Extra large terminliste
TERMINLISTE: I dag kom terminlisten for La Liga 2019/2020, og Real Madrid møter Celta Vigo på bortebane i første runde.

Terminliste for La Liga 2019/2020 er klar

Tidligere i dag ble terminlisten for den kommende La Liga-sesongen offentliggjort av RFEF.

I dag ble endelig terminlisten for den kommende La Liga-sesongen offentliggjort av det spanske fotballforbundet, og vi vet derfor når alle de store Real Madrid-oppgjørene skal spilles i 2019/2020-utgaven av den spanske ligaen. Trekningen ble hovedsaklig automatisk generert, men når det gjaldt de større og viktigere oppgjørene, ble trekningen gjort manuelt, slik at kampene ikke skulle spilles for tidlig eller for sent i sesongen. Det ble tidligere denne uken meldt av MARCA at Real Madrid hadde bedt om å få spille de første tre serierundene på bortebane, slik at de ville ha mer tid på å jobbe med renoveringen av Santiago Bernabéu. Dette viste seg å ikke være tilfellet, men de skal altså spille den første kampen borte, antageligvis etter forespørsel fra Real Madrid. 

Les også: Legenden: Raúl González Blanco

Real Madrid åpner La Liga med en tøff bortekamp på Balaídos mot Celta Vigo. Det er alltid svært tøft å reise til Vigo i Galicia, og det er ingen tvil om at de helhvite fra Madrid møter svært tøff motstand allerede i serierunde nummer én. Denne kampen vil bli spilt enten 17. eller 18. august, hvilket også vil være åpningshelgen av La Liga. Real Madrid møter sin erkerival Barcelona i El Clásico på Camp Nou først, og på Santiago Bernabéu på våren. Bortekampen i Barcelona spilles helgen 26.-27. oktober, mens hjemmekampen vil finne sted helgen 29. februar og 1. mars. Real Madrid skal også møte byrival Atlético på bortebane først, i helgen 28.-29.september, mens hjemmekampen på Santiago Bernabéu skal spilles helgen 1.-2. februar. Sesongen avsluttes 23.-24. mai, og da er det Leganés som er motstander på Butarque. 

Andre viktige kampdatoer å bite seg merke i kan være 22. september og 19. januar, når Real Madrid møter Sevilla. Det første oppgjøret er på bortebane, mens hjemmekampen altså spiller i januar. Real Madrid skal få bryne seg på Valencia på Mestalla 12. desember, mens kampen på Santiago Bernabéu skal spilles 22. mars. Det er også viktig å legge til at kampdatoene som refereres til her er søndagen i helgen kampen skal spilles, og selve kampdagen er altså ikke fastsatt. Hvilken dag kampene spilles på blir som regel offentliggjort noen uker i forkant av kampen. 

Pmn6