Extra large fernando hierro 26.3.2017
TILBAKE PÅ BANEN: Fernando Hierro er en av mange som blir å se på banen i morgendagens Corazón Classic Match i Madrid.

Hierro: - Det beste som kunne skjedd

Den tidligere Real Madrid-kapteinen har blitt intervjuet av MARCA i forkant av morgendagens kamp.

I morgen spilles årets tradisjonelle veldedighetskamp på Santiago Bernabéu, nemlig Corazón Classic Match. Denne gang er det Chelsea som gjester den spanske hovedstaden med sine legender, deriblant norske Tore André Flo. En som også i år skal stille opp for veldedighet er tidligere Real Madrid-kaptein, Fernando Hierro. Spanjolen spilte i sin tid over 500 kamper for Los Blancos og vant stort sett det som vinnes kan, og han hadde i mange år kapteinsbindet godt festet rundt armen. I forkant av morgendagens kamp på Santiago Bernabéu stilte Hierro nylig opp i et lengre intervju med den spanske storavisen MARCA

For et år siden var du i Russland og ledet Spania i VM, fortell oss litt om det:

Sånn er livet, det var slik situasjonen var da. Jeg har ren samvittighet. Jeg gjorde det jeg måtte gjøre i det øyeblikket, det er ikke så mye mer å si enn det. Man så hva jeg gjorde og jeg forholder meg rolig. Hvis det hadde skjedd igjen så hadde jeg gjort det samme. Landet mitt trengte meg og jeg kunne ikke si nei.

Og nå, hva er dine planer i fotball-verden? Nå har du vært innom det meste.

Jeg har ikke dårlig tid, jeg tar det rolig og nyter øyeblikket og livet mitt som jeg lever fra dag til dag. Ting kommer til å skje og man kommer til å måtte ta noen beslutninger, men akkurat nå er jeg rolig. Når det kommer noe som virkelig appellerer til meg, så kan det være tid for å tenke på det. 

Savner du tiden som aktiv fotballspiller?

Jeg nyter tilværelsen. Det handler ikke så mye om å savne noe. Jeg nyter livet. 

Retur til Real Madrid:

Madridismoen er noe man alltid har med seg inni seg, og det viser man, for eksempel, i slike kamper som i Corazón Classic Match. Det gjør at vi blir minnet på det vi opplevde sammen og det vi opplever sammen i dag, fordi vi alle har Real Madrid langt inni hjertet vårt. Det er vårt hjem, vår stadion og vår logo. Som jeg sa til deg tidligere, jeg har ikke planlagt noe, men plutselig skjer det noe. 

Hva tenker du om alt som skjer med Real Madrid om dagen?

Gnisten er tilbake. De gjør noen gode signeringer, noe som er logisk etter en svak sesong. De jobber raskt og godt. 

Zidane leder laget igjen, hva tenker du om det?

Dette har vært den beste nyheten for Real Madrid. Med han som leder vil alt skje igjen, han vil bli en referanse for gruppen. Hans gjenkomst til klubben er det beste som kunne skjedd Real Madrid. 

Og vennen din, Raúl, skal lede Castilla neste sesong:

Raúl er ekstremt forberedt og han er en referanse for Madridismoen. Jeg er sikker på at det kommer til å gå veldig bra med han, det kan ikke gå noen annen vei. Jeg ønsker han det beste med Castilla. Han er godt forberedt. 

Hva tenker du om at Luís Enrique måtte gi seg på landslaget?

Jeg vil sende han all min støtte og mine tanker. Det som skjer med han er trist. Familien er det viktigste og det er logisk at han vil være med dem. Jeg sender han all min støtte. Jeg håper at alt kommer tilbake til normalen. Han er en fantastisk trener og har forlatt laget i en god posisjon. 
Pmn6