Extra large  he18942
PRESENTERT: Rodrygo Goes ble tirsdag presentert på Santiago Bernabéu.

Rodrygo: - Drømmen til alle barn i verden

Real Madrid sin unge brasilianer Rodrygo Goes ble presentert tirsdag på Santiago Bernabéu.

Tirsdag ettermiddag ble den unge brasilianeren Rodrygo Goes presentert som ny Real Madrid-spiller på Santiago Bernabéu. Unggutten fikk ikle seg en offisiell Real Madrid-drakt for første gang, samtidig som han fikk entre gressmatten på den storslåtte arenaen. Overgangen ble klar allerede for et år siden, men grunnet at spilleren var under 18 år på den tiden så kunne han ikke slutte seg til klubben på det daværende tidspunktet. Los Blancos betalte hele €53M til Santos for spilleren, og selv om dette er svært mye penger for en 17-åring så følger dette godt med hvordan klubben har kjøpt spillere de siste sesongene. Ungt og spennende. 

Rodrygo Goes ble født 9.januar 2001 i Osasco som er en forstad til São Paulo, Brasil. I en alder av ti år ble han en del av Santos sitt akademi, og han har siden gått gradene i klubben før han debuterte for førstelaget i 2017. Siden den tid har han opparbeidet seg 49 kamper for klubben, hvor han har scoret ti ganger og spilt fem målgivende pasninger. Nå er han omsider klar for Real Madrid, og det er usikkert om han blir en del av Castilla eller førstelaget i sin første sesong. Tirsdag ble han presentert på Santiago Bernabéu, og i løpet av sin presentasjon snakket han med pressen hvor han sa følgende etter å ha blitt introdusert av Butrageño: 

Emilio Butrageño: 

Vi er spente og veldig fornøyde for å ha deg med oss. Du kommer til din favorittklubb i en alder av 18 år, og du kommer helt sikkert til å oppleve intense følelser. Madridismo kommer til å støtte deg fra første øyeblikk, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å sikre at du og din familie er veldig fornøyde i løpet av din tid her. Vi ønsker deg alt det beste, og samtidig velkommen til ditt nye hjem. 

Rodrygo Goes: 

Det er en drøm, drømmen til alle barn i hele verden. Det er den lykkeligste dagen i hele mitt liv. Jeg har snakket med Vinícius en god del siden jeg signerte for Real Madrid. Dette laget vil alltid ha de beste spillerne i verden. Jeg kommer til å ha stor konkurranse, men jeg er villig til å spille for førstelaget eller Castilla, avhengig av hva klubben ønsker.   

Zidane

Jeg har ikke snakket med han enda. Han var en fantastisk spiller, og nå er han en fantastisk trener. Jeg er begeistret over å ha han som trener. 

Press 

Det er press i enhver klubb, men det er større her fordi det er den beste klubben i verden. Vinícius har fortalt meg hvordan det er. Han fortalte at han kom hit på et liknende stadie. Vi er nødt til å være tålmodige, jeg er ung og jeg har fremtiden foran meg. 

Spillestil

Jeg er en rask angriper, jeg liker å score mål og drible. Jeg er en brasilianer, mange spillere fra mitt land har liknende karaktertrekk. Robinho og Neymar er spillerne jeg identifiserer meg mest med om vi tenker på spillestil. Jeg liker å spille på kanten, men jeg har ingen preferanse. Jeg er klar til å spille.  

Score mål

Vi er alltid nødt til å forbedre oss. Vinícius har spilt sin første fulle sesong, og han utviklet seg. Jeg håper det samme vil skje for meg. Jeg scorer en del mål, og jeg føler ikke presset. Jeg sier ikke at jeg kommer til å score mange mål i min første sesong. Jeg er ung, jeg er tålmodig, og jeg kommer til å bli bedre med tiden som går.  

Brasilianere 

Jeg har et godt forhold til brasilianerne. Jeg var her for et år siden, og jeg møtte Marcelo, Casemiro... også kjente jeg Vinícius fra før av. Det handler ikke om penger, alle drømmer om å spille i Europa. Idrett er organisert annerledes her. Brasil henger litt bak i det området. 
Alle som kjenner meg vet at jeg har vært Real Madrid-fan siden jeg var et barn. Jeg brukte alltid å si til min far at en dag så kom jeg til å spille der, og jeg betvilte det aldri. Jeg har alltid sagt at Real Madrid er min preferanse, når sjansen kom så var jeg ikke nødt til å tenke to ganger. Alt var i orden inne tjue minutter. 

Mulig utlån

Jeg tenker ikke på det. Jeg er klar for å spille, enten for Castilla eller førstelaget. 

Idoler

Ronaldo, Roberto Carlos... De er begge idoler som jeg ikke har sett spille så veldig mye, men de er begge ikoner for enhver brasilianer. 

Neymar

Han er en fantastisk spiller, men han spiller for et annet lag, og jeg kan ikke snakke om han. Jeg ønsker å være Rodrygo. Det er kun en Neymar, og jeg ønsker kun å være Rodrygo.  

Nye lagkamerater

Jeg er begeistret for å trene med de alle sammen: Hazard, Benzema, Vinícius, Marcelo, Casemiro - alle sammen. 

Sammenlikning med Vinícius

Vi er to unge spillere som nå begge er en del av verdens beste klubb. Vi er begge brasilianere, og har liknende karaktertrekk, men vi er ikke nødt til å sammenlikne oss. 

Hans rolle

Jeg er klar. Det er du nødt til å være når du kommer hit. Jeg har spilt for Santos, jeg er ung, og jeg er nødt til å være tålmodig, fordi dette vil være min første sesong i Europa. 

LaLiga

Det er hurtig fotball, hvilket jeg har fulgt siden jeg var liten og det er ikke så veldig annerledes enn fotballen i Brasil. Det er teknisk, og det er på høyere nivå, hvilket passer mine evner. Jeg har alt en spiller trenger for å gjøre det bra i denne ligaen. 

Gleder du deg til å se Rodrygo for Real Madrid? 

Pmn6