Extra large  he12001
EVENTYRLYSTEN: Christian Eriksen ønsker å følge i fotsporene til Luka Modrić, som dro fra Tottenham til Real Madrid i 2012.

Eriksen: – Jeg vil prøve noe nytt

Tottenham-spilleren legger ikke skjul på at han kunne tenke seg en overgang til Real Madrid.

Mange spillere har blitt koblet til Real Madrid denne sesongen. Det har blitt snakket om Eden Hazard, Paul Pogba, Kylian Mbappé og mange flere, men en av de som har blitt koblet sterkest til den spanske hovedstaden, er Christian Eriksen. Tottenham-spilleren varen av de viktigste brikkene i laget som tok seg til Champions League-finalen mot Liverpool i Madrid.

Les også: Realmadrid.no søker skribenter

Onsdag kom bekreftelsen på at den danske landslagsspilleren ønsker seg til Real Madrid. Eriksen lot seg intervjue i EkstraBladet, og var svært åpen om hvilke ønsker han hadde videre.

Jeg føler at jeg er et sted i karrieren hvor jeg gjerne vil prøve noe nytt. Jeg har den dypeste respekt for alt som skjer i Tottenham, og det vil heller ikke være negativt å bli værende. Men jeg har også sagt at jeg gjerne vil prøve noe nytt.

Tottenham er kjente for å være svært vanskelige å ha med i gjøre i overgangsforhandlinger, særlig med Daniel Levy bak roret. Dette har selvsagt Eriksen fått med seg, og han fremhever ønsket sitt om å få avklart situasjonen sin så raskt som mulig.

Jeg håper at det kommer en avklaring i løpet av sommeren. Det er planen. I fotballen ved man aldri når det kommer en avklaring, det kan skje når som helst. Det vil være det beste for alle hvis situasjonen avklares så raskt som mulig, men i fotballen tar ting tid.  Det kommer an på Daniel Levy, og det må dessuten komme en annen klubb på banen. Ellers må jeg sette meg ned ved bordet og forhandle om en ny kontrakt. Man kan ikke selv sette en dato.

Selv om Eriksen føler at det er på tide med noe nytt i karrieren hans, ønsker han ikke å gå hvor som helst. Det virker som at Real Madrid er en av få klubber som kan lokke ham bort fra London-klubben.

Det er ikke mange punkter som Tottenham ikke kan oppfylle. Hvis jeg skal vekk, skal det forhåpentligvis være et skritt opp. Real Madrid ville ha vært en slik klubb, men det krever at Real Madrid ringer til Tottenham og sier at de vil ha meg. Det har de, så vidt jeg selv vet, fortsatt ikke gjort.

Eriksen utelukker heller ikke at han kan ende opp med å bli værende i Tottenham ut kontraktsperioden, altså i 2020.

Det er vanskelig. Det kommer an på mulighetene. Hvis det ikke dukker noe opp, noe som er mer spennende, så hvorfor ikke bli værende i Tottenham? Hvorvidt jeg skriver under på en ny kontrakt eller ikke, kommer an på betingelsene.

Bør Real Madrid signere Eriksen, eller håper du at man heller går for en annen midtbanespiller?

Pmn6