Extra large flomoney 123
INTERVJU: Florentino Pérez stilte opp i et åpenhjertig intervju med Onda Cero mandag kveld.

Pérez: – Ødegaard er en av stjernene om et par år

Florentino Pérez ble intevjuet av Onda Cero mandag kveld.

Mandag kveld gjorde Real Madrid sin klubbpresident Florentino Pérez noe han ellers nesten aldri gjør, da han stilte opp hos Onda Cero for et eksklusivt intervju. Presidenten ble spurt om alt fra Cristiano sin avskjed, til kontraktstilbud fra Kina, og ikke minst vår egen Martin Ødegaard. Florentino var unormalt ærlig til en mann av hans posisjon å være, og tok seg god tid til å besvare en rekke spørsmål fra Onda Cero sin journalist. Nedenfor kommer en oversatt versjon av det klubb-presidenten snakket med Onda Cero om: 

Cristiano ønsket en ny utfordring, og utnyttet finalen i UEFA Champions League til å si det. Han er den beste spilleren jeg noen gang har signert. Hans ni år i klubben har vært eksemplariske, og skapte aldri noe problem. 
Jeg har aldri hatt noe trøbbel med Cristiano, heller ikke over penger. Mitt forhold til han har alltid vært bra. 
Cristiano spurte aldri Real Madrid om å betale hans skatte-bot. Han ønsket en forandring, og samtidig forbedre sin kontrakt. Til syvende og sist så fant han det i Juventus, og det var en god løsning for alle. 
Disse spillerne behøver nye utfordringer, og til slutt så fant han en ny familie i Juventus, hvor han er lykkelig, og om han er lykkelig så er vi alle lykkelige. Jeg kommer ikke til å fortelle deg om jeg snakket med han, jeg snakker ikke om penger eller ting som det. 
Cristiano Ronaldo fikk et tilbud, og han var bestemt, og samtidig følte vi at med Asensio, Bale og Vinícius så hadde vi god dekning. Om jeg noen gang snakket med Cristiano etter han dro? Intime samtaler, og ting teller ikke. 
Jeg tror ikke at Real Madrid sitt problem denne sesongen har vært fordi vi ikke har hatt en riktig spiller til å erstatte Cristiano. Zidane forlot klubben fordi han var utslitt, hvilket også skjedde med samtlige spillere denne sesongen, med unntak av Benzema. 
For meg så er Champions League kongen av alle turneringer. Zidane følte er kraftig press, noe som sliter på deg i lengden, hvor vi så at både spillerne og treneren var utslitte. Zidane bestemte seg for å hvile. Han ringte meg, og fortalte at han hadde bestemt seg.
Når Zidane bestemmer seg for noe, så er det veldig vanskelig å påvirke til og endre mening. Han har vært slik siden jeg først signerte han som spiller. Det var ikke personlig. Han hadde bestemt seg for å forlate klubben fordi han var utslitt. Forholdet med han var og er perfekt. 
Folk bruker Luca for å såre Zidane, og det er en pervers ting. Når Zidane forlot klubben så var Lopetegui førstevalget. Det var ikke mange hovedtrenere som var ledige. Klopp var under kontrakt de neste fem årene, og de andre trenerne hadde også lange kontrakter, utenom Lopetegui.  
Flere ganger så har en hovedtrener signert for en klubb fra landslaget uten at noe har skjedd. Jeg vet ikke hva som skjedde, noen må ha irritert Rubiales. Julen trodde det var bedre å være ærlig, og føre var ved å fortelle det til alle før verdensmesterskapet begynte. 
Selv Rubiales trodde at alt var bra. Dagen etter så må noe ha skjedd, jeg vet ikke om noen ringte han eller hva som skjedde. Jeg hadde snakket med han personlig, og alt var fint tidligere. Jeg vet fortsatt ikke hvorfor han endret mening. 
Real Madrid betalte ikke noe til Det Spanske Fotballforbundet fordi de sparket han før vi fikk sjansen. Vi var klare fra begynnelsen av at han skulle lede Spania gjennom VM, og at vi skulle betale en kompensasjon for å kjøpe han fri fra kontrakten.  
Med tiden har vi innsett at problemene laget hadde ikke ble fikset ved å endre trener. Vi tapte flere kamper på rad, og det var veldig vanskelig å innse at dette laget ikke var i stand til å nå det nivået vi trodde på den tiden. 
Vår diagnose er at presset laget var ovenfor gjorde at de ikke klarte å spille til normalen på den tiden. Frem til Di Stéfano sin æra så har vi aldri vunnet så har vi aldri vunnet så mye som i disse seks årene. Vi har konsentrert våre prestasjoner mot UEFA Champions League, og presset var veldig høyt. 
Lopetegui gjorde alt han kunne, men problemet var ikke treneren, det var hodene til spillerne som hadde behov for en pause. Nå ser vi at de var mentalt utslitte, og som en konsekvens av det ble de fysisk utslitte også. 
