Extra large co

Offisielt: Ødegaard til Real Sociedad

Martin Ødegaard skal spille den neste sesongen på utlån i Real Sociedad.

Mange ønsket å se Martin Ødegaard i Real Madrid neste sesong, men nordmannen returner altså ikke til den spanske hovedstad allerede nå. Real Madrid bekreftet for kort tid siden at Ødegaard lånes ut til Real Sociedad den kommende sesongen. Det har vært kjent i relativt lang tid at nordmannen skulle på utlån også neste sesong, og Real Sociedad og Bayer Leverkusen var lagene som hyppigst ble nevnt som aktuelle for Ødegaard. Etterhvert ble ryktene mer og mer Sociedad-fokusert, og nå er det altså bekreftet at Ødegaard drar til Baskerland og San Sebastián. Dermed blir det La Liga-fotball på nordmannen neste sesong. 

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding:

Real Madrid C.F og Real Sociedad har kommet til enigheten om en låneavtale for spilleren Martin Ødegaard for den kommende sesongen, fram til 30. juni 2020. 

Martin Ødegaard spilte i Vitesse forrige sesong, og hans tredje år i Nederland ble karrierens høydepunkt så langt. Ødegaard var en av de beste spillerne i den nederlandske ligaen forrige sesong, og han leverte hele 23 målpoeng i alle turneringer for Arnhem-klubben. Ødegaard var såpass god for Vitesse at mange mente at han kunne utfordre flere av angrep- og midtbanespillerne i Real Madrid, og at han burde få muligheten. Nå er det altså Real Sociedad og La Liga som venter for nordmannen, og han skal nå få muligheten til å vise seg fram på den største scenen i Spania. 

Martin Ødegaard lånes altså ut til Real Sociedad i én sesong, men sannsynligheten for at det blir forlenget til to sesonger er svært stor. Nordmannen forlenget angivelig sin kontrakt med Real Madrid for kort tid siden, selv om det ikke har blitt bekreftet fra klubbens side. Det tyder altså på at klubben har stor tro på Ødegaard, og Pérez uttalte for en drøy måned siden at nordmannen skal være Real Madrid framtid.

Pmn6