Extra large  3rm7947
Førstevalget: Thibaut Courtois(27) blir Real Madrids førstekeeper i sesongen 2019/20.

Bekymringsfri keepersituasjon for Zidane

Vi ser på keeperutvalget for sesongen 2019/20.

Når Real Madrid setter seg på flyet til Canada neste uke for å starte oppkjøringen for denne sesongen, kommer Zinedine Zidane til å ha fire keepere på treningsfeltet; Thibaut Courtois, Keylor Navas, Andriy Lunin og Luca Zidane. Hvordan skal rollene fordeles? En av fire må ut og vi ser på alle de fire valgene til Zidane.

Vi var så heldige å ha Iker Casillas i 725 kamper for «Los Blancos» før han takket for seg i 2015. Etter Casillas har ikke keeperplassen vært helt sikker. Real Madrid var bortskjemt med keeperutvalget forrige sesong da Courtois og Navas var i troppen. Begge to skal opprettholde verdensklassenivå. Courtois var førstevalget forrige sesong og det ser ut som at status blir lik i år også.

Thibaut Courtois

Den belgiske sisteskansen levde ikke helt opp til forventningene etter han kom fra Chelsea forrige sesong. Første halvdel av sesongen sto han alle kampene bortsett fra de to første. Han fikk en liten pause på andre halvdel av sesongen på grunn av en skade, og da fikk Navas prøve seg litt noen kamper. Mange følte han spilte seg fortjent til å fortsette ut sesongen i mål, men Thibaut tok over keeperplassen mot slutten av sesongen.

Zidane har vært klar på at denne sesongen skal det ikke være noe tvil om hvem som er førstekeeper. Denne sesongen blir naturlig nok Courtois det klare førstevalget. Det fikk vi inntrykk av siste serierunde forrige sesong mot Real Betis da Navas «tok farvel» med Santiago Bernabeu.

Keylor Navas

Den undervurderte keeperen som tok over plassen fra Iker Casillas i 2015, har overbevist mange. Samtidig har mange ment at andre kunne gjort jobben bedre. Personlig syns jeg at det er helt absurd å ha den tanken i hodet når han som førstekeeper vant tre strake Champions League-titler. I tillegg lå prestasjonene hans på et absolutt internasjonalt akseptabelt nivå.

Alle har forventet at Navas skulle finne seg en ny klubb i sommer, men nå ser det altså ut som at han blir værende i klubben. Paris Saint-Germain har vært på banen og etterspurt Keylor om en mulig overgang. Det endte med forespørselen. Det sies at Keylor er fornøyd med å være andrevalg og kan da bli å se hos Real Madrid denne sesongen også. Om Courtois blir skadet så ville det ikke vært bedre å ha Keylor klar til å vokte buret.

Andriy Lunin 

20-åringen fra Ukraina kom fra Zorya Luhansk under overgangsvinduet i fjor sommer. Etter et par minutter under pre-season i USA, ble han i august sendt på utlån til Leganés. Han slet med å få spilletid og fikk kun fem seriekamper for Madrid-klubben. Etter et godt U20-VM med Ukraina der de tok med pokalen hjem etter å ha slått Sør-Korea i finalen, skal Real Madrid fortsatt ha stor tro på ukraineren. Han fikk også prisen for turneringens beste keeper.

Skal Lunin ha en fremtid hos Real Madrid, tror vi at det beste vil være et nytt utlån der han kan spille minst 30 kamper på en sesong. Da får han den matchingen han trenger for å utvikle seg som keeper. Om Navas fortsetter, kommer Lunin å finne seg en ny klubb denne sesongen.

Luca Zidane

Luca Zidane, sønn av trener Zinedine Zidane, spilte én kamp forrige sesong hjemme mot Huesca. Det var da i Zidane returnerte til Santiago Bernabeu etter «pausen» han tok fra fotballen. Selv om Luca «bare» er 21 år, føles det ut som han har vært i a-stallen i mange år. Men han har jo tross alt spilt i klubben siden 2004. Selv om dette kan bli hans tredje sesong som tredjevalget i Real Madrid, har han fått 39 kamper for Castilla på tre år. Og selv om han ikke blir en av verdens beste keepere, vil han bli husket av mange av oss som følger Real Madrid tett.

Les også: Luca Zidane på lån til Racing Santander

Om vi antar at Navas blir værende i Real Madrid, virker vi å ha en betryggende keepersituasjon i klubben. Courtois og Navas er erfarne keepere med solid internasjonal erfaring som spillere er trygge på. Det virker også som Navas er komfortabel i rollen som andrekeeper, noe som gjør at vi kan unngå unødvendig spenning mellom første- og andrekeeper. 

Pmn6