Extra large u 21 em vinnere
SEIERSHERRER: De spanske ungguttene vant Europamesterskaper for spillere under 21 år.

Vant U-21 EM

Jesús Vallejo, Dani Ceballos og Borja Mayoral var alle med å vinne U-21 EM.

Spania U-21 2-1 Tyskland U-21
Estadio Friuli, Udine
Europamesterskap U-21, finale
Søndag 30.juni, kl:20.45

1-0 Fabián Ruiz (7') - Assist: Mikel Oyarzabal
2-0 Daniel Olmo (69') -
2-1 Nadiem Amiri (88') - Assist: Florian Neuhaus

De spanske ungguttene fikk en meget tøff start på Europamesterskapet for spillere under 21 år, da de gikk på et 3-1-tap for vertsnasjon Italia. Det tok omsider ikke lang tid før de slo tilbake da både Belgia og Polen ble beseiret, hvilket sikret avansement til semifinalen i mesterskapet. Der ventet Frankrike som scoret et tidlig mål på straffespark, men også de ble for svake for Spania som til slutt vant hele 4-1. Dermed var det duket for finale, hvor et lag med tyske unggutter stod på motsatt banehalvdel. 

Spania U-21: Sivera - Aguirregabiria, Nuñez, Vallejo, Firpo - Roca, Ruiz (Merino 78') - Olmo, Ceballos, Fornals (Mayoral 72') - Oyarzabal (Soler 55') 

Tyskland U-21: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs - Serdar (Neuhaus 61'), Eggestein (Nmecha 78') , Dahoud - Oztunali (Richter 73'), Waldschmidt, Amiri

Det var de spanske ungguttene som startet oppgjøret best, og skapte de første halv-sjansene. Kun syv minutter ut i oppgjøret stormet Fabián Ruiz fremover i banen, og sendte ballen knallhardt i det lengste hjørnet fra utsiden av 16-meteren til 1-0. Ungguttene fra Spania fortsatte å presse på etter scoringen, dog uten å skape noen veldig store sjanser. Dette gjorde at Tyskland fikk mulighet til å komme seg inn i kampen igjen, hvor de skapte et par halvsjanser her og der. 

Den første omgangen ble etterhvert veldig jevnspilt hvor det bølget frem og tilbake. Spania ble snytt for et frispark i meget god posisjon, og muligens ble de skånet av dommeren litt senere i omgangen da Vallejo kastet seg inn i en takling og kun ble tildelt et gult kort. Mot slutten av omgangen presset begge lag hardt, hvor Tyskland hadde mest initiativ. 

Tyskland sine unggutter kom til den første store sjansen i andre omgang da Sivera slapp en retur på et skudd, men Vallejo var godt plassert og fikk klarert. De fortsatte presset i perioden etter, hvilket de var nødt til grunnet målet de var på jakt etter. Det var omsider  de spanske ungguttene som skulle sette ballen i mål på ny. Igjen sendte Fabián Ruiz ballen mot mål, hvor Nubel var nødt til å gi en retur og Daniel Olmo stormet frem og chippet ballen over sisteskansen til 2-0. 

Et par minutter før full tid fikk Tyskland et trøstemål hvor Amiri sendte ballen i en bue over Sivera. Flere scoringer ble det ikke oppgjøret og det endte dermed med seier til de spanske ungguttene, med tre Real Madrid-spillere på banen. Jesús Vallejo har båret kapteinsbindet i mesterskapet i alle unntatt en kamp, Dani Ceballos har herjet i flere kamper, og Borja Mayoral kom på scoringslistene i oppgjøret mot Polen. Mesterskapets beste spiller ble Fabián Ruiz, og skal man se til tidligere mesterskap så har Real Madrid likt å kjøpe spillere som viser seg frem i slike mesterskap. 

Tror du Vallejo, Ceballos og Mayoral blir værende? 

Pmn6