Extra large martin  degaard   florentino pe rez 27.7.2018
NY KLUBB: Martin Ødegaard skal i løpet av nærmeste fremtid bestemme seg for hvor han skal spille neste sesong.

Ødegaard jaktes av storklubber

Martin Ødegaard kan visstnok velge mellom Real Sociedad og Bayer Leverkusen.

Etter en fantastisk sesong på utlån til Vitesse denne sesongen, jobbes det nå med å finne ut hva fremtiden bringer for Martin Ødegaard. Det er 99% sikkert at den umiddelbare fremtiden til den norske 20-åringen ikke er i Madrid, noe Ødegaard selv bekreftet tidligere i år under en landslagssamling. Her gjorde unggutten det klinkende klart at han ikke ønsket en reprise av fjorårets "sirkus", hvor ryktene flommet til godt ut i august før det ble en avklaring. Ødegaard ønsket at hans neste stoppested skulle være klart allerede før pre-season, og Peña Madridista Noruega kan melde om at nordmannen befant seg på Valdebebas i starten av juni, antageligvis for å diskutere fremtiden sin med klubben.

Torsdag kunne TV2 melde om at Martin Ødegaard hadde landet på Düsseldorf Lufthavn. Rundt en time unna flyplassen finner vi klubber som Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen og Köln. TV2 meldte om at ungguttens far, Hans Erik og hans agent, Bjørn Tore Kvarme befant seg i Tyskland og at det var Bayer Leverkusen som var den mest aktuelle klubben. I går, fredag, ble det meldt om at nordmannen nå hadde landet i Bilbao, men at det var San Sebastián som var destinasjonen og at Real Sociedad var et annet alternativ for unggutten. Den baskiske avisen Noticias de Gipuzkoa kunne i dag melde om interessen fra La Real, samt et vedlagt bilde av Ødegaard på flyplassen i Bilbao i går. 

Den baskiske avisen hevder at Ødegaard selv ønsker seg til Real Sociedad, men at Real Madrid er mer positive til Bayer Leverkusen som destinasjon, rett og slett fordi at tyskerne skal delta i Champions League i 2019/20-sesongen. Avisen nevner muligheten for å vise frem Ødegaard for et eventuelt salg neste sommer, eller at han presterer så godt i verdens beste klubbturnering at han har gjort seg fortjent til en plass i Real Madrid-troppen i 2020/21-sesongen. Real Sociedad skal også ha noen små tvil når det kommer til å hente spillere på lån uten kjøpsopsjon, ettersom spillere som Theo Hernández og Sandro Ramírez, som begge var lånt inn på denne måten forrige sesong, ikke var noen suksess. 

Det er interesse fra flere klubber rundt Ødegaard. Ajax har lenge vært et alternativ, men ryktene rundt den nederlandske storklubben har stilnet den siste tiden. Også i Italia er Martin Ødegaard en ettertraktet mann, og den italienske journalisten Daniele Longo, som skriver for den italienske avisen Calciomercato, tweetet tidligere denne uken at Ødegaard hadde takket nei til et bud fra Atalanta, som skal spille i Champions League neste sesong. Journalisten hevdet også at 20-åringen drev og vurderte et bud fra Ajax, og at han kan være aktuell for en overgang til Madrid. 

Hvor tror du Martin Ødegaard spiller neste sesong?

Pmn6