Extra large rodrygo og vini
FØLGER LANDSMANN: Rodrygo sier til MARCA at han følger i fotsporene til Vinícius Júnior.

Rodrygo: - Jeg følger hans fotspor

MARCA har intervjuet Rodrygo Goes nå som han har sluttet seg til Real Madrid.

For litt over et år siden så kom Los Blancos til enighet med Santos om en overgang for stortalentet Rodrygo Goes, hvor unggutten skulle slutte seg til klubben sommeren 2019. Angriperen fikk sin debut for den brasilianske storklubben i november 2017, og har siden den tid rukket å nå 49 kamper totalt for Santos. I løpet av de kampene har han scoret ti mål og spilt fem målgivende pasninger, samtidig som han har vært svært sentral i en rekke andre scoringer. 

Nå er tiden kommet hvor unggutten slutter seg til Real Madrid, og det er rettet store forhåpninger til spilleren som kostet klubben €53M et år tilbake i tid. En rekke spørsmål venter omsider, vedrørende hvor han skal spille, hvilket draktnummer han får, og hva som er hans beste posisjon på banen. Noe av dette, og mer har MARCA snakket med spilleren om da de intervjuet han tidligere denne uken. Under kommer en oversatt versjon av intervjuet unggutten gjorde med den spanske avisen. 

I din avskjed med Santos, så sa du at du håpte på store ting i Real Madrid. Hva drømmer du om? 

Kjærligheten til alle madridistas, og en varm velkomst på min presentasjon. Jeg er sikker på at det kommer til å bli slik, fordi siden første gang jeg var i Madrid i september så har de vist meg kjærlighet der. Annet enn det så ønsker jeg masse spilletid. Folk har stoppet meg på gaten, og de gjenkjenner meg. Det har satt et inntrykk i meg. 

Hvordan forestiller du deg presentasjonen på Santiago Bernabéu? 

Jeg regner med at det kommer til å være færre mennesker der enn når Hazard ble presentert, men jeg håper det kommer mange fans, og at de liker meg.

Som omtrent alle fotballspillere fra Brasil så har du ikke hatt en lett oppvekst eller et komfortabelt sosialt liv. Hvem påminner deg om slike øyeblikk? 

Over alt, mine foreldre, det var de som ofret ting slik at jeg kunne komme inn på førstelaget i Santos. Etter de, så ønsker jeg å takke skolen min som alltid stolte på mine evner som fotballspiller, og selvfølgelig Santos fansen. Jeg er nødt til å gi tilbake all kjærligheten de har gitt meg frem til min siste dag i klubben. Jeg kommer til å savne dem... selv om jeg vet at jeg kommer til å spille for andre fantastiske fans, nemlig madridistas. 

Tror du at du kommer til å være med førstelaget fra begynnelsen i Real Madrid? 

Ja, det er det vi har snakket om siden begynnelsen, men om jeg er nødt til å spille for Castilla så er det ikke et problem for meg. 

I Santos så var du en stjerne, men i Real Madrid så er du bare enda en spiller til å begynne med. Kommer det til å påvirke deg? 

Nei, fordi jeg reiser hit med stor ydmykhet. Jeg kommer til å være omringet av store idoler. 

Hvem er den største av de idolene for deg? 

Hazard! Han er en spiller jeg alltid har fulgt. Jeg hadde et bilde av han som bakgrunn på mobilen min, og nå kommer jeg til å spille med han. Forestill deg det! I tillegg må Karim Benzema og Vinícius Júnior nevnes, de to er fenomener. 

Hva kommer du til å si til Eden når du møter han? 

Jeg er sikker på at jeg kommer til å være veldig nervøs. Jeg kommer til å være glad for å møte han. 

Er Vinícius et eksempel å følge med tanke på at han kommer fra Brasil? 

Absolutt. Han er nesten den samme alderen som meg. Han begynte i Brasil, og gikk deretter til Real Madrid. Jeg følger hans fotspor. 

Du har spilt både på venstre og høyre side i angrepet, hvilken foretrekker du? 

Jeg har ingen preferanse. Jeg vil forsøke å gjøre det bra, uansett hvor treneren ber meg spille. I Santos spilte jeg mest på den venstre siden, og muligens foretrekker jeg det, men jeg kan spille på begge sider. 

Du er veldig ung, men du har scoret en god del mål til å være ving. Er du enig? 

Det er positivt, sant? Om jeg begynner å score mål i Real Madrid så vil det være en overraskelse for fansen som ikke kjenner meg så godt. 

Hvilket draktnummer ønsker du å ha i Real Madrid? 

Jeg hadde nummer 11 i Santos, men jeg vet at det er tatt. Jeg finner meg til rette, og så lenge jeg bærer Real Madrid-drakten så bryr jeg meg egentlig ikke. 

Har du snakket med Benzema? Hvordan er han? 

For meg så er han et fenomen, en god spiller. Han er den beste spissen i verden. 

Har du sett Zidane spille? 

Jeg har sett videoer, og han var fantastisk. Jeg har sett mange bilder og videoer av han som spiller, han var en av de beste noensinne. Jeg vil forsøke å kopiere det han gjorde på fotballbanen. 

Er det sant at du har vært fan av Real Madrid siden du var liten, eller er det skuespill? 

I Brasil så har alle et brasiliansk lag og et europeisk lag. Mitt var Real Madrid, så jeg kjenner til sangen deres. Den spilte alltid når Real Madrid entret banen, og jeg sang med til den når jeg så på tv, så jeg lærte meg den. 

Et siste spørsmål vedrørende din kaptein, Sergio Ramos. Visste du at han giftet seg denne helgen? Hvilken melding ønsker du å sende til han? 

Kaptein, jeg er så glad for at alt går bra med deg, og jeg ønsker deg stor lykke i fremtiden og med laget. 

Gleder du deg til å se Rodrygo spille? 

Pmn6