Extra large 0 1
LEGENDE: Roberto Carlos følger fortsatt mye med på sin tidligere klubb og har mye å melde.

Roberto Carlos: – I en tøff sesong vant vi like mye som Barcelona

Den legendariske venstrebacken satt seg ned med Marca for å ta en gjennomgang av en tøff sesong.

Den tidligere vingbacken til Real Madrid har blitt intervjuet av Marca og kommet med sine synspunkter om årets sesong, neste sesong og vidunderbarnet Vinicius Junior. I tillegg blir det en del snakk om Brasil som skal spille Copa America, med Real Madrid-spillerne Casemiro og Eder Militao i troppen. 

Hva skjedde med Real Madrid denne sesongen?

Laget har vunnet mye, og det kommer en tid der du må gi plass til andre fordi det å alltid vinne er umulig. Men i en vanskelig sesong for oss har vi vunnet like mye som Barcelona og Liverpool, fordi vi er verdensmestere som ikke er en liten greie. Det er på tide å tenke på neste sesong. 

Tror du det er på tide å begynne å tenke på å vinne LaLiga Santander som Zinedine Zidane sier?

Man må først tenke på ligaen, som han sier. Etter det med de nye spillerne som kommer inn, kan vi begynne å tenke på Champions Liga og Copa del Rey også. Etter å ha vunnet så mange Champions League tror jeg det er lettere å vinne ligaen nå. Nå har Liverpool vunnet det, men vi blir sterkere. Problemet vi har er at vi har blitt vant til å vinne Champions League og vinne ligaen har blitt glemt. Zidane har vunnet i Europa tre ganger på rad, og derfor ønsker han å komme tilbake til ligaen igjen. 

Det virker som at treneren vil forandre mye. Forventer du et helt annet Madrid? 

Hvis jeg var treneren ville jeg ikke forandret så mye. Laget har nylig vunnet mye. Jeg tror ikke det er behov for for mye endring. 

Eden Hazard, Luka Jovic og Eder Militao er allerede kommet ... ikke dårlig.

Noen må forlate klubben, men 80 prosent av spillerne vil bli. Det er normalt at nye spillere kommer, men det er allerede et vinnende lag der som kan gjøre store ting. 

Hva synes du om Jovic? Kan han spille med Benzema?

Jovic er en flott spiller. Han har hatt en veldig god sesong, og han kommer med ideen om å vinne med Madrid. Jeg vil ønske han lykke til. Alle i Madrid kan spille med hverandre og han kan starte i hvilken som helst kamp sammen med Karim. 

Du blir alltid sammenlignet med Marcelo. Har du fått like mye kritikk? 

Jeg har ikke kritisert han. Vi er veldig forskjellige. Jeg var mer en klassisk back og han har mye kvalitet med ballen i beina, og han har vunnet flere Champions League-titler enn meg. Jeg kommer fra en sterkere familie, han er fra en høyere klasse. Det er synd at han ikke er med i Copa America, men for meg har han vært den beste venstrebacken de siste syv årene. 

Hvem synes du har vært den beste venstrebacken?

For meg er det [Paolo] Maldini, som ikke bare spilte venstreback. Jeg så opp til Branco på grunn av kraften i hans skudd, og han var også brasiliansk, men Paolo var mitt idol. Nå er det mange: Marcelo, Filipe Luis, Jordi Alba, Alex Sandro. 

Hva forventer du fra Brasil i årets Copa America?

Vi har mistet Neymar på grunn av skade og nå vil ting roe seg ned. Jeg håper at vi vinner, men det er vanskelig å vinne på hjemmebane på grunn av fansen og pressen forventer så mye av deg.

Hvilken finale vil du se?

Jeg vil se Argentina i finalen [mot Brasil]. Lionel Messi er en stor spiller. Det er synd at han ikke har vært like heldig med landslaget sitt, men alle tidligere spillere beundrer ham veldig mye. 

Hvilke råd vil du gi til Neymar?

At alt løser seg så snart som mulig, å være lykkelig, og at hvis han trenger hjelp, vet han hvor vi er. Han er vår referanse og vi har ikke han med. I min tid var det Ronaldo, som var et fenomen. Jeg håper det går bra, og at de kan dedikere Copa America-seieren til han.

Det var ingen plass til Vinicius Junior ...

Hvis det er noen som er utelatt som ønsker å være der, er det han. Han er moderne fotball, men vi må respektere Tite's beslutninger. 

Hvorfor tror du han er blitt utelatt? 

Han er veldig ung, han er nettopp kommet til Madrid, og trenerens beslutning er det som gjelder. Men han er en spiller med hele sin fremtid foran seg. Han har allerede vist at han har det han trenger for å lykkes og være en nøkkelspiller for Madrid og Brasil. 

Og Eden Hazard? En Galactico?

Ja visst, han er en toppspiller. En svært avgjørende spiller. 

Synes du Vinicius Junior hadde fortjent en plass i Copa America-troppen til Brasil?

Pmn6