hvor Real Betis ble for sterke.

Real Madrid 0-2 Real Betis
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 38
Søndag 19.mai, kl:12.00

0-1 Loren Morón (61') - Assist: Andrés Guardado
0-2 Jesé Rodríguez (75') - Assist: Junior Firpo

Søndag formiddag var det klart for sesongens aller siste kamp for Real Madrid, da Real Betis gjestet et glissent Santiago Bernabéu. Ingen av lagene hadde noe som helst å spille for, da Los Blancos hadde sikret sin tredjeplass, og Los Verdiblancos ikke hadde mulighet til å nå verken Champions League eller Europa League. Dette ville for noen spillere være siste gang de representerer sine respektive lag, og samtidig siste gang Quique Setien leder Real Betis for denne gang. Uansett om de hadde noe å kjempe for eller ikke, så var det ventet at begge lag ville gjøre sitt beste for å avslutte sesongen på en god måte. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Llorente, Valverde (Isco 69') - Brahim (Asensio 60'), Benzema (Lucas 76'), Vinícius 

Real Betis: López - Mandi, Bartra, Feddal - Guerrero, Kaptoum (Jesé 68'), Carvalho (Sidnei 90'), Guardado, Firpo - Lo Celso, Moron (Tello 74')

Stolpen i veien

Det var gjestene som åpnet med å presse Los Blancos høyt, og gjorde det vanskelig for vertene å spille seg ut fra forsvar i begynnelsen. Nærmest de første minuttene var omsider Vinícius, da han fikk en fot på et utspill fra López, men målvakten fikk tak i ballen igjen. Et kvarter ut i oppgjøret kom Real Betis til deres første sjanse da Guardado chippet et frispark inn mot Lo Celso, men headingen til argentineren endte rett i klypene til Navas. Ti minutter senere var vertene frempå, hvor Marcelo sendte kula en liten meter utenfor mål fra 20 meter. Like før halvtimen var Bartra på farten fremover, hvor han klemte til fra like utenfor 16-meteren, og Navas tok ingen sjanser da han dyttet ballen over tverrliggeren. 

Noen minutter senere var en nok en forsvarer på farten, da Varane ble spilt på løp langs siden, og sendte kula inn i feltet. Guerrero fikk en fot på ballen, og sendte den rett til Benzema som hadde tid til å sikte, men forsøket endte rett i stolpen. Los Blancos fikk hurtig tak i ballen igjen, og Valverde klemte til fra langt hold, men denne gang slo López unna. Gjestene gikk omsider rett i angrep etter dette, hvor Firpo spilte Lo Celso i bakrom, og argentineren forsøkte en frekk lobb, men Navas var igjen god og slo unna. Snaut ti minutter før hvilen så svingte Guardado et frispark inn på ny, og denne gang var det Firpo som dukket opp og headet ballen en meter over mål. Like før slutt var Lo Celso frempå igjen, og denne gang forsøkte han lykken fra skrått hold, men Navas holdt forsøket relativt lett. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 0-0. 

Los Verdiblancos dominerer

Det var vertene som kom til den første sjansen i andre omgang, hvor Brahim sendte ballen på tvers av feltet til Benzema. Franskmannen brukte litt for langt tid, og skuddforsøket ble til slutt blokkert. Noen minutter før klokka viste en time så stormet Vinícius fremover, hvor han fintet vekk en forsvarer i boksen, før han kun hadde Pau López igjen, men unggutten tok et par touch for mye, og sisteskansen reddet avslutningen til brassen. Like etter klokka passerte timen, så ble Guardado spilt frem på siden, og mexicaneren slo en perfekt ball tvers gjennom feltet til Morón som smalt ballen i mål via nettaket til 0-1. 

Gjestene fra Sevilla fortsatte å dominere oppgjøret, og noen minutter etter scoringen så kom Carvalho på et langt løp oppover i banen før han slapp til Lo Celso som klemte til, men nok en gang var Navas god og reddet. Corneren ble tatt hurtig, og endte opp i returrommet hos Carvalho som på meget lekkert vis fant Lo Celso i feltet. Spilleren fra Argentina hadde god tid, men klarte utrolig nok å skru ballen like utenfor det lengste hjørnet. Et kvarter før full tid så stormet Firpo forbi Carvajal, og inn i boksen, hvor Navas kom frem for å stoppe backen, men da slapp han 45 grader ut til Jesé, og angriperen satte ballen enkelt i det åpne målet. Den tidligere Real Madrid-spilleren feiret ikke, og unnskyldte seg til fansen etter scoringen. Resten av kampen ble en transportetappe for begge lag, som gjorde svært lite ut av seg, og det endte derfor 0-2 på Santiago Bernabéu. 

Los Blancos tapte dermed sesongens siste kamp, og fullførte deres verste sesong på 23 år. Tre trenere har ledet klubben denne sesongen, hvor Julen Lopetegui var førstemann ut, dog uten hell. Santiago Solari tok over som midlertidig trener, og gjorde egentlig sakene relativt greit, sammenliknet med Lopetegui, men eliminasjonen i 8.delsfinalen av Champions League ble kostbar for han. Mot slutten av sesongen ble det annonsert at Zinedine Zidane igjen var tilbake som hovedtrener for Real Madrid, og selv om det ikke har vært en vellykket tid så begynner arbeidet for den kommende sesongen nå. Det er ventet at Los Blancos, ledet av Zizou vil gjøre en rekke endringer på laget i sommer for å rette opp inntrykket fra denne fadesen. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse: 47.3%
 • Antall skudd: 9
 • Skudd på mål: 2
 • Antall pasninger: 467
 • Vellykkede pasninger: 402 (86%)
 • Nøkkel-pasninger: 7
 • Driblinger forsøkt: 22
 • Vellykkede driblinger: 11
 • Hjørnespark: 1
 • Offside: 1

Hva er dine tanker etter kampen mot Real Betis? 

Pmn6