Extra large  he27360
TIL 2023: Toni Kroos har bestemt seg for å forlenge kontrakten sin med Real Madrid.

Kroos: – Vi kommer tilbake

Tyskeren var i godt humør da han stilte opp for pressen etter å ha forlenget med Real Madrid.

Toni Kroos har vært en av Real Madrids aller viktigste spillere etter overgangen fra Bayern München i 2014. Totalt har det blitt 12 titler, der tre har vært i Champions League og én i LaLiga. Nå har tyskeren bestemt seg for å forlenge kontrakten med klubben. Mandag stilte 29-åringen opp på Santiago Bernabéu for å svare på pressens spørsmål.

Les også: Offisielt: Kroos til 2023

På dine fem sesonger i klubben har du vunnet 12 titler. Føler du deg klar for å fortsette suksessen?

Dette er en spesiell dag for meg. Jeg er veldig glad. Jeg har hatt mye suksess her i Real Madrid, og jeg er sikker på at vi kommer til å ha mye suksess også i årene som kommer.

Dette har ikke vært en positiv sesong for dere. Det snakkes mye om spillere inn og ut, men du har valgt å forlenge kontrakten. Hva betyr dette for deg, og hvilke mål har du satt deg for den nye etappen?

Forlengelsen er veldig spesiell for meg. Det er et signal fra klubben om at de er fornøyde med jobben jeg gjør. Jeg og Real Madrid har et veldig spesielt forhold. Jeg kom her i 2014, og allerede fra den første dagen har jeg følt at klubben har verdsatt meg. Jeg har også hjulpet klubben med å vinne titler og ha suksess. Vi har et veldig spesielt forhold, og nå fortsetter vi sammen for å oppnå enda mer suksess.

Hva har Zidane sagt til deg (den siste uken)? Har det vært noen tvil om din fremtid?

Jeg kommer selvsagt ikke til å avsløre noe vi har sagt i private samtaler, men hvis han hadde hatt tvil om min fremtid, ville jeg ikke ha vært her for å snakke om kontraktforlengelsen min.

Hva er det Real Madrid har manglet denne sesongen? Hva må forbedres?

Denne sesongen har ingen spillere nådd sitt toppnivå. Når det skjer med så mange spillere samtidig, er det vanskelig å lykkes. Men vi er alle mennesker, dette må sies. For meg er det litt normalt med en nedtur etter tre suksessfulle. Det som ikke er normalt, er å vinne tre Champions League-titler på rad. Det burde nesten være umulig. Men nå er vi alle motiverte, jeg også, for å lykkes neste år, og for å vinne titler igjen. Jeg er fornøyd med å være her i fire nye år. Jeg er sikker på at vi kommer til å lykkes.

Hvilken melding vil du sende til fansen?

Vi kommer til å gi alt for å nå toppen igjen. Jeg kan ikke si at vi kommer til å vinne alt, men vi kommer til å gi vårt beste, og dette er viktig. For å klare dette, trenger vi også fansen med oss på laget. De var ekstremt viktige for at vi skulle klare å oppnå vår tidligere suksess, og de kommer til å være viktige igjen i fremtiden.

I går sa Mbappé at han ønsket seg mer ansvar, enten i PSG eller i en annen klubb. Ville du likt å hatt Mbappé i Real Madrid?

Jeg liker Mbappé som spiller, men dette er ikke et spørsmål for meg. Jeg har kanskje forlenget kontrakten, men jeg har ikke råd til å kjøpe Mbappé (ler). Så dette er et spørsmål for klubben.

Du har spilt fem år på midtbanen til Real Madrid. Hvordan ser du på mulighetene for at Zidane kommer til å justere din rolle på banen og gi deg nye ansvarsoppgaver?

Jeg bekymrer meg ikke mye for dette. Zidane kjenner meg godt, og han vet hvilke posisjoner jeg kan spille i. Jeg kan alltid endre meg litt,  det kommer an på lagoppstillingen, motstanderen og så videre. Men i cirka 90% av kampene har jeg spilt som 8-er, og dette er den perfekte posisjonen for meg.

Etter så mye suksess i tidligere år, hvor tøff har denne sesongen vært for deg personlig? Har du noen gang tenkt på å søke nye utfordringer i en annen klubb?

Sesongen har definitivt vært skuffende, spesielt for oss som er vant med å vinne. Hvis du ikke er vant med å vinne, er det lettere å tåle motgangen, men for oss er det ikke det. For meg er det normalt at vi ikke klarer å opprettholde nivået vi har satt oss de siste årene, for det er ikke mulig å vinne Champions League hvert eneste år. Spesielt nå som jeg har sett semifinalene i Champions League, og jeg ser de engelske klubbene gi alt med sin mentalitet og aggressivitet. De gjorde alt for å nå finalen, og i de kampene kan du se hvor vanskelig det er å komme til finalen, å vinne trofeet. Å vinne tre år på rad, det er virkelig spesielt. Greit, nå har vi hatt en tøff sesong, og det liker jeg ikke. Jeg skulle ønske at vi spilte mye bedre, men dette kan vi ikke gjøre noe med nå. Det eneste vi kan gjøre, er å tenke fremover og forberede oss neste sesong, så får vi se hvordan det går. Men jeg er fortsatt lykkelig her. Jeg er ikke kun lykkelig i klubben når vi vinner. Nå ser jeg frem mot å forbedre meg igjen, sammen med resten av laget.

