Extra large xabi alonso7thumb 0

Har vi mistet et stort trenertalent?

Xabi Alonso: - Jeg var komfortabel i Madrid, men hos Real Sociedad kan jeg utvikle meg hjemme.

Den tidligere ungdomstreneren og fantastiske spilleren til Real Madrid har valgt å flytte hjem. Der skal han trene Real Sociedads B-lag for å forbedre sine ferdigheter som trener og det var nettopp i Real Sociedad han tok sine første skritt som fotballspiller. 

Det er forståelig at Alonso velger jobben i Sociedad, å gå fra Infantil A til Real Sociedad B er et stort steg. Real Madrid uttalte etter denne sesongen at de gledet seg over fremgangen til Alonso og ønsket å gi han en større utfordring, men klubben kunne aldri matche tilbudet Real Sociedad kom med? Etter kun en sesong som trener får han muligheten til å trene et lag i Segunda División B, som er nivå tre i Spania. Det er et stort steg og en svært god mulighet for Xabi Alonso. 

Spanjolen ble sett på som den store åpenbaringen på La Fabrica forrige sesong, akademiet som produserer både spillere og trenere. Den tidligere midtbanespilleren imponerte i sin første sesong på benken da han tok ansvar for Infantil A og ledet dem til ligatittel. Det ble imponerende 22 seiere og en uavgjort for ungguttene under ledelse av Alonso. Klubben har uttalt at de setter stor pris på den sportslige suksessen og hans upåklagelige oppførsel som trener. 

Det vil bli spennende å se hvor langt Alonso når som trener og hvordan han tar vare på muligheten han har fått relativt tidlig i sin trenerkarriere. Han blir omtalt som en trener med en fantastisk innstilling, et utrolig engasjement og som en trener som ser spillere som menneske og som fotballspiller. Dette er viktige egenskaper som trener og jeg tror Alonso kan nå langt som fotballtrener. 

Vi får håpe klubben ikke kommer til å angre på avgjørelsen å la Alonso dra. Real Madrid har uttalt flere ganger hvor mye potensiale Alonso har som trener og uttalt at hans profil som trener ligner Zidane. 

Den 37 år gamle baskeren har forklart i et intervju at dette var den perfekte timingen for å flytte nordover og bygge karrieren som trener.  

- Jeg tror det er øyeblikk for alt i livet, det var et øyeblikk for å forlate og et annet for å returnere, sa Alonso under presentasjonen. I Real Madrid var jeg lykkelig, men det er veldig spennende å komme hjem til Real Sociedad.

Alonso diskuterte sin stil som trener og har fått god påvirkning gjennom hele karrieren av ulike trenere.

- Når jeg var spiller likte jeg å lese, forbedre og prøve å kontrollere kampene. Som trener ønsker jeg at laget mitt skal tilpasse seg til kampene og være dynamiske. Jeg har hatt mange gode trenere og tatt med meg ulike ting fra de forskjellige trenerne. 

Spanjolen har nettopp begynt sin karriere som trener og nølte med å dele sine langsiktige planer.

- Jeg startet å trene fordi jeg vil nyte det og lære så mye som mulig, men jeg vet ikke hvor trenerkarrieren min ender.

Har vi mistet et stort trenertalent i Xabi Alonso?

Pmn6