Extra large eden hazard 12.6.2019
SKAL SNART PRESENTERES: Eden Hazard skal i morgen presenteres som Real Madrid-spiller etter overgangen fra Chelsea.

- Hazard er på sitt beste i minst tre år til

Vi har intervjuet TV2s Simen Stamsø Møller i anledning Eden Hazards overgang til Real Madrid.

I morgen skal Eden Hazard presenteres som Real Madrid-spiller etter sin rekordovergang fra Chelsea til Real Madrid. Etter alt å dømme så er belgieren tidenes dyreste kjøp av den spanske hovedstadsklubben og det er et håp om at morgendagens presentasjon skal være på lik linje med presentasjonen av Cristiano Ronaldo for ti år siden, da nesten 80.000 møtte opp for å se portugiseren ikle seg den kongehvite drakten for aller første gang. For å korte ned ventetiden til presentasjonen til Hazard så har vi i Peña Madridista Noruega gjennomført et kort intervju med TV2s Simen Stamsø Møller. Stamsø Møller jobber hovedsakelig med Premier League i TV2, men han jobber også med blant annet Champions League, Europa League og annen internasjonal fotball. 

Real Madrid har hentet en 28 år gammel Eden Hazard for det som ryktes å være over 100 millioner euro. Hva tenker du om overgangen? Godt kjøp av Real Madrid eller godt salg av Chelsea?

Jeg tror alle kom brukbart ut av den dealen. Real betaler mye penger for en med kun ett år igjen på sin kontrakt, mens Chelsea mister sin klart beste spiller. Hadde man sett bort fra kontraktsituasjonen er den prisen for Hazard en no-brainer. 

Eden Hazard har vært Chelsea-spiller siden 2012 og vært en av Premier Leagues beste spillere i flere sesonger nå. Hvilken type spiller er det Real Madrid har hentet og hva kan man forvente av han på banen? Hva er hans største styrker og svakheter, og hvilket spillesystem passer han inn i?

De har hentet den mest begavede spilleren fra Premier League siden Cristiano Ronaldo var der. Faktisk er han bedre enn Ronaldo i mange deler av spillet. Han elsker å ha ballen, og det er omtrent umulig å ta den i fra ham. Dersom laget rundt ham er godt og påskrudd er Hazard en superspiller som kommer til å hjelpe Real Madrid å vinne ting igjen. Den siste sesongen har han vist at han ikke er så aller verst selv når lagkameratene skuffer. Etter min mening bør han operere ute til venstre hvor han får ballen mest mulig.

Eden Hazard er en spiller som ofte vil ha ballen i beina, noe som gjelder for flere av Real Madrids offensive spillere. Hvordan kan du tenke deg at hans samarbeid med for eksempel Karim Benzema vil bli?

Jeg har stor sans for Karim Benzema. Han er en ganske komplett spiss, og kombinasjonsspillet med Hazard tror jeg kommer til å sitte bra fra dag 1, selv om Hazard ikke er en slå-og-gå-spiller. Ingen skapte flere målsjanser enn Hazard i forrige Premier League-sesong.

Eden Hazard har i sin Chelsea-karriere snittet på en målinvolvering hvert 133. spilleminutt. Er det grunn til å tro at dette snittet vil endre seg når han nå bytter ut Stamford Bridge med Santiago Bernabéu.

Nei, snarere tvert i mot. Men det kommer som sagt an på om laget rundt ham holder forventet Real Madrid-klasse.

Den belgiske landslagskapteinen har spilt et voldsomt antall kamper over mange år nå, og vi har sett på spillere som Alexis Sánchez at dette skaper utfordringer når man nærmer seg slutten av karrieren. Hvordan tror du dette vil være med Hazard og har Real Madrid grunn til å bekymre seg?

Det er vanskelig å si, men jeg ser for meg at Hazard er på sitt beste i minst tre år til. Og da er han lett blant verdens ti beste spillere. 

Vi takker Simen for intervjuet og håper at Eden Hazard klarer å prestere på samme nivå i LaLiga de neste sesongene!

Blir Eden Hazard en suksess i Real Madrid?

Pmn6