Extra large jovic
NYSIGNERING: Luka Jovic er Real Madrids nyeste signering

Hvem er Luka Jovic?

Bli litt mer kjent med vår nye storsignering fra Eintracht Frankfurt!

En av toppscorerne i Bundesliga, andreplass på toppscorerlisten i Europa League og den yngste spilleren i en alder av 20 år til å score fem mål i en Bundesliga-kamp, ble tidligere i dag bekreftet klar for Real Madrid. 21-åringen, Luka Jovic, har vært en svært viktig del av et svært underholdende Frankfurt-lag denne sesongen. For to sesonger bestemte Frankfurt seg for å signere spissen for bare syv millioner Euro fra Benfica, og nå sommeren 2019, selger de samme mann for det som ryktes å være en sum på 65 millioner Euro.

Jovic har de siste månedene utviklet seg til å bli et av Europas mest ettertraktede spisser, og store klubber som blant annet Barcelona og Chelsea var også interessert i hans tjenester før han bestemte seg for å signere for Real Madrid. Det som er allmenn kjent rundt 21-åringen er at han er svært atletisk, veldig god i boksen, god med begge bein, bra med hodet og en svært klinisk avslutter.  Men hvem er egentlig denne gutten som ble født i Bosnia, men som spiller landskamper for Serbia? Det tar vi en titt på her.

Les også: Offisielt: Luka Jovic til Real Madrid

Luka Jovic ble født i Bosnia, i en liten landsbygd kalt Batar. Når han var syv år ble han tilbudt en plass på et utviklingsakademi i Beograd og flyttet der sammen med sin far. Der viste han seg fram raskt, og i sin første kamp på akademiet scoret han tre mål. Akademiet bestemte seg for å tilby hans far 50 Euro for hver scoring og i tillegg tilbød de seg å betale transport fra Batar til Beograd.

Etterhvert havnet spissen i Røde Stjerne, hvor han fikk sin profesjonelle debut i en alder av 16 år og fem måneder. Etter to minutter på banen i sin debut scoret han sitt første mål, noe som gjorde han til Røde Stjernes yngste målscorer gjennom tidene. Etter hvert som tiden gikk fikk han en fast plass på laget og viste hvilken talentfull spiller han var.

I februar 2016 gikk ferden videre til portugisiske Benfica. Der hadde han en tøff tid i starten der han kun fikk spille kamper for reservelaget. På 18 kamper for reservelaget maktet han bare å score ved fire anledninger. I sitt opphold i Benfica fikk han kun fire kamper, og han har selv sagt at han hadde hjemlengsel, psykiske utfordringer og at han ikke var moden nok på den tiden.

I forkant av 2017/2018-sesongen ble Luka Jovic tilbudt til flere klubber, og til slutt var det Eintracht Frankfurt som bestemte seg for å hente spissen. Under Niko Kovac' ledelse fikk han 22 kamper fra start og åtte scoringer i Bundesliga i sin første sesong i klubben. Men karrieren hans begynte for alvor å skyte fart i den sesongen som vi nå har lagt bak oss. Jovic endte opp med 17 scoringer i Bundesliga, og ti scoringer i Europa League. Han har bevist at ingenting er umulig i fotball, og tidligere i dag oppfylte han noe som er en drøm for alle unge fotballspillere i verden, nemlig å signere for Real Madrid.

Kilder:

Transfermarkt.com
Breakingthelines.com

Pmn6