Extra large co

Offisielt: Raúl de Tomás til Benfica

Real Madrid selger den spanske spissen Raúl de Tomás til Benfica.

Kalenderen viser 3. juli, og allerede nå har Real Madrid gjort flere store signeringer. Hazard, Jovic, Mendy, Rodrygo og Militao er alle klar for hovedstadslaget, og dermed må klubben kvitte seg med en rekke spillere i troppen. Marcos Llorente er allerede solgt til byrival Atlético Madrid, Kovacic er klar for Chelsea og flere spillere er svært nære overganger til andre klubber. Én av spillerne som har vært på vei bort fra Real Madrid denne sommeren er Raúl de Tomás, som har vært linket til Benfica i lang tid. For kort tid siden ble overgangen offentliggjort fra begge hold, og dermed er De Tomás' tid i Real Madrid over for denne gang. 

Les også: Offisielt: Kovacic til Chelsea

Raúl de Tomás har spilt i Real Madrid stort sett hele livet, og han har vokst opp i Real Madrids ungdomsakademi. Han spilte for Real Madrid Castilla i to år, før resten av Real Madrid-oppholdet skulle bli preget av utlån og få muligheter for førstelaget. To låneopphold i Córdoba og Real Valladolid var brukbare for spissen, men det var i Rayo Vallecano at Raúl de Tomás virkelig skulle vise seg fram. I hans første sesong i Rayo scoret han hele 24 mål i Segunda División, og han var avgjørende for at Madrid-klubben rykket opp til La Liga. Også på det øverste nivået leverte han varene, og han bidro med 14 scoringer for Rayo i La Liga denne sesongen, på tross av at laget rykket ned. Mange ønsket å se De Tomás i en Real Madrid-drakt, men spissen har altså tapt kampen mot Mariano Díaz om rollen som tredjevalg på topp. 

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding: 

Real Madrid og Benfica har kommet til enighet om overgangen av spilleren Raúl de Tomás. Klubben ønsker å takke Raúl de Tomás for hans dedikasjon siden han begynte i ungdomsakademiet, og vi ønsker ham lykke til med hans nye etappe. 

Selv om en overgangssum ikke er offisiell fra noen av klubbene snakkes det om en pris på om lag 20 millioner euro. Det er foreløpig ikke bekreftet om Real Madrid har inkludert en tilbakekjøpsklausul i avtalen med Benfica, men ettersom overgangssummen er relativt høy er det langt i fra sikkert at det er tilfellet. Dermed føyer Raúl de Tomás seg inn i rekken av unge spanske spillere som har dratt, eller kommer til å dra, fra Real Madrid denne sommeren. 

Pmn6