Zidane har snakket om Pau Pogba, en spiller som han liker godt. Ville det ha bekymret deg om han ble kjøpt, eller tror du at dere er kompatible på banen?

Jeg liker Pogba som spiller, men jeg kan ikke påvirke dette. Jeg kan bare gjøre hva jeg har gjort de siste årene, som er å kjempe for min plass og spille bra. Når jeg spiller på mitt høyeste nivå, tror jeg ikke at jeg vil ha noen problemer.

Sesongen har vært skuffende, men hva synes du om ditt eget år? En del av supporterne er misfornøyd med spillet ditt. Hvis du skal vurdere din egen sesong, vil du si at du har vært på ditt beste?

Jeg har sagt mange ganger, for eksempel etter Ajax-kampen, at jeg er den første til å innrømme at jeg ikke har spilt på mitt beste nivå. Det må du huske. Jeg har ingen problemer med å innrømme dette. Når jeg snakker om "alle sammen", inkluderer jeg også meg selv.  Spansken min er ikke så bra, men du kan forstå hva jeg mener. Jeg et stort ønske om å forbedre mitt nivå. Mine fire første år i klubben var veldig gode, men denne sesongen har ikke vært like bra. Men jeg er fortsatt den samme spilleren, og jeg er sikker på at jeg fortsatt har 3-4  år igjen på toppnivå.

Hva har smertet deg mest denne sesongen, for deg personlig? Føler du at  deler av kritikken i blant har vært urettferdig?

For meg er laget viktigst. Jeg er en spiller som spiller for kollektivet, og for å forbedre medspillerne mine. Jeg spiller ikke for meg selv. Hvis du har sett meg spille, vet du dette. Jeg ønsker ikke å score 50 mål hver sesong - spillet mitt dreier seg om å kontrollere kampene, å løfte nivået til laget. Jeg prøver alltid å forbedre medspillerne mine, å gi dem pasninger og spille dem gode. Denne sesongen har det ikke vært på det samme nivået som før, men jeg tror at motgangen har skyldtes et kollektivt problem, ikke et individuelt. 

For tre år siden sa du at du ønsket å avslutte karrieren din her, og at du ikke så for deg å spille som 35- eller 36-åring. Du har nå forlenget til 2023. Da vil du være 33 år. Kommer dette til å være din siste forlengelse?

Ja, akkurat nå er ønsket mitt å legge opp i Real Madrid. Dette ønsket har ikke endret seg. Jeg tenker fortsatt at jeg ikke kommer til å spille som 38-åring, men målet mitt er at dette blir min siste store kontraktforlengelse.

Er du redd for at det kommer til å bli en revolusjon på overgangsfronten i sommer, at det kommer til å bli store endringer i stallen?

Jeg vet ikke hvor mange endringer som kommer, men dette er ikke et spørsmål for meg. Jeg kan bare si at jeg aldri har tvilt på min egen fremtid. For en måned siden skrev AS at jeg ønsker å dra, men dette var ikke sant. Jeg ønsker å bli værende her, og i dag har dere fått bekreftelsen på det. 

Det snakkes om store endringer på midtbanen. Ser du for deg at du ikke kommer til å være like viktig neste sesong?

Jeg kan ikke svare på dette. Igjen må jeg si at dette ikke er opp til meg, men jeg kommer til å være viktig neste sesong også.

Har dere manglet sulten etter å vinne denne sesongen? Er dere mette? 

Jeg vet ikke. Det er vanskelig å svare på. Jeg ser et lag og en spillergruppe som alltid er motivert og forbereder seg bra. Jeg vet at vi har hatt mange kamper denne sesongen hvor det ikke har virket slik. Noen ganger seg jeg kampene i reprise, og tenker: "Jeg forstår de som tenker at vi ikke er motiverte." Men for meg har vi også manglet evnen til å snu kampene hvor vi har underprestert, for eksempel når vi har kommet under 1-0. Disse kampene har vi ikke vært gode nok på å snu.  I tidligere sesonger har vi vært veldig gode på dette, særlig hjemme på Santiago Bernabéu med fansens støtte. Men vi kommer til å prøve å rette opp i dette neste sesong, med stor motivasjon.

Dere har i din tid vunnet tre Champions League-titler, men kun én ligatittel. Hva er din forklaring på dette?

I LaLiga har vi rett og slett manglet stabilitet. Så enkelt er det. De siste årene har vi vært veldig gode på å levere når det gjelder, for eksempel i utslagsrundene i Champions League, men å gjøre dette i 38 kamper, er vanskeligere. Jeg er enig med deg i at vi må forbedre oss mye på dette området. LaLiga handler om arbeidet fra dag til dag, og vi må forbedre oss her. På fem år har vi bare vunnet én ligatittel, og dette tallet burde ha vært høyere.

Dere har hatt mange tøffe øyeblikk i løpet av sesongen. Vær ærlig, har du aldri tenkt på å dra?

Nei. Det eneste jeg tenker, er at jeg vil bli for å forbedre situasjonen. Jeg ønsker å dra når vi er på topp. Heldigvis mener klubben det samme, og derfor sitter jeg her i dag.

Pmn6