Extra large ceballos u21 yeye
HERJER: Dani Ceballos har vært enorm i U-21 EM og skal nå spille semifinale i mesterskapet.

Til semfinale i U-21 EM

Dani Ceballos, Jesús Vallejo og Borja Mayoral er klare for semifinale i U-21 EM.

Det har allerede vært avholdt et verdensmesterskap for spillere under 20 år denne sommeren, og like etter det var avsluttet så ble europamesterskapet for spillere under 21 år sparket i gang. En av favorittene til å ta troféet før mesterskapet ble sparket i gang var Spania U-21, hvor Real Madrid hadde tre representanter i form av Jesús Vallejo, Dani Ceballos og Borja Mayoral. For alle tre ville dette være et meget viktig mesterskap, da de alle går en usikker tid i møte hos deres nåværende arbeidsgiver, og et godt mesterskap ville være særdeles viktig. Dette grunnet at de for muligens siste gang kunne bevise for Zinedine Zidane at de fortjener en plass i troppen, eller bevise for en fremtiden arbeidsgiver hva de har å bidra med. 

Spania U-21 har spilt tre kamper i gruppespillet, hvor det har endt med to seiere og et tap, hvilket akkurat var nok til å avansere til semifinalen grunnet innbyrdes målforskjell mellom vertsnasjon Italia, Polen og nettopp Spania, som alle endte på seks poeng. Etter en tøff åpning på mesterskapet hvor det ble tap så har de spanske ungguttene hevet seg betraktelig, og er nå klare for semifinale mot et annet lovende landslag, nemlig Frankrike. Motstanderen avanserte til semifinalen ved å være beste toer fra de tre gruppene med fire lag i hver, og sanket faktisk flere poeng enn Spania med sine syv. 

Det er ventet at det blir en relativt jevn kamp, hvor laget som har sluppet inn færrest mål i Frankrike møter laget som har scoret nest flest mål i Spania. Begge lag har sine stjerner, hvor det franske laget muligens har sine største navn defensivt, mens det spanske har sine store navn jevnt fordelt utover med Ceballos som den store stjernen. Den nevnte spilleren ligger godt an i kåringen om mesterskapets beste spiller, og skulle Spania gå hele veien så virker det nesten avgjort at Ceballos blir kåret til den beste i EM. 

Italia U-21 3-1 Spania U-21

Alle de tre Real Madrid-spillerne spilte fra start i åpningskampen mot vertsnasjon Italia, hvor Jesús Vallejo bar kapteinsbindet, Dani Ceballos startet i en femmer på midtbanen, og Borja Mayoral spilte alene på topp. Det ble en flott start på kampen hvor Ceballos viste seg fra sin beste side da han dro seg innover i banen, og klemte ballen knallhardt og høyt i det lengste hjørnet til 1-0 etter snaut ti minutter. Vakkert scoring, og samtidig en meget god prestasjon. Ti minutter før hvilen skulle omsider Chiesa utlikne, og det kom som en følge av en stor brøler fra målvakt Unai Simón. Like etter timen var passert scoret Chiesa sitt andre for kvelden da han fikk stå helt fri på bakerste stolpe. Like før slutt gjorde Soler en klønete inngripen i feltet, hvilket resulterte i straffespark, og Pellegrini fastsatte resultatet til 3-1. Ingen god åpning for Spania, men det må nevnes at Ceballos spilte en stor kamp. 

Spania U-21 2-1 Belgia U-21

Tross et svakt resultat i det første oppgjøret mot Italia, så var alle tre Real Madrid-spillere med fra start mot Belgia i den andre kampen. Det så omsider ut til å starte på en særdeles negativ måte da Belgia scoret hurtig, men målet ble korrekt annullert for offside. Derimot så gikk Spania rett i angrep, og Dani Olmo satte ballen i mål etter en pasning fra Carlos Soler. Spania fortsatte å presse på, men drøyt tjue minutter ut i oppgjøret så var det Belgia som scoret ved Bornauw, og utliknet. De spanske ungguttene fortsatte å presse kraftig på, både før og etter hvilen, hvor blant annet Dani Ceballos var veldig nære på et frispark som dundret i tverrliggeren og ned på strek. Ingen av forsøkene var vellykket uansett spiller, men et minutt før full tid stormet Fornals fremover i banen, og sikret seier med et flott skudd. 

Spania U-21 5-0 Polen U-21

I den tredje kampen så var det kun Dani Ceballos som spilte fra start av Real Madrid-spillerne, da både Vallejo og Mayoral ble henvist til benken. Grunnet at Vallejo ble benket så startet Ceballos kampen som kaptein, og det virket som om det kun var et lag på banen i åpningsminuttene. Spania presset kraftig på og et kvarter ut i oppgjøret så fikk de den forløsende scoringen ved Fornals etter en rekke solide sjanser. Fabián Ruiz var nære å øke ledelsen med et vanvittig skudd noe senere, men tverrliggeren stod i veien. Ti minutter før hvilen økte omsider Oyarzabal ledelsen til 2-0, før Fabián Ruiz økte ledelsen ytterligere fire minutter senere med en fantastisk avslutning. I den andre omgangen hadde Spania en rekke store sjanser, dog uten hell, før Dani Ceballos sendte et frispark rett i vinkelen tjue minutter før full tid. I kampens siste ordinære spilleminutt fikk innbytter Borja Mayoral åpnet målkontoen da han fikk god tid i feltet, og fastsatte resultatet til 5-0 - hvilket betød avansement til semifinalen. 

Tror du Spania U-21 kan gå hele veien og vinne mesterskapet? 

Pmn6