Extra large real madrid logo
OFFISIELT: Luka Jovic er klar for Real Madrid.

Offisielt: Luka Jović til Real Madrid

Luka Jović signerte tidligere for Eintracht Frankfurt, og nå er han solgt videre til Real Madrid.

Det har i lang tid vært ryktet at Luka Jovic som storspilte på lån for Eintracht Frankfurt forrige sesong, skulle bli en del av Real Madrid den kommende sesongen. Ryktene har variert frem og tilbake, hvor det den siste tiden har virket mindre sannsynlig enn tidligere, men tirsdag formiddag ble det offisielt. Eintracht Frankfurt var første klubb til å slippe nyheten, og like etter kom det fra Real Madrid at Luka Jović har signert en 6-års-avtale som binder han til klubben frem til 2025. 

Angriperen fra Serbia var Benfica sin eiendom forrige sesong, hvor han ble lånt ut til Eintracht Frankfurt, og der leverte han virkelig varene. En klausul i kontrakten mellom klubben gjorde at den tyske klubben kunne kjøpe angriperen for omlag €7M etter denne sesongen, hvilket var noe de benyttet seg av. I perioden etter overgangen ble offisiell så har det verset en rekke rykter om at Real Madrid ønsket å kjøpe angriperen videre, selvfølgelig langt dyrere enn Eintracht Frankfurt gjorde fra Benfica. Tirsdag formiddag brøt nyheten om at klubbene var enige, og Jovic slutter seg til Real Madrid for omlag €60M frem til 2025. 

Luka Jović ble født 23.desember 1997 i en forstad til byen Bijeljina i Bosnia-Hercegovina, men har spilt fotball mesteparten av sitt liv i Serbia, hvilket også er nasjonen han representerer. Han ble etterhvert en del av Røde Stjerne Beograd, hvor han stegvis gikk gradene i klubben før han ble solgt til Apollon Limassol. Overgangen var verdt €2M, men angriperen var kun en del av den kypriotiske klubben i en dag, før han ble solgt videre til Benfica for €6.6M. Han fikk ikke stort med tillit for den portugisiske storklubben, og det førte derfor til at han gikk videre på lån til Eintracht Frankfurt sesongen 2017/18. 

Benfica og Eintracht Frankfurt ble enige om et to-årig lån, hvor den tyske klubben hadde mulighet til å kjøpe serberen for €7M. Jović var på banen 1141 minutter fordelt på 27 kamper i sin første sesong i Bundesliga, hvor han scoret ni mål og spilte to målgivende pasninger. Sesongen 2018/19 gjorde han seg hurtig til førstevalg som spiss for Eintracht Frankfurt, hvor han har vært på banen i 3302 minutter fordelt på 48 kamper. Han scoret 27 mål, og spilte syv målgivende pasninger, hvilket gjorde han svært sentral i laget som ble slått ut på straffesparkkonkurranse i semifinalen av Europaligaen.

Luka Jović er 181cm høy, veier rundt 75kg, og er en angriper som besitter både hurtighet og styrke. Han er en solid avslutter med både høyre og venstre fot, og er samtidig klarer han seg godt med hodet. Posisjoneringen til angriperen er veldig bra samtidig som han klarer å skape gode kombinasjoner med sine lagkamerater, og han anses av mange som en komplett spiss. Høydepunktet i hans karriere kom tidlig i sesongen som akkurat er avsluttet, hvor han scoret hele fem mål mot Fortuna Düsseldorf, samtidig som han scoret i begge semifinaler mot Chelsea. Nå venter omsider en ny utfordring for Luka Jovic da han slutter seg til verdens største fotballklubb, nemlig Real Madrid. Det er ikke bekreftet når spilleren presenteres på Santiago Bernabéu. 

Hva tenker du om at Real Madrid har signert Luka Jovic? 

Pmn6