Extra large gettyimages 598518172thumb0
AVANSEMENT: James, Valverde, Militão og Casemiro er alle klare for kvartfinalene i Copa America.

Fire spillere til kvartfinale i Copa America

James Rodríguez, Eder Militão, Federico Valverde og Casemiro til kvartfinale i Copa America.

Det er en rekke turneringer som blir avholdt denne sommeren, både for ungdomslandslag og for landslag i diverse verdensdeler. Verdensmesterskap for U-20-landslag er allerede ferdig, Europamesterskap for U-21-landslag er inne i siste fase, Afrikamesterskapet er godt i gang, og Copa America har kommet til utslagsrundene. I Copa America, hvilket er et mesterskapet for lag i Sør-Amerika så har Real Madrid fem spillere som representerer klubben denne gang. James Rodríguez representerer Colombia, Federico Valverde representerer Uruguay, Takefusa Kubo representerer Japan, mens Eder Militão og Carlos Casemiro representerer Brasil. 

Mesterskapet blir avholdt i Brasil, hvor de ulike kampene spilles fordelt på landets store arenaer. Ti land fra det søramerikanske kontinentet deltar i turneringen, og i tillegg er to nasjoner fra Asia invitert i form av Qatar og Japan slik at det blir tre grupper med fire lag i hver. Gruppe A bestod av Brasil, Bolivia, Venezuela og Peru, Gruppe B bestod av Argentina, Colombia, Paraguay og Qatar, mens Gruppe C bestod av Uruguay, Ecuador, Chile og Japan. De to beste lagene fra hver gruppe avanserte til kvartfinalen i turneringen, samtidig som de to beste treerne gikk videre. Dette gjorde at alle de fire Real Madrid-spillerne, og deres landslag nå har avansert videre til kvartfinalen. 

Carlos Casemiro & Eder Militão - Brasil

 • Brasil 3-0 Bolivia
 • Brasil 0-0 Venezuela
 • Peru 0-5 Brasil

I den første kampen spilte Casemiro fra start hvor han leverte en solid prestasjon med god defensiv jobb, og noen solide pasninger samt frekke avslutninger. Han var ikke involvert i noen av scoringene til Coutinho eller Everton, men Brasil vant og sikret tre poeng. 

Den defensive midtbanespilleren spilte fra start også i den andre kampen da Venezuela stod for tur, men grunnet at Brasil hadde behov for mål så ble han byttet ut like før timen var passert. Kampen endte med poengdeling, og gult kort til Casemiro. 

I den siste og avgjørende kampen mot Peru spilte Casemiro igjen fra start, og han åpnet målkontoen etter tolv minutter da han headet ballen i mål til 1-0. Midtbanespilleren var omsider kun første målscorer, for etter han scoret Brasil fire mål til og vant til slutt hele 0-5 hvilket sikret avansement til kvartfinalen. 

James Rodríguez - Colombia

 • Argentina 0-2 Colombia
 • Colombia 1-0 Qatar
 • Colombia 1-0 Paraguay

Den offensive midtbanespilleren som har returnert fra et to-årig lån hos Bayern München spilte hele kampen mot Argentina, hvor de hvite og blå presset hardt i begynnelsen av kampen. Tross det kraftige presset så var det Colombia som scoret to ganger mot slutten av kampen, og sikret derfor tre poeng. 

I kamp nummer to så stod et av de inviterte lagene for tur da Qatar var neste motstander, og det ble en hard kamp for begge lag. James spilte igjen fra start, og han var delaktig i oppgjøret med en målgivende pasning mot slutten av kampen som Zapata headet i mål. Hvilket førte til tre nye poeng for Colombia. 

Motstander nummer tre var Paraguay, og denne gang startet James Rodríguez på benken, hvor han ikke entret passer før et kvarter ut i den andre omgangen. Colombia hadde allerede tatt ledelsen i første omgang, og resultatet stod seg kampen ut. Det betød avansement til kvartfinalen for James. 

Federico Valverde - Uruguay

 • Uruguay 4-0 Ecuador
 • Uruguay 2-2 Japan
 • Chile 0-1 Uruguay

Uruguay åpnet Copa America med stil da de scoret hele fire ganger mot Ecuador, og samtidig holdt nullen. Federico Valverde startet kampen på benken, og spilte ikke mer enn de ni siste minuttene. 

Neste kamp var mot Japan, og etter en pangstart på mesterskapet så ble det tøffere mot det asiatiske laget. Japan scoret først, før Uruguay utliknet, og deretter gjentok dette seg en gang til. Valverde spilte et drøyt kvarter, hvor han blant annet spilte mot Real Madrid sin nye signering Takefusa Kubo. Ingen av de var involvert i noen scoringer for sine respektive lag. 

I den avgjørende kampen så stod Chile for tur, hvor seier ville sikre avansement til kvartfinalen i mesterskapet. Denne gang spilte Valverde fra start, hvor han gjorde en god jobb med å kontrollere midtbanen i det som endte opp med å være den avgjørende seieren. Dermed var det klart at Valverde og Uruguay avanserte til kvartfinalen. 

Takefusa Kubo - Japan

 • Japan 0-4 Chile
 • Uruguay 2-2 Japan
 • Ecuador 1-1 Japan

Det ble en tøff åpning på mesterskapet for Japan, og Real Madrid sin nye signering Takefusa Kubo da de gikk på et stortap mot Chile. Unggutten spilte samtlige 90 minutter, men klarte ikke å påvirke resultatet nevneverdig, tross enkelte flotte detaljer. 

I det andre oppgjøret mot Uruguay startet unggutten på benken, og han entret ikke banen før klokka viste 83 minutter. Da var resultatet allerede fastsatt til 2-2, og stortalentet klarte ikke å endre dette. 

Mot Ecuador var Takefusa Kubo igjen tilbake fra start, og han spilte hele kampen som kantspiller. Unggutten viste frem flere lekre detaljer, og hadde noen solide løp fremover uten å være involvert i scoringen som sikret et poeng. Dette gjorde at Japan måtte reise hjem uten avansement. 

Gruppe A:

 1. Brasil             -  7 poeng
 2. Venezuela  -  5 poeng
 3. Peru               -  4 poeng
 4. Bolivia          -  0 poeng

Gruppe B: 

 1. Colombia  -  9 poeng
 2. Argentina -  4 poeng
 3. Paraguay   -  3 poeng
 4. Qatar           -  0 poeng

Gruppe C: 

 1. Uruguay  - 7 poeng
 2. Chile         -  6 poeng
 3. Japan       -  2 poeng
 4. Ecuador  - 1 poeng

Kvartfinaler:

Brasil - Paraguay

Venezuela - Argentina

Colombia - Chile

Uruguay - Peru

Hvem tror du vinner mesterskapet? 

Pmn6