Extra large golden
NOMINERT: Både Brahim Díaz og Vinícius Júnior er nonimert til den prestisjefylte Golden Boy-prisen.

Fire spillere nominert til Golden Boy

Andriy Lunin, Brahim Díaz, Vinícius Jr. og Rodrygo Goes er blant 100 nominerte til Golden Boy-prisen.

Real Madrid har de siste årene har et betraktelig større fokus på å hente morgendagens helter, og klubben har derfor hentet inn flere av verdens aller største talenter. Blant disse storkjøpene er blant annet Vinícius Júnior, Brahim Díaz, Andriy Lunin og Rodrygo Goes, som alle er nominert til den prestisjetunge Golden Boy-prisen for 2019. Prisen deles ut til den beste spilleren under alderen av 21, og den deles ut av den italienske avisen Tuttosport. Golden Boy-prisen er en av de aller største prisene for unge spillere i verdensfotballen. Listen på 100 spillere vil bli kuttet ned til 20 i midten av oktober. 

Les også: Spillervurdering 18/19: Leiesoldatene

Når man ser på listen over tidligere vinner skjønner man fort hvorfor prisen er såpass prestisjetung som den er. Blant spillerne som har vunnet prisen før finner man blant annet spillere som Lionel Messi, Sergio Aguero, Wayne Rooney, Isco, Paul Pogba og Kylian Mbappé. 

Dermed er det ingen tvil om at de fire nominerte Real Madrid-spillerne befinner seg i celebert selskap på nominasjonslisten, og spillere som Donnarumma, Havertz, Sancho og Joao Félix er også blant de nominerte. Vinícius Jr. og Andriy Lunin kom begge til den spanske hovedstad før forrige sesong, men de fikk nok to forskjellige opplevelser i sitt første år i Spania. Vinícius leverte en kjempesesong for Real Madrid, og i en periode i vår var han lagets aller beste spiller. Lunin hadde et skuffende låneopphold i Leganés, men avsluttet sesongen med å vinne U20 VM, og han ble også kåret til mesterskapets beste keeper. Rodrygo er nominert for sine gode prestasjoner for både Santos og Brasils aldersbestemte landslag, mens Brahim Díaz virkelig markerte seg for Real Madrid i siste kampene av sesongen. 

Fortjener en Real Madrid-spiller Golden Boy-prisen?

Pmn6