Extra large  he19376
PRESSEKONFERANSE: Ferland Mendy snakket med pressen i løpet av sin presentasjon på Santiago Bernabéu.

Mendy: - Sa jeg ikke kunne spille fotball igjen

Ferland Mendy ble presentert på Santiago Bernabéu onsdag ettermiddag.

En uke etter at Real Madrid og Olympique Lyonnais kom til enighet vedrørende en overgang for venstreback Ferland Mendy ble spilleren presentert på Santiago Bernabéu. Fransk-senegaleseren kostet klubben €48M + €5M i bonuser, og har signert en kontrakt som binder han til den spanske hovedstaden frem til 2025. Mest sannsynlig vil han danne et back-par med klubblegenden Marcelo, hvor de begge kan lære av hverandre, og samtidig utfordre hverandre slik at de begge viser seg fra deres beste side. Som spillertyper så tilfører de mye likt, hvor Marcelo er noe bedre fremover i banen, og Mendy er noe bedre defensivt. 

Spilleren har en fortid i akademiet til Paris Saint-Germain, men kort tid etter at Nasser Al-Khelaifi kjøpte klubben så gikk Mendy videre til Le Havre. Der hadde han et par sesonger for andrelaget før han etablerte seg for førstelaget, og i 2017 ble han kjøpt av Olympique Lyonnais. I den franske storklubben har spilleren tatt store steg både på banen, og fysisk med tanke på utfordringene Mendy har hatt i fortiden. Da han var 15 år måtte franskmannen gjennomgå en hofteoperasjon, og dette gjorde at han var nødt til å tilbringe tid i rullestol, og han hadde samtidig et sykehusopphold på seks måneder. Dette og mye mer snakket Mendy om i sin pressekonferanse, hvor en oversatt versjon kommer under: 

Emilio Butrageño: 

Vi er glade for å ønske deg velkommen til ditt nye hjem. Du er et eksempel på det å overkomme utfordringer, hvilket er en karakteristisk verdi til denne klubben. Man er nødt til å overkomme vanskeligheter, og når står du overfor den store utfordringen med å lykkes i Real Madrid. Vi kommer til å hjelpe deg med dette steget, vi er overbeviste om at du kommer til å bli veldig viktig, og at du hjelper oss med å vinne mange titler. Lykke til!

Ferland Mendy: 

Jeg er veldig glad for å spille for den beste klubben i verden, og samtidig bære denne drakten. Jeg håper å vinne mange titler i denne klubben. Da jeg hørte om interessen fra Real Madrid, så kunne jeg nesten ikke tro det. Det er en stor klubb, og det at jeg kunne signere for denne klubben er noe storartet. 

Mål

Jeg er først og fremst her for å lære. I tillegg vil jeg forsøke å spille så mange kamper som mulig, og samtidig gi absolutt alt for denne klubben og deres fans. Real Madrid kan lære meg masse, også med tanke livet ellers. Hvorfor ikke, jeg ønsker også å vinne maksimalt antall titler som er mulig å vinne. Jeg ankommer klubben med ydmykhet, hvor jeg kommer fra en god sesong med Lyon og landslaget. Jeg håper å gjøre mitt beste for å hjelpe dette laget. 

Historie med å overkomme vanskeligheter 

Da jeg var 15 år gammel så var jeg nødt til å utføre en operasjon på hoften. De fortalte meg at jeg ikke kom til å spille fotball igjen. Jeg var nødt til å bruke rullestol en periode, og samtidig tilbragte jeg seks måneder på sykehuset med rehabilitering for å kunne gå igjen. Nå er jeg i den beste klubben i verden. Jeg ønsker ikke å snakke om vanskeligheter, men dette har gitt meg et ønske og ambisjoner om å ikke gi opp, og samtidig komme hit. Jeg har alltid trodd på mine drømmer, og det har blitt til realitet nå som jeg er en del av denne klubben. 

Zidane

Jeg har ikke snakket med han enda, men jeg håper å gjøre det snart. Det er viktig for meg at treneren er Zidane. Han vil hjelpe meg med å tilpasse meg ettersom han snakker fransk. Det er en ære å dele omkledningsrommet med en legende som han. Jeg fulgte han som liten gutt, og det er veldig spesielt å jobbe sammen med han. 

Marcelo

Vi har ikke sett hverandre uten t-skjorte på (latter). Jeg har ikke mye å si om Marcelo, jeg er nødt til å se han og snakke med han. Jeg er veldig glad for å være en del av Real Madrid, og jeg tror at han er glad for min ankomst. Jeg kjenner til kvaliteten Marcelo tilfører, han har hatt en fantastisk karriere i Real Madrid, og jeg kommer til å lære fra han. 
Det kommer til å være treneren som avgjør hvem som spiller. Vi får se hva som skjer i løpet av sesongen. Det er ikke noe problem om jeg starter på banen eller på benken. I slike type klubber som denne så kommer det alltid til å være konkurranse. Sesongen har ikke startet, og jeg vet ikke hvordan Zidane ønsker å spille. Jeg er her for å lære og spille så mye som mulig. 

Press på signeringen 

Jeg ønsker ikke å snakke om press. Det er en avtale mellom klubbene, og jeg vil forsøke å gi absolutt alt for laget, og samtidig for å prestere bra ute på gressmatten.  

Varane

Jeg har snakket med han. Han fortalte meg at det er den største klubben i verden, og at han vil hjelpe meg med å komme inn i gruppen. Det vil være bra for meg ettersom jeg har spilt med han på landslaget.  

Spesiell dag

Det er sant at da jeg ankom så var jeg litt nervøs. Det er først nå jeg begynner å tro på at jeg er en Real Madrid-spiller. 

Posisjon

Jeg begynte som angriper og spesifikk kantspiller. Deretter spilte jeg venstre midtbane. Til slutt så holdt jeg meg på den venstre siden. I den franske ligaen så forsvarer vi mye, men jeg vet også hvordan man angriper. 

Lagkamerater

Jeg er spent på å dele omkledningsrommet med alle. I forsvar, med Sergio Ramos. Også med Benzema, men helt ærlig så gjelder det samtlige spillere. 

Gleder du deg til å se Mendy i aksjon? 

Pmn6