Extra large sergiooo
LEGENDARISK: Sergio Ramos har fått en helt spesiell status i Real Madrid etter overtidsmålet i finalen av Champions League i 2014.

Ramos: – Det er mitt livs viktigste mål

Sergio Ramos møtte Real Madrid TV i går for å se tilbake på La Décima, fem år siden triumfen i Lisboa.

I går var det fem år siden Real Madrid vant sin tiende Champions League-tittel, La Décima, på Estádio da Luz i Lisboa. Siden den tid har Real Madrid vunnet tre Champions League-titler på fem sesonger, og laget har gått ned i historiebøkene som ett av tidenes beste lag. Det startet likevel i Lisboa i 2014, etter hele tolv år uten en triumf i Europas gjeveste klubbturnering. I sentrum av alt sto Sergio Ramos, Real Madrids nåværende kaptein, spilleren som har ofret alt for klubben siden han ble hentet til Madrid i 2005. 

Les også: Spillerkåringer: 2018/2019-sesongen

Real Madrid lå under med ett mål mot Atlético Madrid i finalen da sluttminuttene begynte i Lisboa, i en kamp Real Madrid i det store og hele hadde dominert. Bale hadde blant annet hatt flere store sjanser, men det ville seg ikke helt for Real Madrid. Champions League-spøkelset virket å hjemsøke Real Madrid nok en gang. To og et halvt minutt på overtid stiger Sergio Ramos til værs på hjørnespark og stanger ballen i mål, Real Madrid scorer tre ganger i ekstraomgangene og vinner sin tiende Champions League-tittel. Sergio Ramos satt seg ned med Real Madrid TV i går for mimre tilbake til den store kvelden på femårsjubileet til La Décima:

Fem år har gått, men det føles som om det var i går. Fotballen går veldig fort, men jeg klarer ikke å la være å bli glad av dette. Det endret klubbens historie, det hadde vært lenge siden vi vant Champions League, og det var min første mesterligatittel. I tillegg kom det da det så ut som at vi hadde tapt. 

Mitt livs viktigste mål

Etter det øyeblikket fortalte jeg moren min at jeg kunne dø fredfullt. Det er det aller beste målet i min karriere, ikke bare på grunn av hva det målet representerer for meg, men også for fotball og for klubben. 

Tankegangen like før hjørnesparket

Jeg er veldig optimistisk helt fram til siste sekund, og jeg trodde at det var mulig. Jeg drømte om at den perfekte ballen skulle komme, og at jeg skulle komme først på den og stange den i mål. Og det var det som skjedde: en flott ball fra min "bror" Modric, som løftet ballen høyt og plasserte den akkurat der jeg ville ha den. Jeg satte den ikke i mål med hodet, jeg satte den inn med sjelen. 

Lagpraten før ekstraomgangene

I de øyeblikkene er det treneren som snakker, og jeg sier også noen få ord. Hva som enn skulle skje, så kunne vi dra hjem med hodet hevet. Vi hadde gitt alt på den banen. 

Feiringen

Jeg dedikerte målet til min kone Pilar, og Sergio, som nettopp var blitt født. Hele familien min var på stadionet, utenom min kone og min sønn, ettersom fødselen hadde funnet sted noen få dager før finalen. Feiringen var til dem. Også til mine besteforeldre, som alltid dedikerte mye tid for å passe på meg. Bestefaren min fortalte meg at han en dag kom til å dø, og at han trodde det ville skje uten å se meg vinne Champions League.

Gratulasjoner fra Casillas

Han sa til meg: «Bror, du er sjefen, jeg elsker deg». Jeg har en spesiell forkjærlighet for Iker etter et forhold som har vart i mange år. Vi er gode venner. 

Presidentens ord før finalen

Det var en fin gest av ham å vise at han hadde tiltro til meg. Det gjør at du føler deg enda litt viktigere, og jeg kunne videreføre den selvtilliten til gruppen. At vi var såpass samlet ga belønning til slutt. 

Hvor mye hadde du drømt om det øyeblikket?

Jeg stoppet aldri å drømme og jobbe med utholdenhet for å ha det ønske om å vinne Champions League. Jeg mistet aldri håpet om å vinne det. Finaler skal ikke spilles, de skal vinnes. Vi har vært veldig heldige som har spilt mange Champions League-finaler, og vi har vunnet flesteparten av dem. Feiringen på Cibeles, etter så mange år, var et unikt øyeblikk. 

Et mål for historiebøkene

Det kommer alltid til å være et mål for historiebøkene. Det var en laginnsats, og mye ofring skulle til for at vi ble historiske, og at resultatet ble som det ble. Det var opp til meg å score målet, men vi kommer til å komme i historiebøkene som et lag, ikke bare på grunn av Sergio Ramos sitt mål. 
Pmn6