Extra large co

Offisielt: Kovačić til Chelsea FC

Permanent avtale på plass for den kroatiske sølvvinneren fra VM i Russland.

Mateo Kovačić ble i ettermiddag offentliggjort som Chelsea FC spiller. Kroaten var foregående sesong på lån hos London-klubben, leieavtalen inneholdt også en kjøpsklausul som nå er blitt aktivert. Sølvvinneren fra VM i Russland leverte stabilt i sin første sesong i England, hvor han bidro til en viktig fjerdeplass i hjemlig serie og seier i Europa-Leauge. 

Kovačić første møte med Real Madrid må vi tilbake til et oppgjør i Champions League i 2011 for å finne. Den da 18 år gamle kroaten leverte en god kamp mot stjernegalleriet fra hovedstaden, allerede i denne kampen kunne man se konturene av en lysende fremtid. Veien videre fra Kroatia gikk til en annen fotballstorhet i Inter Milan. Oppholdet i Italia ble vellykket og Kovačić signerte 18. August 2015 for Real Madrid. Det ble totalt 110 kamper for Real Madrid, hvor han vant alt som kunne vinnes sett bort i fra den spanske cupen. Han klarte dessverre aldri å nå sitt fulle potensial i Madrid og slet med å spille seg inn på en av verdens beste midtbaner. I utgangspunktet har Kovačić selv tatt initiativ til å forlate Real Madrid i sin jakt på mer regelmessig spilletid over tid. 

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding: 

Real Madrid og Chelsea har kommet til enighet om overgangen av spilleren Mateo Kovacic. Klubben ønsker å takke Kovacic for alle årene med innsats, profesjonalitet og eksemplarisk oppførsel, og vi ønsker ham lykke til med hans nye etappe. 

Det spekuleres i en overgangssum på rundt 50 millioner euro, kroaten er i følge transfermarkt verdsatt til 35 millioner euro. Dette ser utvilsomt ut som en god avtale for alle parter. Vi ønsker uansett Kovačić lykke til videre i London og ønsker å takke han for betydelige bidrag i det som har vært en av klubbens mest suksessrike epoker. 

Var det riktig valg å selge Kovacic?

Pmn6