Fotballverden er irrasjonell, hvor du alltid er nødt til å vinne. Noen av de beste spillerne har blitt fornærmet, de har blitt plystret på, og det er spillere som er på vei inn i historien til denne klubben. Nå ser det ut som at å vinne Champions League er noe som er vanlig, men det er det ikke. Har vi kommet til en avgjørelse? 
Jeg var ikke glad etter at Barcelona røk ut av Champions League mot Liverpool, men det viser verdien av det vi har gjort i disse årene i turneringen. Jeg er lei meg for at spillere har blitt buet på, og for at sånne som deg, journalister, har fornærmet dem. Det er ikke normalt, vi tilfører noe som ikke er riktig. 
Spillerne er mennesker, de vil tre inn i historien til Real Madrid, og jeg anser behandlingen de har fått som urettferdig. Som Zidane sa, så er det ikke slik at de ikke vil, men de kan ikke. De fortjener erkjennelse, og ikke buing. 
Vi har vunnet fire av de fem siste Champions League-troféene, disse spillerne har drept seg selv, og gjennomført noe utrolig for å klare det. Ikke det at de har mistet sulten etter å vinne mer, men de er fullstendig utslitte. Vi må finne ut en måte å få spillerne ut av sumpen på, og det kommer vi til å gjøre. 
Sergio Ramos informerte meg om at det var et tilbud fra Kina, og at de ikke kan betale overgangssummen fordi det er en eller annen regel der eller noe. Ingenting mer enn det. 
Ramos har ikke kommet hjem til meg, og jeg har heller ikke dratt hjem til han. Han kom og besøkte meg på kontoret, og han fortalte at de hadde et veldig godt tilbud fra Kina. Jeg fortalte han at det var umulig for oss å la vår kaptein gå gratis. Vi snakket åpenhjertig.  
Når vi innså at vi ikke hadde noe å spille for denne sesongen, så valgte vi å dedikere de siste elleve kampene som var igjen av sesongen til å forberede den kommende sesongen etter Solari. Zidane kom tilbake uthvilt, og med et ønske om å snu ting tilbake til normalen. 
Zidane tester spillere, og med ro og fred så kommer vi til å finne ut om ambisjonene og sulten vi har manglet dette året er til stede. Jeg har aldri tenkt på å slutte, og jeg kommer til å forlate laget når det går bra, ikke når det går dårlig. Vi kommer til å fikse dette. 
Agenter bruker journalister til å fortelle løgner. Det er ikke normalt for en redaktør i en avis å si at vi har bedratt Ramos ved å betale han mindre enn Bale. Akkurat nå tilhører den best betalte kontrakten i Real Madrid Sergio Ramos. 
Den best betalte spilleren er Ramos. Tidligere var det Cristiano. I tiden til Galacticos så tjente de mer eller mindre det samme. Vi følger nå en skala hvor alle blir tatt vare på. Det er nødt til å være en likevekt, og alle må være fornøyde med innholdet i kontrakten. 
Den som tjener mest gjør det grunnet meritter. Ramos fortjener det, og jeg er glad for at han er vår kaptein, han er en fantastisk spiller. Han la ikke inn et ønske om overgang, hvor han kunne forlate klubben. Jeg fortalte han at idéen om Kina ikke lar seg gjøre. 
Jeg har ikke snakket med Zidane om Mbappé eller Neymar. 
Vi har ikke snakket med Mbappé, ei heller kommer vi til å gjøre det. Vi kommer til å snakke med klubbene til spillerne vi er interesserte i først, ikke direkte med spillerne. Jeg respekterer spillere som er i andre klubber. Paris Saint-Germain spurte oss om å offentlige benekte ryktene i fjor. 
Om vi ønsker oss en spiller fra Paris Saint-Germain så kommer vi til å ringe deres president. Vi kommer til å møte med Zidane 1.juli, og da får vi se. Problemet er ikke kun signeringer. Vi er nødt til å snakke om hvem vi skal kjøpe, men enda viktigere hvem vi skal selge. 
Jeg ønsker ikke å gå inn i en diskusjon over Mbappé eller Hazard. Jeg kommer ikke til å snakke fordi i øyeblikket så spiller de fortsatt , slik som lørdagens finale. Bale? Han er på ferie. Vi har ikke mottatt et tilbud på noen av spillerne i Real Madrid. 
Hazard? Vi har forsøkt å gjøre Hazard til en Real Madrid-spiller i flere år. 
Jeg har snakket over tusen ganger med presidenten til Paris Saint-Germain. Jeg har et veldig godt forhold med alle presidentene til de europeiske klubbene. 
Vi jobber med et prosjekt hvor vi ønsker å drømme igjen, hvor vi får tilbake sulten og ambisjonene. Jeg har allerede vært med på dette tidligere. 
