Extra large co
OFFISIELT: Real Madrid vil fra 1.juli 2020 ta over den kvinnelige fotballklubben Club Deportivo Tacón.

Offisielt: Får damelag i 2020

Real Madrid sitt styre har blitt enige med Club Deportivo Tacón om en fusjon 1.juli 2020.

Det har i lang tid vært ryktet at Real Madrid har jobbet for å stable et kvinnelig fotballag på beina, hvor målet på sikt vil være å oppnå liknende stilling på kvinnesiden som på herresiden i fotballverden. Selv om ryktene har vært mange, og har vart i en årrekke så har det ikke virket lett for klubben å få til dette, da de ikke har ønsket å starte på laveste nivå, men heller fusjonere med en klubb som allerede eksisterer. 

Dette har de omsider kommet til enighet om nå, hvor Real Madrid vil fusjonere med den kvinnelige fotballklubben Club Deportivo Tacón. Den nevnte klubben rykket opp fra Primera Nacional Femenina de Fútbol i sesongen 2018/19 til det øverste nivået kalt Liga Femenina Iberdrola. Der vil de møtte en rekke motstandere som er kjente både fra herresiden, og internasjonalt i kvinnefotball som Atlético Madrid, Barcelona, Athletic Club, Sevilla, Real Sociedad og mange fler. 

Det er første gang Club Deportivo Tacón, som er en Madrid-basert klubb, har rykket opp til det øverste nivået i ligasystemet på kvinnesiden. Kort tid etter at avansementet var et faktum ble det inngått en avtale om fusjon mellom Real Madrid og Club Deportivo Tacón, hvor de vil de nå få nye eiere fra og med 1.juli 2020. Allerede den kommende sesongen vil førstelaget til klubben begynne å trene på Real Madrid City, samt spille sine kamper der som en del av et ledd i fusjoneringen. Under følger en oversatt versjon den offisielle uttalelsen til klubben vedrørende fusjonen: 

Styret til Real Madrid C. F. møttes i dag, 25.juni 2019, hvor de ble enige om å forslå en fusjon ved å ta over den kvinnelige fotballklubben, Club Deportivo Tacón, hvilket trer i effekt fra 1.juli 2020, ved neste generalforsamling for klubbens medlemmer. 
I løpet den kommende sesongen, 2019/20-sesongen, så vil C. D. Tacón sitt førstelag trene og spille deres kamper på Real Madrid City som en del av en overgang i samarbeidet mellom de to klubbene. 

Hvem håper du å se spille for Real Madrid sitt kvinnelag? 

Pmn6