Extra large caseboy
MESTERE: Casemiro og Éder Militão vant Copa América med sitt Brasil i går kveld.

Casemiro og Militão vant Copa América

Casemiro og Éder Militão har blitt sør-amerikanske mestere etter å ha slått Peru 3-1 i finalen.

Søndag var den store finaledagen i fotballverden denne sommeren, og på kvelden var det duket for finale i Copa América. Mesterskapet har blitt arrangert av Brasil, og landets fans hadde store forventninger i forkant av mesterskapet. Den store fotballnasjonen hadde nemlig ikke vunnet det sør-amerikanske mesterskapet på tolv år, men før sommerens turnering var de gule og blå nok en gang storfavoritt til å vinne trofeet på hjemmebane. Laget mistet sin store stjerne Neymar like før mesterskapet, men med andre stjerner som Allisson, Jesus, Coutinho og Firmino gikk forhåndsfavoritten helt til topps i Copa América etter å ha slått Peru i finalen. 

Les også: Real Madrid reiser til Canada på tirsdag

Blant de store stjernene i dette Brasil-laget finner man Casemiro, som spilte fem av seks kamper i mesterskapet. I finalen var midtbaneterrieren selvskrevet i lagoppstillingen, og han leverte også en svært god kamp for sitt Brasil. Kampen startet litt tregt, med to lag som skulle føle litt på hverandre i innledningen. Det skulle likevel ikke ta mer enn et kvarter før «hjemmelaget» var i ledelsen på Maracanã. Gabriel Jesus gjorde et svært godt forarbeid langs høyrekanten, hvor han, etter litt dribling, fant Éverton på bakerste stolpe. Turneringens store gjennombrudd satte ballen enkelt i mål. 

Like før pause fikk Peru likevel en stor mulighet til å gå i garderoben med uavgjort da Thiago Silva brukte armen for å stoppe en pasning i egen boks. Dermed fikk Peru straffespark, og lagets mestscorende spiller gjennom tidene, José Paulo Guerrero, gjorde ingen feil fra ellevemetermerket. Resultatet skulle ikke stå lenge, og kun fire minutter etter at Peru utlignet var Brasil frampå nok en gang. Firmino gjorde et svært godt returløp etter å ha mistet ballen i siste tredjedel. Han spilte ballen til Arthur, som fant Gabriel Jesus på kanten av sekstenmeteren, helt alene med Gallese i Peru-buret. Spissen var like kald som sin spisskollega på motstanderlaget, og dermed sto det 2-1 til pause. 

Etter hvilen var det tydelig at Brasil skulle prøve å ro i land seieren og ikke ta for mange sjanser framover på banen. Ingen av lagene skapte særlig mange store sjanser, men Peru var likevel ikke helt ute av kampen. Dette ble enda tydeligere da Gabriel Jesus ble utvist med en halvtime igjen av kampen, etter en stygg albue. Men én man mindre på banen måte Tite gjøre grep for å holde Peru unna, og det grepet kom i form av Éder Militão. Forsvarsspilleren kom inn til sine første minutter i mesterskapet, og han ble sendt utpå for å sikre finaleseieren. Militão ble satt inn på høyreback, og unggutten gjorde en god figur i de få minuttene han var på banen. Peru var nærme ved flere anledninger, men det var Brasil som skulle sette spikeren i kista. Like før slutt ble Éverton felt i sekstenmeteren, og Richarlison var iskaldt fra straffemerket. Dermed gikk Brasil helt til topps i Copa América etter å ha slått Peru i finalen på Maracanã.

Pmn6