Cristiano sa en gang: "Hvorfor plystrer de? Vi kan ikke plystre." Spillerne tilhører oss, og det burde være en sammenheng med slikt. De er profesjonelle spillere, og de fortjener det ikke. Jeg klarer ikke å være enig med den delen av våre supportere som buer på sine egne spillere. 
Folk applauderte på Anfield når vi slo dem 0-3. Jeg misunner en slik atmosfære, og at vi har den beste som er. Det er journalister som kun reiser til Madrid for å få tilfredsstillelse ved å se oss tape. 
Jeg har vært her siden 2000, og jeg kjenner alle journalistene. I dag så forsvarer Atlético Madrid-journalister Sergio Ramos i kamp mot meg. Jeg forsvarer Real Madrid, og Sergio Ramos, som jeg bragte til klubben, og jeg elsker han som en sønn. 
Jeg ber noen av våre fans om å ikke gi oss en leksjon i Real Madrid, ikke fortell oss hvem vi skal signere eller hvem vi ikke skulle signert. 
Det kan ikke være slik at noen har en permanent besettelse av å skade Real Madrid. Det er ikke normalt for dem å si at vi jukser med Bale sin lønn. Jeg forstår ikke de dårlige intensjonene som enkelte journalister i media har. 
Det er ikke sant. Jeg hørte ikke Sergio Ramos fortelle meg etter Ajax-kampen at jeg skulle betale han det han var verdt, og at han skulle dra. Jeg hørte ikke noe av det i det hele tatt. 
Dette møtet med Sergio, det gjorde meg overrasket fordi jeg har ikke en gang tenkt tanken. Nå forteller jeg sannheten. De fortalte meg om tilbudet, men jeg har ikke lagt mye vekt på det. Det er mange ganger spillere forteller meg om deres tilbud, og ingenting skjer. 
Be Rene Ramos (Sergio Ramos sin bror og agent) om å komme hit og fortelle deg alt. Jeg elsker Sergio Ramos veldig høyt, jeg har gjort alt jeg kan for han, jeg beundrer han med høy følelse. Han har gjort veldig mye for denne klubben. 
Fornyelsen av kontraktene til Kroos og Nacho ble faktisk gjort for et år siden, men av en eller annen grunn så kunne vi ikke gjøre det offisielt før nå. Hvorfor skal jeg si adjø til Keylor Navas? Han har en kontrakt med oss for øyeblikket. 
Folk vet at om jeg kan, så kommer jeg til å hente de beste spillerne i verden. Jeg har aldri blitt tilbudt Griezmann. Ødegaard ankom klubben som 16-åring, og han er tjue år nå. Han er blant de to-tre beste spillerne i Nederland. Om to-tre år så kommer han til å være en av stjernene i Real Madrid. 
Vi er nødt til å gå for unge spillere, grunnet Financial Fair Play. Vi har de beste i Rodrygo, Vinícius, Brahim... De er spillerne som kommer til å vinne Champions League-troféer for oss i fremtiden. 
Carvajal kom når han var ti år gammel, Varane kom når han var 18 år gammel, Ramos når han var 19 år gammel, Marcelo når han var 18 år gammel. Av de fire så er tre av de en del av FIFA Team of The Year. De kom alle sammen unge. Achraf er i Borussia Dortmund, og alle de utlånte vil returnere og vinne med oss. 
Dette er politikken vi er nødt til å adoptere, med unge fremtidige stjerner. Se på Messi. I dag er vi nødt til å jobbe med de unge spillerne som er på utsiden, og som ser at de kan bli fantastiske. Vi kan ta feil, men det er arbeidet som behøver å gjøres. 
Messi var en stor suksess for Barcelona, og det ledet han som barn. Vi var aldri i nærheten av Messi. Jeg har en drøm om at Hazard ankommer klubben dette året. La oss skape et fantastisk lag dette året.
En europeisk Super League er mulig. Vi har ikke stemt imot den nye spanske Supercopa'en. Real Madrid har ikke stemt imot å spille Supercopa'en utenfor Spania. Det har ikke noe å gjøre med ligakamper. Det å spille ligakamper utenfor Spania er som prostitusjon. 
Jeg ringer ikke Rubiales for å klage over dommere. Jeg ringte han ved et tilfelles for å spørre om straffen Vinícius ble snytt for. Jeg sa: "Hei, jeg er for denne VAR-teknologien, jeg klager ikke på dommerne." Jeg ringte for at VAR skal tas i bruk bedre. Det har forbedret spillet så mye. 
€575M for 30 år for å bygge stadionet. Det har ingen betydning på temaet vedrørende signeringer. Stadionet vil gjøre at vi kan tjene veldig mye mer penger i fremtiden. 
Jeg kommer ikke til å signere James nå, kun for å selge ham enda dyrere til en annen klubb. Vi kommer ikke til å drive menneskehandel med spillere. Jovic? Det er spillerne som vi alle liker. Jeg kommer alltid til å kjøpe de beste spillerne i verden når jeg kan. Vi jobber med å skape et drømmelag. 

Hva er dine tanker vedrørende det Pérez hadde å si? 

Pmn6