Extra large  3am8259
SIST GANG: Real Madrid vant den spanske supercupen i forkant av 2017/2018-sesongen, men fikk ikke spille finale i fjor.

Real Madrid deltar i Supercopa de España

Real Madrid skal delta i den spanske supercupen, etter endringer i formatet av turneringen.

Selv om Real Madrid ikke har vunnet noe som helst innenfor spansk fotball denne sesongen, skal laget likevel få muligheten til å delta i den spanske supercupen. Turneringen vil nemlig gjennomgå flere endringer fra og med den kommende sesongen, hvilket betyr at Real Madrid skal møte Valencia, Atlético Madrid og Barcelona i en "miniturnering", hvor lagene skal gjøre opp om det spanske supercup-trofeet. Tidligere har turneringen blitt spilt over to oppgjør mellom de to lagene som har vunnet La Liga og Copa del Rey. Før fjorårets sesong ble oppsettet endret slik at det kun ble spilt ett oppgjør mellom lagene. Nå har det spanske fotballforbundet nok en gang endret formen av den spanske supercupen, og turneringen vil nå bestå av fire lag.

Les også: Vallejo: – Jeg skal hjelpe laget neste sesong

Tidligere har også oppgjøret blitt spilt i august, i ukene før sesongen starter. Dette kommer ikke til å være tilfellet denne gangen, ettersom turneringen flyttes til begynnelsen av januar. Fire lag skal altså delta i turneringen, og det blir cupmester Valencia, ligamester Barcelona, og Atlético Madrid og Real Madrid som kom på andre- og tredjeplass i La Liga. Ettersom Barcelona allerede hadde kvalifisert seg til turneringen ved å vinne den spanske ligaen, betyr det at plassen, som vanligvis skal gå til andreplassen i Copa Del Rey, nå går til Real Madrid. Datoene for semifinalene er satt, men hvilke lag som møter hvem er enda ikke avklart. Det vil bli gjort etter trekning. 

Sist gang Real Madrid deltok i Supercopa de España var i forkant av 2017/2018-sesongen, og da stakk hovedstadslaget av med seieren mot erkerival Barcelona. Real Madrid vant hele 5-1 over to kamper, og oppgjøret er nok et svært godt minne for de fleste Real Madrid-fans. Cristiano Ronaldo scoret et fantastisk mål på Camp Nou, før han ble utvist få minutter senere, da han fikk sitt andre gule kort for filming. Marco Asensio var ikke mye dårligere enn sin lagkamerat, og også den spanske unggutten scoret to vanvittige langskudd over de to kampene. Etter ett år uten deltagelse i den spanske supercupen, burde det være et revansjelysten Real Madrid-lag som skal bryne seg på de beste lagene i Spania i januar. 

Kampdatoene blir som følger: 

  • Semifinale 1: 8. januar, 2020
  • Semifinale 2: 9. januar, 2020
  • Finale: 12. januar, 2020
Pmn6